ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки

Не активна оферта
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки

София – Колмар – СтрасбургПАРИЖВерсай – Замъците по Лоара – Мон Сен Мишел – Руан – Амиен – София
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки
Дати

  • 04.08.2020 - 10.08.2020
Цена: 662 EU
Дати

  • 04.08.2020 - 10.08.2020
Цена: 662 EU
04.08.2020: Отпътуване от летище София с АК WIZZ AIR в 07:25 ч. По желание трансфер до летище София за туристите от  Пловдив/срещу доп. заплащане/. Кацане на летище в Базел в 08:45ч. и отпътуване за Колмар.  Днес ще ви разходим по чаровните улички на Колмар – една жива приказка. Туристическата програма с екскурзовод на български език започва от старата част, където  малки и китни, сякаш сгушени, къщите и магазините изобилстват от местни продукти - сирене, вино и не случайно е известен с нарицателното име "Столица на елзаските вина". Ще ви впечатляват старинните сгради на митницата и Пфистер хаус. Ще се удивите на къщата със стоте глави с нейната фасада от различни човешки лица и  гротескни маски. Най-посещавани са родната къща-музей на Бертолди – авторът на прочутата Статуя на свободата в Ню Йорк; Катедралата „Св.Мартин“ – с готическата си фасада от вогезки камък и цветни стъклописи; "Малката Венеция" – живописен квартал, пресечен от канали, свързани с река Ил.. Отпътуване  и разглеждане на Страсбург: живописно разположен по бреговете на река Ил, градът е столица на френския регион Елзас и седалище на редица европейски институции като Европейския съвет, Европейския парламент и Европейския съд за правата на човека. Разходка в историческия център с екскурзовод на български език, включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО: площад “Клебер“– центъра на Страсбург, където протичат всички тържества на града; площада „Гутенберг – носещ името на изобретателя на първата печатарска преса, направил истинска революция в книгопечатането; старинната къща „Камерцел“; една от най-старите аптеки в Европа -“Елен“готическата катедрала „Света Богородица“, висока 142 м (от 1647 г. до 1874 г. тя е най-високата сграда в света, днес е в челната десетка). В нея се намира и известният астрономически часовник – той показва реалните позиции на слънцето и луната и слънчевите и лунни затъмнения. Пристигаме до  най-очарователния квартал „Малка Франция“. По желание /срещу допълнително заплащане/разходка с кораб по каналите на Рейн. Нощувка. 
                                                                                                                  
05.08.2020: Закуска. Отпътуване за Париж. Панорамно – пешеходна обиколка с екскурзовод на български език: острова Сите: сърцето на града, където е възникнала древната Лютеция; катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, която се смята за първообраз на готическата архитектура; Латинския квартал,  в който ще откриете Сорбоната, Люксембургския дворец, Пантеона – последен дом на великите личности на Франция; Сградата на инвалидите; Марсово поле; Военното училище; ще се спрете пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад “Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходите по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения. Нощувка.
                                                                                   
06.08.2020: Закуска. По желание посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта посещение на квартала “Монмартър” с екскурзовод на български език: базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците. Това е една много различна част на Париж, но всички туристи бързат към нея: нощен живот, кабаре“Мулен Руж“, плас “Пигал“. Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”/срещу допълнително заплащане/. Нощувка.        
 
07.08.2020: Закуска. Свободно време в Париж или по желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав. Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи  оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. Връщане в Париж и по желание посещение на Лувърът - най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света. Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“. Нощувка.
 
08.08.2020: Закуска. Отпътуване и разглеждане на два от замъците по Лоара. Посещение на Шамбор – една от най-красивите ренесансови сгради по долината на река Лоара. Замъка е бил убежище на френските крале в продължение на много векове, а днес е исторически паметник. В интериора му е оставил майсторския си отпечатък и Леонардо да Винчи, който посещава двореца, докато той още се строи и изработва някой от гравюрите в него. Посещение на  Шеверни - най-новият сред лоарските замъци, с прекрасно запазен интериор. Построен в класическия стил на Луи XIII и се смята, че дизайнът на шатото е бил вдъхновена от Люксембургския дворец в Париж.Първоначалният му обитател е френския генерал-лейтенант Анри Хураулт, който бил военен командващ на Луи XIII. Отличително за Шеверни е симетрията в самата сграда на замъка и в прилежащите му градини. На първия етаж е ситуирана кралската зала, отличаваща се с разкошен дизайн. Декоративният панел на тавана пресъздава сцени от древногръцки митове.Нощувка в района на Рен.
 
09.08.2020: Закуска. Отпътуване и по желание/срещу доп. заплащане/ посещение на манастира “Мон Сен Мишел”: според легендата Архангел Михаил се явил на Св. Обер, епископ на Авранш, през 708 г. и му дал наставление да построи църква на скалистия остров. През 1067 г. манастирът дава своята подкрепа на Уилям Завоевателя, в резултата на което получава доста земи и имоти в Англия. По-късно в историята си е използван като затвор, но от 1874 г. е обявен за исторически паметник. От 1979 г. Мон Сен Мишел и неговия залив са под егидата на ЮНЕСКО. Това енай-посещаваното място във Франция след Париж. Отпътуване за Руан – разположен на реката Сена, града на „стоте кули“ наричан от Виктор Юго. Пешеходна разходка с екскурзовод на български език: Кметството, Руанската света Богородица, Съдебната палата и „улицата на часовниковата кула“, първата пешеходна улица във Франция. Столица на Горна Нормандия, градът, който вдъхновява много велики писатели и артисти. Клод Моне пресъздава града в 36 свои картини и всяка една от тях е с различен изглед. Отпътуване за Амиен. Нощувка.
 
10.08.2020: Закуска. Туристическа програма с екскурзовод на български език в Амиен, разположен между Париж и Брюксел, във френския регион Пикардия. Градът и неговата околност са известни като „цветната долина на Франция“. Тя е живописно разположен на река Сома, а мрежата от преплитащи се канали й придават невероятно очарование. Каналите са прокопани още от времето на римляните, а днес са под защитата на ЮНЕСКО. Пешехoдна разходка: Катедралата „Notre Dame“, Музей на местното декоративно изкуство,  къщата музей на писателя Жул Верн, който е живял и починал тук. Отпътуване за Брюксел. Полет в 17:10 ч. от летище Брюксел. Кацане на летище София в 20:45 ч. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.
 
Цена:
Възрастен в двойна/ тройна стая
Възрастен  в единична стая
Дете до 12 г. с двама възрастни
1295 лв.
ПРОМО 1195 лв. до 03.03.
1645 лв.
1245 лв.
 
Цената включва:
* 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Страсбург
* 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Париж
* 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Рен
* 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Амиен
* Самолетен билет София-Базел с малък ръчен багаж с максимални размери 40 х30 х20 см
* Самолетен билет Брюксел-София с малък ръчен багаж с максимални размери 40 х30 х20 см
* Автобусен транспорт по програматаснабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
* Багаж до 10 кг (ръчен или чекиран) - с максимални р-ри 55 Х 40 Х 20 см - 120 лв./двете посоки/
* Регистриран багаж до 20 кг – 160 лв./двете посоки/
* Трансфер от Хасково – Пловдив до летище София – 60 лв. /двете посоки/
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
* Застраховка отмяна на пътуване
Входните такси на посещаваните туристически обекти:
* Айфелова кула до 3 ет./входна такса и резервация/ - 35 евро, за младежи до 24 г.-23 евро
* Двореца “Версай”(автобусен транспорт, вх. такса и резервация)– 45 евро, младежи до 26 г. – 25 евро
* Музей “Лувър” (входна такса и резервация) – 25 евро, младежи до 26 години - безплатно
* Кабаре “Мулен Руж”(вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт) – 140 евро
* Входни такси за "Шамбор", "Шеверни" и "Мон Сен Мишел" - заплащат се на място (около 45 евро)
 
Цените не включват екскуровод за Лувъра и Версай.
* Всички допълнителни услуги се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите, заявяват се предварително, при записване за екскурзията, заплащат се с втората вноска и се провеждат при минимум 20 туристи
* В горепосочените цени са включени всички допълнителни разходи за осъществяване на посещенията като: посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.
* Цените на допълнителните багажи важат към момента на резервация.
При по-късно заявяване на допълнителни услуги, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.
 
Депозит: 50 % от основната цена
Втора вноска:  до 21 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни до датата на завръщане, данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на довоговра. Визи не се изискват.
* за лица под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в часовете на полетите.
 
Ориентировъчни входни такси:
* Домът на инвалидите, където се намира и гробницата на Наполеон – 12 евро (входът е свободен за граждани на Европейския съюз до 25 години, които имат карта от университета)
* Музей с восъчни фигури Гревен – 24,50 евро за възрастни и 18,50 евро за деца от 5 до 15 години
* Музей на Орсе – от 14 евро
* Музей на Роден – 12 евро + 6 евро аудиогайд /на френски, английски, китайски, немски, португалски/
* Музей на Пикасо – от 14 евро
* Пантеона – 9 евро
* Катедралата Нотр-Дам-де-Пари – безплатно
Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.
 
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 1
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 2
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 3
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 4
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 5
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 6
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 7
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 8
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 9
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 10
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 11
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 12
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 13
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 14
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 15
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 16
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 17


Изпрати на приятел ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки Skype за ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки Обади се за ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки 02/ 951 6948
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 1
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 2
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 3
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 4
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 5
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 6
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 7
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 8
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 9
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 10
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 11
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 12
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 13
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 14
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 15
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 16
ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки - Снимка 17
Made by: TaraSoft

ПАРИЖ - Страсбург - Замъците по Лоара със самолет - 6 нощувки