Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген

Не активна оферта
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген

София – Хелзинки – двореца „Дротнингхолм” – Скансен - Стокхолм – Осло – Согнефиорд – Нероуфиорд – Берген – Гьотеборг – замъка „Кронборг“ – Копенхаген – София
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген
Дати

  • 18.07.2019 - 28.07.2019
Цена: 1222 EU
Дати

  • 18.07.2019 - 28.07.2019
Цена: 1222 EU
18.07.2019: В 15.30ч. отпътуване от София за Стокхолм. В 17.20ч. пристигане в Стокхолм. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.
 
19.07.2019:Закуска. Разходка в Стокхолм – ще усетите забързания урбанистичен „пулс“ на града как живее хармонично със спокойствието и тишината. Стокхолм е не само столица на Швеция, но и най-големият град в Скандинавия – град на контрасти, в който различни стилове музика, мода, и технологии се раждат, иновации биват създавани, които се разпространяват в световен мащаб.  Многообразен, либерален, и толерантен към различията, град, в който има съвършена смесица от контрастни елементи, живеещи в непринуденост и хармония. Градът е изключително красив, зелен и изпълнен с толкова много забележителности, че няма да разочарова никой любител на пътуванията, както казват „град за всеки един“. Разглеждане на Стокхолмс екскурзовод на български език – Гамла Стан или Стария град е мястото, което ще ви върне назад във времето. Тук разходките из малките улички са празник за душата, вкусната храна  и популярните забележителности като Стокхолмската катедрала, Нобеловия музей, църквата Ридархолм, Кралския дворец, малките тесни каменни улички със сгради в топла охра и златисто, придават на Гамла Стан уникална атмосфера. Разходката до „тихият и спокоен оазис“ Юргорден ще ви изненада изключително приятно, защото там са концентрирани много от забележителностите на Стокхолм, кралските градини и нестандартни музеи като Музей „Васа”, Музея на „АББА”, Нордическия музей. В 16.45ч. отпътуване с ферибот от Стокхолм за Хелзинки. Нощувка в каюта.
 
20.07.2019Пристигане и туристическа програма вХелзинкис екскурзовод на български език. Наричат финладската столица „Белият град на Севера“, тъй като голяма част от емблематичните сгради в града са изградени от бял мрамор. Пешеходната обиколка ще започне от Сенатския площад, Хелзинската кадедрала, паметника на руския цар Александър II, наричан от финландците „Добрият Цар“, Университета, Президентския дворец, Парламента, Източноправославна катедрала “Успенски”. Свободно време за разходка. 16.45ч.- Отпътуване от Хелзинки за Стокхолмс ферибот. Нощувка в каюта.
 
21.07.2019Пристигане сутринта в Стокхолм. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане разглеждане на двореца „Дротнингхолм“. Наричат този дворец „Версай на Севера“. Официалната резиденция и целогодишен дом на сегашното кралско семейство – Карл XVI и кралица Силвия. Самото име „Дротнингхолм“ означава „Остров на Кралицата“. Най-любопитното и интересното е, че дори когато кралската фамилия е в двореца, той отново е отворен за посещния. Построен в далечната 1622г . е събрал ценни колекции от цял свят: пищни мебели, произведения на изкуството и картини от 17-ти до 19-ти век, великолепни полилеи, порцеланови украшения, златни тавани. През летните месеци се предлага голям избор от представления в дворцовия театър, който някога е бил осветяван с 400 свещи, а сега – с нежно и скрито в тайнство осветление. Връщане в хотела в района на Стокхолм. Нощувка.
 
22.07.2019: Закуска. Свободен ден или по желание разглеждане на Скансен, първият Етнографски музей на открито в комбинация със зоологическа градина. Разположен на остров Юргорден, създаден през 1891г. с над 150 постройки, пресъздаващи типичните шведски дървени къщи и ферми от всяко кътче на страната, с хора в национални одежди, той представя живата история на Швеция и цялата тя се разгръща пред посетителя със своите най-специфични детайли – как хората някога са живели според смяната на сезоните, в крак със своите обичаи и традиции, по време на работа, по време на празници, и в ежедневието си. Във въздуха витаят ароматите на тестените изделия, току-що пред Вас изпечени и приготвени, в някогашните фурни и скари. Ще видите и градини с лековити билки, ще се разхождате между животните в зоопарка. Посещавайки Скансен, вие изцяло ще се възхитите от  удивителната разходка във времето и пространството на Кралство Швеция. Отпътуване за Оребро. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка. 
 
23.07.2019: Закуска. Отпътуване и туристическа програма вОслос екскурзовод на български език – невероятно специфичен и специален град – колкото разпилян, толкова и компактен, много зелен, а строителството не спира да кипи, с богата история и традиции, а един от най-модерните градове в Европа. Заради огромната му площ, разглеждането на норвежката столица ще бъде с автобус и пеша. Ще започнем от музейната част, където ще имате възможност да видите затворени в сгради плавателни съоръжения, от кораба Фрам, през сала на Тор Хейердал и дори и най-старите кораби и лодки, с които викингите са бродили из фиордите. След това ще се насочим към парка на Густав Вигеланд – най-странният и любим скулптор на норвежците. Паркът Vigeland е най-големият парк в света на един единствен творец, в него са подбрани емблематичните му творби около 200 на брой, и самото доксоване до парка ви дава усещането като сблъсъка с операта – или ще се влюбите от пръв поглед, или повече никога няма да искате да чуете за него. След което ще се спуснем към центъра на града, колкото и разтегливо да е това понятие, към Кралския дворец, Националният театър, Катедралата и гарата, по-класически сгради, които са прелюдия като външност и строителство към една от най-модерните и впечатляващи опери в света. Нощувкав хотел 3* района на Осло. 
 
24.07.2019Закуска. Отпътуване от Осло за Берген. Туристическа програма в  Берген с екскурзовод на български език – старата столица на Норвегия и в момента едно от главните им пристанища. Сгушен между няколко фиорда, градът вепчатлява с природата си, със стария град, в който калдъръмените улички, уединените занаятчийски ателиета, музеите, заведенията и галериите очароват всеки турист. Той е бил един от най-значимите центрове на Ханзата, в наши дни международен център на корабоплаването, морския туризъм и риболова. Маркетинг-етикетът на Берген е "Портата към фиордите" и на всичките му пристанища през лятото ежечасно пристигат кораби, които през лятото увеличават населението на града до 3-4 пъти от реалния му размер. В свободното си време ще можете да се разходите из рибния пазар, който е оживен, крещящ, весел, атмосферно наситен, той е място, където можете да опитате китово месо и салами от дивеч. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.
 
25.07.2019Закуска. Свободно време във Флам или по желание срещу допълнително доплащане разходка с железница + круиз по фиордите*. Тази експедиция с железницата и фериботния круиз по планините и фиордите на Норвегия ще ви зашемети с най-дивите и непокътнати места в Европа, впечатляващи пейзажи от водопади, стръмни скали, покрити със сняг върхове, ще видите как живеят норвежците в провинцията, един от друг по-високи безброй водопади, реки, езера, най-вероятно ще видите и сняг през юли месец. От Берген тръгваме в 08.39 с влак ще се придвижим до Мирдал, където ще се качим на старата железница /Фламсбан/, която ще ни отведе през множество тунели до градчето Флам, откъдето ще имаме възможност да плаваме с круизен ферибот до най-дългият фиорд в света “Согнефиорд”  и най-красивия отвесен фиорд “Нероуфиорд“ и да се насладим на изключително живописен маршрут и безумно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади, незабравими синьо-зелени пейзажи и непотворими гледки. Отпътуване за Осло. Нощувка в хотел 3* в района.
 
26.07.2019: Закуска. Свободно време в Осло. По обяд отпътуване и разглеждане на Гьотеборг с екскурзовод на български език – площадът на Густаф Адолф със статуята на самия Густаф Адолф II, с изключително интересната сграда на Кметството, след това се отправяме към Пристанището, Казиното и бившите имения на богатите нидерландци и германци, към Операта на Гьотеборг, която показва любовта и топлото отношение на северните народи към оперното изкуство, главния булевард на града, Кралския мост, Театъра. Продължаваме към нидерланския квартал с известния Рибен пазар /“Фескекорка“/, следва разходка до Университета и до площада със статуята на Посейдон, на който се намират Градския театър, Концертната зала, Музеят на кукления театър и Музеят на изкуството „Констмюзеет“. От там всеки може да се впусне и да опознае един свой Гьотеборг – ваш е изборът дали ще да хапнете по една говежда пържола или хамбургер по главната улица, дали ще отидете до Увеселителния парк Лизеберг, дали ще влезете в галериите, или просто ще се разходите в обширния парк Кунгспаркен, който се простира по цялата главна улица. Нощувка в хотел 3* в Гьотеборг. 
 
27.07.2019:Закуска. Отпътуване и туристическа програма с екскурзовод на български език в Копенхаген– едно от най-интересните места, които ще бъдат посетени, са официалните кралски резиденции, разположени в бившия кралски парк „Амалиенсборг“, и кралските приемни, които се намират в един от най-впечатляващите дворци на севера – „Кристиансборг“, чиято кула се извисява над равния Копенхаген, заедно с тази на Кметството и цветните кулички на парка „Тиволи“. Паркът „Тиволи“  е известен поради факта, че това е мястото, което вдъхновило Уолт Дисни да направи своят изключителен увеселителен парк. Ще видим символът на града – Малката Русалка, и също толкова впечатляващите статуи на Гефион със своите синове, на Ханс Кристиан Андерсен, ще разгледаме и втората най-дълга пешеходна улица в света “Строгет”, по която ще имате възможност да се разходите в свободното си време. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.
 
28.07.2019: Закуска. Свободно време в Копенхаген или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на замъка “Кронборг”, известен като Замъка на Хамлет, един от най-красивите ренесансови замъци в северната част на Европа. Кронборг ще ви впечатли със семплотата си, с произведенията на изкуството, с оригиналността на архитектурния си план, както и със склуптурата на Олгер Датски. Това, което олицетворява Крал Артур за англичаните, въплъщава и Олгер Датски за датчаните, чиято статуя може да се види в подземието на Кронборг. Големият викинг, който стои търпеливо в подземията на двореца , за когото легендата разказва, че ще спи там, докато един ден, когато кралство Дания е отново в беда ще се събуди за да спаси нацията. Вечерна разходка в Копенхаген – величествен, но в същото време скромен, построен с много труд и пари, но и с много вкус – градът, който ви дава ясна представа за начина на живот на датчаните и датското кралското семейство, както и взаимоотношенията между двете съсловия.  В 19.10ч. отпътуване от летището на Копенхаген за София. В 22.45ч. пристигане в София /по желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/.  
 
Цени: 
Дата
Възрастен в двойна/
тройна стая
Единична стая
Дете до 11,99 г.
с двама възрастни в стая
18.07.2019
2395 лв.
3695 лв.
2295 лв.
 
Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Цената включва:
* самолетен билет София – Стокхолми Копенхаген– София на АК Wizz air/Ryanair
* летищни такси
* ръчен багажс максимални размери 40x30x20cm
* Ръчен багаж до 10кг с максимални размери 55×40×20cm за 1 пътник ИЛИ 1 регистриран багаж до 20кг за 2-ма пътници;
* транспорт по посочената туристическа програма с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* 8 нощувки със закуски в хотели 3*/ 4*
* 2 нощувки в каюта за 2-ма на ферибота Стокхолм-Хелзинки-Стокхолм с компания  TALLINK SILJA LINE;
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужванена български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
 
Цената не включва:
* куфар за чекиране до 20 кг - 200 лв. /в двете посоки/
* Допълнителен ръчен багаж до 10кг с максимални размери 55×40×20cm - 40лв. 
* Трансфер от/до летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 50 лв. /в двете посоки/
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* Екскурзия до замъка „Кронборг“/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 35 евро/69 лв;
* Екскурзия до музей "Скансен" /автобусен транспорт, резервация и входна такса/ – 50 евро/98 лв.;
* Екскурзия до двореца „Дротнингхолм“ /автобусен транспорт, резервация и входна такса – 40 евро/78 лв;
* екскурзия до Согнефиорд и Нероуфиорд– 75 евро/147 лв.  възрастни, за деца до 16 г. - 65 евро/ 127 лв.(заявява се задължително) - включва резервация, автобусен транспорт и круизен ферибот)
* пътуване с железница от Бергендо Фиордите(заявява се задължително) – 100 евро/ 196 лв.
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* разходи от личен характер
* сити такси (задължителни) – заплащат се на място в хотелите
* застраховка отмяна на пътуване(препоръчваме Ви включването на такава застраховка)
 
Депозит: 30% – внася се при подписване на договора
Втора вноска: 21 дни преди датата на отпътуване
                                
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните услуги се заявяват със сключването на договора и се осъществяват при минимум 20 желаещи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Примерни хотели по програмата:
Hotel Park Inn 4* by Radisson Stockholm Hammarby Sjostad или подобен - ШВЕЦИЯ, Стокхолм   
TALLINK SILJA LINE (кораб)
Best Western Eurostop 4* Örebro или подобен - ШВЕЦИЯ, Йоребру
Hotell Bondeheimen 3* или подобен - НОРВЕГИЯ, Осло
Comfort Hotel 4* Bergen Airport или подобен - НОРВЕГИЯ, Берген 
Barken Viking 3* или подобен - ШВЕЦИЯ, Гьотеборг   
Hotel Comwell Holte 4* или подобен - ДАНИЯ, Холте
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 1
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 2
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 3
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 4
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 5
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 6
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 7
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 8
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 9
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 10
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 11
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 12
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 13
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 14
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 15
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 16
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 17
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 18
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 19
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 20
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 21
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 22
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 23


Изпрати на приятел Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген Skype за Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген Обади се за Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген 02/ 951 6948
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 1
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 2
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 3
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 4
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 5
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 6
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 7
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 8
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 9
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 10
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 11
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 12
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 13
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 14
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 15
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 16
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 17
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 18
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 19
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 20
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 21
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 22
Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген - Снимка 23
Made by: TaraSoft

Екскурзия из Скандинавия: от Хелзинки до Берген