Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала

Не активна оферта
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала

София – езерото Керкини – пещерата Алистрати – Керамоти – Кавала – София
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала
Дати

  • 23.05.2020 - 25.05.2020
Цена: 119 лв.
Дати

  • 23.05.2020 - 25.05.2020
Цена: 119 лв.
1 ден: Отпътуване от София в 7.00 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини/ и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина. Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете  с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да  видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан.
Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна  чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м.
Отпътуване към  Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция, заради прекрасните плажове наградени със син флаг. Настаняване в хотела, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини. Свободно време. Нощувка.
2 ден: Свободно време за разходка и почивка в Керамоти. По желание към 14.00 ч.  Празничен обядв един от най-добрите ресторанти в курортното селище с традиционни великденски ястия /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.
 
3 ден: Отпътуване към Кавала. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд или разходка в Кавала. Отпътуване за България в 14:30 часа. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник в София.
 
Редовна цена на основен пакет: 169 лв на човек в двойно или тройно студио
Промоционална цена на основен пакет: 119 лв
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 10 евро / 20 лв. (заплащат се в офиса на фирмата при резервацията на туристическия пакет)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща промоционална цена на пътуването:
139 лв /осн.пакет + пътни такси/(заплаща се при подписване на договора)
 
Общата цена включва: 
* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати с екскурзовод на български език/ входната такса се заплаща допълнително/
* Туристическа програма в Кавала на български език 
* 2 нощувки  в хотели в Керамоти 2**
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* придружител от агенцията по време на цялото пътуване
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Допълнителни услуги по желание:
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 6 лв., за лица над 65 г. - 12 лв
* Разходи от личен характер
* Входни такси за туристическите обекти
* застраховка отмяна на отпътуването
* доплащане за единична стая – 20 евро на нощувка
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* Празничен обяд –  17 евро / 34 лв при минимум 20 човека
Меню за Празничен обяд.
Зелена салата (маруля репички); Основно ястие - Агнешко с ориз; Чаша узо 50гр; Вода, Безалкохолно, Хляб
 
Ориентировъчни входни такси:
* Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 7 евро            
* Вход за пещерата Алистрати - 6 евро при минимум 20 човека
* Крепостта в Кавала - 2,50 евро
 
Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец. 
 
Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания. Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Фирмени документи:
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 1
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 2
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 3
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 4
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 5
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 6
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 7
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 8


Изпрати на приятел Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала Skype за Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала Обади се за Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала 02/ 951 6948
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 1
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 2
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 3
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 4
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 5
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 6
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 7
Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 8
Made by: TaraSoft

Майски празник в Керкини – Алистрати - Кавала