Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла

Не активна оферта
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла

Видин – Враца – София – Венеция – Мурано – Бурано – Милано – Лаго Маджоре: Изола Белла – Изола Мадре – Изола Пескатори – София
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла
Дати

  • 19.09.2019 - 23.09.2019
Цена: 245 лв.
Дати

  • 19.09.2019 - 23.09.2019
Цена: 245 лв.
19.09.2019: Отпътуване от Видин, Враца и от София, пл. Руски паметник,  в 01:00 ч.(нощта на 18.09 срещу 19.09) по маршрут София – БелградЗагребВенеция. Късния следобед пристигане в курорта Лидо ди Йезoло, който в началото на ХХ век е бил едно малко и незначително селище в региона Венето. Близостта му с Венецианската лагуна и безкрайната пясъчна ивица (дълга 7 км)в последствие го превръщат в един от най-привлекателните морски курорти, привличащ хиляди туристи всяко лято. Изцяло фокусиран върху туризма,Лидо Ди Йезoло е много различен от другите италиански градове. Всичко в него е проектирано и създадено единствено с идеята да е най-удобно за туристите, което му придава една доста различна, дори нереална атмосфера. Има невероятна организация и ред, поради което човек се чувства спокоен и в безопасност и с удоволствие отмаря и се наслаждава на всички забавления, които предлага курортът, като десетките ресторанти, заведения за бързо хранене, кафенета и сладоледени салони, магазини и всякакви атракции. Настаняване в хотела. Свободно време за вечерна разходка в курорта. Нощувка.
 
20.09.2019: Закуска. Свободен ден в Лидо ди Йезоло или по желание и срещу допълнително заплащне екскурзия Мурано – Бурано – Венеция на български език. Островът на стъклото Мурано някога бил рибарско селище, известно и с добива на сол. През 1291 г. обаче тук се пренесли работилниците за производство на венецианско стъкло. Започнали да наричат Мурано „островът на пламъците”, заради светлината на безбройните пещи, които огрявали небето всяка нощ. Днес тук работят най-известните италиански интериорни дизайнери, които създават не просто огледала, полилеи, бижута и други украси, а истински произведения на изкуството. Разходка из острова: Palazzo Giustinian – Музей на стъклото, църквата „Св. Св. Мария и Донато“, църквата „Св.Мъченик Петър“. Свободно време. Отпътуване за дантеления Бурано: Първото, което хваща окото, докато бавно пърпориш към острова са редицата плътно прилепени една до друга къщички, оцветени във всички възможни и невъзможни цветове. Някога рибарите прекарвали с дни далече от дома. Прибирайки се в къщи след дълго отсъствие, те лесно разпознавали цветния си дом. Легендата разказва, че докато чакали мъжете си да се приберат с дневния улов, местните синьори седели пред пъстрите си къщи и усърдно кърпели рибарските мрежи. Така постепенно се зародило изкуството на буранската дантела, която напълно може да съперничи по красота (а и по цена) с брюкселската. Свободно време за разходка из пъстроцветния остров. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма на български език и свободно време във Венеция: площада и базиликата Сан Марко, Двореца на Дожите, Пиацета, Камбанарията, Моста на въздишките, Затвора, Канале Гранде, моста Риалто. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.
 
21.09.2019: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. Разходка в Стреза:някогашното рибарско селище днес привлича с чудесните си вили от 18 век, сред които Сант Амброджио  и Вила Дукале (датираща от 1770 г.). Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromeesвече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. По желание и срещу допълнително заплащане разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите: Изола Бела и Изола Мадре. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Най-малкият от боромеовите острови е Изола Пескатори, обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование. Тук можете да опитате типичната за региона кухня и винаги пресните морски деликатеси. Настаняване в хотел4*в района на Милано. Нощувка.
 
22.09.2019: Закуска. Туристическа програма на български език в Милано. На катедралния площад в Милано се намира най-голямата забележителност и символ на града – Миланската катедрала "Дуомо". Тя е третата по големина църква в Европа /20 000 души/, един триумф на готическата архитектура. Строежът на катедралата започва през 1386 г. от немски и френски майстори, по-късно е продължен от италианци. Окончателното й завършване е едва в началото на ХХ в. Поради продължителността на изграждането й /близо пет века/ се чувства влиянието и на други стилове. Цялата катедрала е изработена от бял мрамор. Впечатляващи са размерите й - 157 м. дължина и 88 м. ширина. Фасадата и покрива са оформени със 135 готически кули. От катедралния площад, през огромния покрит пасаж-базар "Виктор Емануил" се излиза на Пияца де ла Скала. Площадът е малък, но много известен, защото на него се намира прочутия оперен театър "Ла Скала". Той е построен през 1778 г. от Джузепе Пиермарини на мястото на старата църква "Санта Мария де ла Скала" и носи името й. Отвън сградата изглежда малка и непривлекателна, но залата е обширна, събира 3600 зрители, с шест балкона и отлична акустика. На голямата сцена се изнасяли представления всички прочути оперни певци включително Елена Николай, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и др. Северозападно от катедралния площад се намира големият средновековен замък Сфорца. Той е издигнат през ХV в.от Франческо Сфорца, на мястото на стария замък Висконти. В тази грандиозна постройка от тухли някога са живеели владетелите на Милано и на името на един от тях - херцог Сфорца е кръстен замъкът. Свободно време. Отпътуване за България.
 
23.09.2019: Пристигане в Софияследобед.
 
Редовна цена: 470,00 лева
Промоционална цена: 342 лева
ХИТ цена: 295 лв.
НОВА супер МЕГА ХИТ цена: 245 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща НОВА супер МЕГА ХИТ цена на пътуването: 305 лв /осн.пакет+пътни такси/
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки+ пътни такси
* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в курорта Лидо Ди Йезело
* 1 нощувка със закуска в хотел 4*в района на Милано
* туристическо и информационно обслужване на български език
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
* корабче от и до Мурано – Бурано – Венеция – 30 евро
* корабче от и до Изола Бела – Изола Мадре – Изола Пескатори – 30 евро
* медицинска застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* възможност за трансфер от/до гр. Враца – 20 лв. /в двете посоки/
* възможност за трансфер от/до гр. Видин – 30 лв. /в двете посоки/
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
* застраховка Отмяна на пътуване
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
*Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
*всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Първа вноска:100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане:до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:*
ВЕНЕЦИЯ
* Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 25 евро възрастен, аудиогайд – 5 евро
* Базиликата Сан Марко: вход свободен
* Музея на Базиликата Сан Марко: вход  5евро
* Златния олтар в Базиликата Сан Марко: 2 евро
* Съкровищницата в Базиликата Сан Марко: 3 евро
* Камбанарията на Базиликата Сан Марко: 8 евро
МУРАНО/БУРАНО
* Музей на стълкото: 10евро
* Музей на коприната: 5евро
* Комбиниран билет (за двата музея): 12 евро
ЛАГО МАДЖОРЕ
* входна такса за двореца и градините Боромео – 17евро
* входна такса за двореца и градините на Изола Мадре – 13,50евро
* комбиниран билет за Изола Бела и Изола Мадре – 24евро
МИЛАНО
* катедралата Дуомо с изкачване на терасата: 17евро /с лифт/, 13евро /стълби/
 
* Входните такси са с ориентировъчен характер и туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на пътуването.
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 1
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 2
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 3
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 4
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 5
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 6
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 7
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 8
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 9
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 10
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 11
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 12
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 13
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 14
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 15
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 16
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 17
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 18
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 19
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 20
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 21
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 22
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 23
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 24
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 25
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 26


Изпрати на приятел Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла Skype за Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла Обади се за Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла 02/ 951 6948
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 1
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 2
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 3
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 4
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 5
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 6
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 7
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 8
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 9
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 10
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 11
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 12
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 13
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 14
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 15
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 16
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 17
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 18
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 19
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 20
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 21
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 22
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 23
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 24
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 25
Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 26
Made by: TaraSoft

Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла