Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет

Не активна оферта
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет

София - Мадрид – Синтра – Ещорил – Кашкайш – Кабо да Рока – Лисабон – Фатима – Коимбра – Порто – Сантяго де Компостела – Саламанка – Толедо – Мадрид - София
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет
Дати

  • 12.05.2019 - 21.05.2019
Цена: 747 EU
Дати

  • 12.05.2019 - 21.05.2019
Цена: 747 EU
1 ден:  В 16.30ч. (за дата 12.05 в 16:55ч.) отпътуване от летище София за Мадрид /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. В 19.15 ч. (за дата 12.05 в 19:50ч.) пристигане в Мадрид. Настаняване в хотел 3* в Мадрид. Нощувка
 
2 ден: Закуска. Панорамна туристическа обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица.  Модерниятбулевард „Кастелияна“започва с небостъргачите на Мадридското Сити, с наклонените кули Кио, преминава покрай стадиона на Атлетико Мадрид, през площад „Колумб“ достига до елегантния площад „Сибелес“ със знаменития фонтан и  впечатляващия Дворец на съобщенията и емблематичното здание на Банка Испания. Ще преминем покрай световно известния музей Прадо, покрай великолепните градини на „Парке  дел Буен Ретиро“ и Арката Пуерта де Алкала, покрай модернистичната сграда на гара Аточа.През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Пешеходната обиколка ще ни запознае с богатото минало, но и ще ни потопи в атмосферата на града. Сърцето на града е централният площад“Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър, статуята на мечето-символ на града, а по-назад във времето ще ни върне историческия площад „Пласа Майор“.Обиколката ще завърши пред красивия площад“Ориенте“, където е Кралският театър, катедралата „Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. По желание по предварителна резервация и срещу допълнително заплащане посещение на Кралския дворец. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване за туристическа програма в „имперския град“ Толедос екскурзовод на български език. Старата  столица е съхранила зад стените си най-светлите и най-кървави страници от испанската история. Добре запазените сгради говорят не само за величието на испанската империя, но  и умело съчетават три различни религии и култури-мавърска, юдейска и християнска. Навсякъде се усеща не само духътна няколко епохи, но и виртуозно съчетание на архитектурни стилове- от традиционен римски градеж, през арабски стени, готически детайли, през характерния за Толедо мудехар до жизнерадостните форми на Испанския ренесанс. Това е видно от църквите „Санта Мария ла Бланка“,“Санто Томе“, крепостта АлказарКатедралата  е най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Любителите на емоционалното творчество на Ел Греко могат през свободното си време да посетят неговия дом, превърнат в музей. Отпътуване за Португалия. Настаняване в хотел 3* в Лисабон. Нощувка.
                 
4 ден: Закуска. Туристическа програма вЛисабонс екскурзовод на български език.  Красив и интересен, гостоприемен и романтичен , градът ще ви очарова не само с историческото си наследство, но и с топлата си южняшка атмосфера. Разходка до живописната река Тежу в квартала Белем, където се отличава бялата готическа кула Белем- един от символите на Лисабон. Тук е и Паметникътна откритията, бившата президентска резиденция Белем Палас, Музеятна каляските, Морскиятмузей.Ще имаме възможност за посещение на величествения манастир „Свети Жером“. От обширния площад Largo do Comersio ще се отправим към Алфама –най-старата част на града. Тук е Катедралата от 12 век с богата дарохранителница украсена с 4100 скъпоценни камъни. Но именно тук, между тесните криволичещи по хълма улички, най-добре се усеща атмосферата и чара на Лисабон. Свободно време. По желание посещение на типичен ресторант с фадо музика срещу допълнително заплащане. Връщане в хотела. Нощувка.   
 
5 ден: Закуска. Отпътуване за Синтра, наричана „райската градина на Португалия“, бивша лятна резиденция на португалските владетели. Множество дворци и замъци, пищни градини между скали, езера, пещери и водопади. Посещение на най-западната точка на континентална Европа - Кабо да Рока. Ще продължим към Кашкайш,  превърнат от малко рибарско селище в курорт  през 1870 година, когато крал Луиш 1 издига двореца Palasio da Citadela, около който много благородници построяват свои вили и дворци. По красивия крайбрежен път ще достигнем Ещорил. Основната забележителност тук е най-голямото казино в Европа, разположено в прекрасна градина, стигаща до брега на океана. Нощувка.                       
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за очарователното местенце Назаре, където се смесват библейските сказания от Назарет и съвременните сърфистки легенди. Отпътуване за разглеждане на Фатима – място, обгърнато в легенди, тайни и мистерии. Днес това е световноизвестен поклоннически град, който много болни хора посещават с надежда за изцеление. Продължаваме за Коимбра - първата столица на Португалия и резиденция на португалските монарси. Той се слави и с Университета си, основан още през 13 век, богатата библиотека “Жуанина“ и Старата катедрала. Отпътуване за Порто. Настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.
 
7 ден: Закуска. Туристическа програма  в Порто с екскурзовод на български език - един от най- колоритните градове на Португалия, живописно разположен около река Дору и Атлантически океан. Разходката в стария квартал Рибейра ще започне от централния „Площад на свободата“ с красивата сграда на Кметството, ще продължи покрай високата 76 м Кула на духовниците, църквата „Игрежа ду Карму“и Църквата на кармилитките отделени от най-тясната къща в света, към хълма до приличащата на крепост Катедрала „Се“. В интериора й се вплитат умело готически елементи и типичните керамични плочки азулежу. Няма да пропуснем и посещение на винарска изба, за да дегустираме прочутото вино Портвайн. Отпътуване за Испания. Ще се отправим към крайната точка на най-стария туристически път в света - Сантяго де Кампостела. Това е поклоннически маршрут, кръстен Ел Камино, който пилигрините изминават за да стигнат до Катедралата, където се съхраняват мощите на Св. Яков. От векове насам Божи гроб, Рим и Сантяго де Кампостела са главни места за поклонение в христианския свят.  Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
 
8 ден: Закуска. Отпътуване за историческия град Саламанка. Тук още в началото на 13 век е създаден един от най-старите университети в Испания. От добре запазения Римски мост се открива гледка съм Стария град, където са издигнати Старата и Новата Катедрали, където може да се проследи развитието на  различни архитектурни стилове. Изключително впечатлява красивият бароков площад Пласа Майор. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в хотел 3* в Мадрид. Нощувка.
 
9 ден: Закуска. Свободно ден в Мадрид или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Сеговия и Ел Ескориал с екскурзовод на български език. Отпътуване за Сеговия. Разходката в този древен град, наситен с много история ще започне от замъка Алказар, разположен при вливането на реките Ересма и Кламорес, откъдето се открива панорамна гледка към голяма част от Кастилия. Той е бил любима резиденция на кастилските владетели, тъй като тук се срещат за първи път католическите монарси и тук 1474г. Изабела Кастилска е провъзгласена за Кралица. Ще продължим до внушителното творение на римската инженерна мисъл – Акведукта - построен 1 век по заповед на император Домициан, който със своите 127 арки с дължина от 728 м и две нива е най-добре запазеният римски акведукт. Ще се изкачим до главния площад Пласа Майор, където гордо се издига елегантната готическа сграда на Катедралата с цветни фламански стъклописи и изящен олтар на Сабатини. Отпътуване за Ел Ескориал. Величественият манастир „Сан Лоренсо“ е основан от себелюбивият, фанатичен владетел Филип II с изричното нареждане „сгарадата да няма равна на себе си в света“. Дворецът има 1860 зали, салони и стаи, 90 стълбища, 96 водоскока, 65 камбани, над 4000 старинни ръкописа, картини на Веласкес, Ел Греко, Ван Дайк, Рубенс, Рафаело. В Ескориал са погребани испанските владетели и преминаването край величествените гробници в двата пантеона на кралете и на инфантите, е едно вълнуващо прелистване на изпълнените с много кръв, страдания и величие страници от историята на испанския народ. Трансфер до летището в Мадрид. В 20.25ч. (за майската дата - в 19:50ч.) отпътуване от Мадрид за София.       
 
10 ден: В 00.55ч. (за майската дата в 00:15ч.) пристигане в София /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/.
 
Цени:  
Възрастен в
двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г.
с двама възрастни
1465 лв.
1845 лв.
1395 лв.
 
Цената включва:
* 8 нощувки със закуски в хотели 3*;
* Самолетен билет София-Мадрид-София на АК Wizz air/Ryanair
* летищни такси
* ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
* транспорт по програмата с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
* Медицинска застраховка.
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
* Трансфер до летище София за туристите от  Пловдив и Хасково и обратно –  50 лв./в двете посоки/
* багаж до 10кг. с максимални  р-ри 55 x 40 x 20 см.- 40лв.;
* Доплащане за регистриран багаж до 20кг: 180 лв
* Посещение на Кралския дворец в Мадрид /Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 35 евро/69 лв.;
* Автентично Фадо шоу/ шоу програма,2 напитки/- 40 евро/78 лв.
* Екскурзия до Сеговия и двореца Ел Ескориал/Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 65 евро/127 лв;
* Слушалки – около 12 евро
* разходи от личен характер
* Входните такси на посещаваните обекти
* Сити такси
* застраховка „отмяна на пътуване”
 
Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Депозит: 30% -  внася се при подписване на договора
Втора вноска: 21 дни преди датата на отпътуване
 
Забележка:
* Посещението на Кралския дворец, Ел Ескориал, Фадо шоу и трансфера до летище София и обратно се заявяват , при записване за екскурзията и се заплащат предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници – минимален брой. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните мероприятия по програмата се изпълняват при минимум от 20 желаещи
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания. – информация за здравни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Примерни хотели по програмата:
* Hotel Eurostars Zarzuela Park 3* или подобен - ИСПАНИЯ, Мадрид
* Holiday Inn Express Lisbon 3* - Alfragide - ПОРТУГАЛИЯ, Лисабон
* Santana Hotel & Spa 3* - ПОРТУГАЛИЯ, Азурара
* Hotel Exe Area Central 3* или подобен - ИСПАНИЯ, Сантяго де Компостела
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 1
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 2
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 3
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 4
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 5
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 6
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 7
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 8
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 9
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 10
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 11
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 12
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 13
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 14
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 15
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 16
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 17
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 18
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 19
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 20
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 21
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 22
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 23


Изпрати на приятел Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет Skype за Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет Обади се за Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет 02/ 951 6948
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 1
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 2
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 3
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 4
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 5
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 6
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 7
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 8
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 9
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 10
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 11
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 12
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 13
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 14
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 15
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 16
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 17
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 18
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 19
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 20
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 21
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 22
Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет - Снимка 23
Made by: TaraSoft

Пиринейските перли Испания и Португалия със самолет