Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки

Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки

СИРМИОНЕ– БАРДОЛИНО– ФЛОРЕНЦИЯ– СИЕНА– САН ДЖИМИНЯНО– РИМ– ВАТИКАНА– ПОМПЕЙ– КАПРИ– АМАЛФИ– НЕАПОЛ
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки
Дати

 • 31.03.2020 - 07.04.2020
Цена: 560 EU
Дати

 • 31.03.2020 - 07.04.2020
Цена: 560 EU
31.03.2020: Отпътуване от летище София за Милано в 07:40ч. По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. Пристигане в Милано в 08:40ч. Отпътуване към бреговете на най-голямото алпийско езеро в Италия– Лаго ди Гарда. Разходка из „перлите“ на езерото – градчетата Сирмионе и Бардолино. Освен с чистия алпийски въздух, кристалната езерна вода и термалните си извори, Сирмионе привлича хиляди туристи с древната си история. Редица артефакти от римско време и красивата средновековна крепост, издигната от веронската фамилия Скалигери, ще ви пренесат векове назад. Бардолино е градчето, което дава името на едно от най-качествените италиански вина. Още от средните векове тук се е произвеждало вино, заради мекия климат и плодородната почва. Чаша „Бардолино“ на фона на красивия езерен бряг е задължителна. Отпътуване за Тоскана и нощувка в Монтекатини Терме. Нощувка.
 
01.04.2020: Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук  едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата обиколка започва от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Продължава се до квартала на  Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11 век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“ с огромния купол на Брунелески и високата 82 м камбанария по проект на Джото. Разходката завършва на площад „Синьория” - истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело, “Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на “Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец ,,Уфици- днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Нощувка. 
 
02.04.2020: Закуска. Отпътуване  за Сиена - най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване - Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело . Отпътуване  за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалеч ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопите в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна  порта „Сан Джовани“ ще достигнете до двата главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“- съхранили безброй произведения на изкуството. Ще имате време да опитате „най-вкусния сладолед на света“ и емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Рим. Нощувка.
 
03.04.2020Закуска. “Roma, la citta eterna”- Вечния град  Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности  в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим. Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът,признат за едно от новите чудеса на света. Бил е място за гладиаторски битки, боеве с диви животни и даже за морски сражения. Разходката продължава покрай най-голямата триумфална арка - Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачите на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ се достига до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си, но и с изяществото си. Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнете до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е  „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнете на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснете не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазите поверието да хвърлим монета, за да се завърнете отново в Рим. Нощувка.   
 
04.04.2020: Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод - изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един  културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите  на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела. Ще ви впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величествения храм. Свободно време. Нощувка.   
 
05.04.2020: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Помпей. По желание посещение на един от най- забележителните археологически музеи на открито в света. Тази уникална разходка в далечното минало ще ви даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видите останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнете и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ви очарова с днешното си възкресение от пепелта. Отпътуване за Амалфийското крайбрежие – „най-красивият балкон на Италия“. Така италианците наричат северния бряг на Салернския залив, една удивителна местност между хълмистите склонове на планината Латари и Тиренско море. В скалите, надвиснали над морския бряг, са разположение малки и китни градчета. И в тон с пъстроцветни къщи по склоновете, са уникалната растителност (лозя, маслиновите гори и лимонените дръвчета), малките заливчета и добре скътаните плажове. Панорамна гледка към Позитано, една от перлите на Амалфийската Ривиера, от „терасата на града“. Градчето е построено вертикално върху скалата и достъпът на туристически автобуси е невъзможен. Посещение на Амалфи, градът с най-богата история в региона, който дава името на цялото крайбрежие. В далечното минало тя е влиятелна морска република. Според историческите сведения през периода 9-12 век нейното могъщество и флот се нарежда до тези на Венеция, Пиза и Генуа. В историческия център на града гордо стои Катедралата с фасада от византийска мозайка, вътрешен двор в арабски стил ,красива камбанария и бароков интериор. Нощувка.
 
06.04.2020: Закуска. Свободно време или  по желание екскурзия с кораб до остров Капри –  перлата на Неаполитанския залив, Малкият остров в Неаполитанският залив с периметър не повече от 17 км, с форма на раковина, е едно от местата, което снобите от цял свят, са превърнали в  колония. Богати интелектуалци, представители на артистичния  елит са привлечени от красотата на този фантастичен остров, поетично наречен „островът на морските сирени“. Той предлага безкрайни естествени тераси, чудни гледки към тюркоазеното море, причудливи форми на скалите и изключително красиви пещери. От Марина Гранде ще се изкачите до Пиацета,сърцето на острова, и ще се отправите към градините на Август, откъдето има гледка към останките от вилата на император Тиберий, към впечатляващия, издълбан като серпантини път в скалите  от индустриалеца Алфред Круп, и прекрасните скални образувания - Фаралиони , превърнали се в символ на Капри. От височината на Анакапри има впечатляваща панорама. Забележителности  тук са не само природните дадености, но и потъналите в зеленина  частни вили, луксозни хотели, имения, престижни бутици. Нощувка.
 
07.04.2020: Закуска. Разглеждане на Неапол. Градът в подножието на Везувий съчетава невероятната природна красота с колорита на миналото и динамиката на настоящето. Обиколката ще започне от красивия площад „Плебисцито“, където се намира Кралския дворец, някогашната официална резиденция на Бурбоните и Савойските крале. Срещу него е импозантната църква “Сан Франческо ди Паола“, построена по заповед на Фердинанд 1 по подобие на римския Пантеон . До площада са Театро Сан Карло - една от прочутите опери в света и Галерия Умберто I, построена 1890 г в неоренесансов стил. Ще видите и два известни замъка в Неапол. Маскио Анджоино, известен като новия замък - Кастел Нуово, построен 13 в. от Карл I Анджуйски и Кастел дел Ово или още замъкът- яйце, който се намира до морето на малкото островче Мегарида. През Римската епоха тук е била крепостта на римския патриций Луций Ликула. През свободното време може да опитате прочутата неаполитанска пица ,,Маргарита“.
 
Трансфер до летището. Отпътуване от Неапол за София в 14:45ч. . Пристигане в София в 17:20ч. По желание трансфер с автобус от летище София до Хасково.
 
Цена:
Възрастен в двойна/ тройна стая
 
Възрастен в единична стая
 
Дете до 12 г. с двама възрастни
 
1095 лв. 
1495 лв.  
1045 лв.  

90 лв. отстъпка за ранни записвания до 03.03.2020 г.

Цената включва:
* 7 нощувки със закуски в хотели;
* Самолетен билет София-Милано с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
* Самолетен билет Неапол- София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
* Автобусен транспорт по програмата;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
* Медицинска застраховка
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
*Входните такси на посещаваните туристически обекти.
*Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 45 евро ; 
*Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро; -заявява се при записване за екскурзията;при минимум 20 туристи              
*Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70 лв.; -заявява се при записване за екскурзията;при минимум 20 туристи
*Регистриран багаж до 20кг.– 120 лв; -заявява се при записване за екскурзията;при минимум 20 туристи
*Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково- 60лв.-заявява се при записване за екскурзията;при минимум 20 туристи
*Екскурзия до Капри/билет за кораб, автобусче и водач/- 75 евро; -заявява се при записване за екскурзията;при минимум 20 туристи
*Разглеждане на Помпей(входна такса,екскурзовод,резервация)- 35 евро; -заявява се при записване за екскурзията;при минимум 20 туристи
*Билети за транспорт и слушалки в Рим и Флоренция около 15 евро;
* Сити такса – заплаща се на рецепция
 
Депозит: 50% от сумата по програмата
Втора вноска: до 21 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
*Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници – минимален брой. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Участието в допълнителните посещения и услуги се заявява и заплаща при резервация за екскурзията.
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването градски транспорт.
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в часовете на полетите;
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 1
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 2
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 3
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 4
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 5
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 6
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 7
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 8
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 9
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 10
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 11
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 12
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 13
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 14
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 15
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 16
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 17
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 18
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 19
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 20
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 21
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 22


Изпрати на приятел Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки Skype за Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки Обади се за Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки 02/ 951 6948
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 1
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 2
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 3
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 4
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 5
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 6
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 7
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 8
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 9
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 10
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 11
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 12
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 13
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 14
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 15
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 16
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 17
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 18
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 19
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 20
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 21
Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 22
Made by: TaraSoft

Екскурзия до Тоскана, Рим, Неапол, Капри и Помпей със самолет – 7 нощувки