Екскурзия Италиански езера - дар от боговете!

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете!
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете!
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете!

Екскурзия Италиански езера - дар от боговете!

София – Комо –Тремедзо – Беладжио – Лаго Маджоре – Изола Бела – Стреса – Сирмионе – Бардолино – Гарда – София
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете!
Дати

  • 17.10.2018 - 21.10.2018
Цена: 375 лв.
Дати

  • 17.10.2018 - 21.10.2018
Цена: 375 лв.
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник,  в 20:00 ч. по маршрут София – БелградЗагребВенецияМилано /*за датите през м. май и октомври отпътуването е преместено за друг час/.
 
2 ден: Пристигане в района на Милано късния привечер. Настаняване в хотел в района. Почивка от дългия преход. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. Пристигане в Стреза: някогашното рибарско селищеднес привлича с чудесните си вили от 18век, сред които Сант Амброджио и Вила Дукале (датираща от 1770 г.)Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromeesвече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. По желание разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите: Изола Бела и Изола Мадре. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Най-малкият от боромеовите острови е Изола Пескатори, обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование. Тук можете да опитате типичната за региона кухня и винаги пресните морски деликатеси (панорамен тур с корабчето около острова).Отпътуване за Милано и туристическа програма в града индустриална и модна столица на Италия: Площада и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Един ден посветен на езерото Комо. Красиво пътешествие в миналото: XVI и XVIII в. – така може да се определи разходката около Лаго ди Комо – най-известното, пленяващо с фамозните си вили и градини, езеро в Италия. То е третото по големина в страната, емблема на Ломбардия, разположено в полите на Алпите. Тук са родени Плиний Стари и Плиний Млади, папа Инокентий XI, физикът Алесандро Волта и много други известни политици, художници и поети. Малко известен е факта, че покрай бреговете му изживява последните си дни и Пенчо Славейков. Той умира в градчето Брунате, разположено точно над гр. Комо. Туристическа програма в най-големия град на езерото Комо: Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Асунта, Кметството (Бролето), църквите Св. Фиделий и Св. Абондий, музея  на Алесандро Волта. По желание изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков; църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Разходка с корабче по езерото със спирки в най-известните градчета. Комо е най-известно с прелестните оригинални градини край езерото и красивите вили с богата история, датиращи в сегашния си вид от 16 век. Някои имат предистория стигаща до римско време, в годините на Плиний Млади. Много от тях имат внушителни градини, в които се срещат редки тропически растения. Най-известната от тях е Вила ДЕсте, построена през 1568 г., а сега луксозен хотел. Само гостите на хотела могат да се насладят на вътрешната й красота, но ние ще можем да видим и да се разходим в намиращите се наблизо градини на Тремедзо.Знаменитата градина на вила Карлотае единствената край езерото, която трябва да се види на всяка цена: тя е построена за миланския търговец Джорджо Клеричи през 1690 г. и заема площ от повече от 70 000 кв.м. Италианската градина със стъпалата, фонтаните и скулптурите, е създадена по същото време. Пътешествието продължава със спирка в най-романтичното кътче на езерото: градчетоБеладжио!Гледката, която се разкрива към бреговете на езерото от тесните калдъръмени улички е уникална. Най-впечатляваща тук е вила Мелци:построена в неокласически стил като лятна резиденция на Франциско Мелци, вицепрезидент на Наполеон. Паркът разполага с оранжерия, параклис и японска градина и е засаден с големи рододендрони. Тук най-уникални са статуите, сред които са се разхождали редица знаменити композитори. Връщане в Комо и обратно в хотела. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. „Пещерата на Катул” е най-голямата патрицианска вила, открита в Северна Италия. Тя свидетелства за богатството и лукса в онези дни. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино I де ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Разходка в Бардолино: китно селце, известно с реномираното вино от областта. Тук можем да се насладим на езерната красота с чаша вино в ръка. Денят завършва в градчето Гарда, дало името и на езерото. То е малко, но оживено; тесните калдъръмени улички и малките  площади са напълно освободени от автомобилен трафик, изпълнени с множество кафенета и ресторанти. Историческия център на Гарда е заобиколен от стари средновековни стени, които обграждат малък площад – някогашното пристанище на града. На площада има няколко красиви исторически сгради: Палацо дел Капитани (15 век) в готическо венециански стил; Палацо дел Фрегозо, построен за богато семейство от Генуа; Палацо Парлоти, с неговата ложа проектирана от самия Санмикели. Свободно време за разходка в Гарда. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна/Постойна. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София през нощта.
 
 
Редовна цена: 570,00 лева
Промоционална цена: 422 лева
ХИТ цена: 375 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)
* сити такси в хотелите
 
Крайна цена на пътуването: 435 лв. /осн.пакет+пътни такси/
 
Крайната цена включва:
* транспорт от и до София с автобус ***
* 3 нощувки със закуски в хотел3* в района на Милано
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна или Постойна
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Допълнителни услуги по желание:
доплащане за самолетен билет София – Милано – 100 лв. (с вкл. пренос на багаж; цената подлежи на препотвърждение в деня на резервацията)
* трансфер от/до гр. Пловдив - 20 лв.
* трансфер от/до гр. Пазарджик - 15 лв.
* разходка с корабче по езерото Комо и спирки в Тремедзо и Беладжио – 30 евро
* корабче от и до Изола Бела – Изола Мадре – Изола Пескатори – 30 евро
* панорамна обиколка с корабче на полуострова Сирмионе – 10 евро
* входни такси за посещение на музеи по избор
* медицинска застраховка 10 лв, за туристи над 65 год. – 20,00 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* застраховка Отмяна на пътуване 
 
Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.
 
Забележка:
*Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенциятане гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* За заявилите самолетен билет в посока София-Милано цената подлежи на препотвърждение
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
 
Първа вноска: 100 лева
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
* входна такса за вила Карлота– 10 евро
*входна такса за вила Мелци – 6,50 евро
* входна такса за двореца и градините Боромео – 16 евро
* входна такса за двореца и градините на Изола Мадре – 13 евро
* комбиниран билет за Изола Бела и Изола Мадре – 21 евро
* фуникуляр от и до Брунате – 5,50 евро
 
 
Вижте още любопитни статии в сайта Градовете на Европа :
 
 
 
 
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 1
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 2
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 3
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 4
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 5
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 6
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 7
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 8
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 9
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 10
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 11
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 12
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 13
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 14
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 15
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 16
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 17
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 18
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 19
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 20
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 21
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 22
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 23


Изпрати на приятел Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! Skype за Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! Обади се за Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! 02/ 951 6948
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 1
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 2
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 3
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 4
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 5
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 6
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 7
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 8
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 9
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 10
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 11
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 12
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 13
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 14
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 15
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 16
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 17
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 18
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 19
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 20
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 21
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 22
Екскурзия Италиански езера - дар от боговете! - Снимка 23
Made by: TaraSoft

Екскурзия Италиански езера - дар от боговете!