Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4*

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4*
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4*
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4*

Не активна оферта
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4*

Самолетна почивка 8 дни / 7 нощувки
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4*
Дати

  • 02.06.2018 - 15.09.2018
Цена: 540 EU
Дати

  • 02.06.2018 - 15.09.2018
Цена: 540 EU
1 ден: Излитане от София с полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter. Кацане в Бари. Трансфер до хотела. Настаняване.Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или  екскурзии по желание: Трансфер до Бари  и Полиняно а Маре.Отпътуване от хотела за  Бари– столица на областа Пулия. Политически, икономически, транспортен и образователен културен център.Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е превзет  от норманите, а след това влиза и в състава на Свещената Римска империя.От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град.  Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата на Катедралата Св. Савин са добавени барокови детайли. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава недовършенадо 1197 г. Това е е едно  от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликатасе съхраняват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св.Никола– закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, женитеи децата. Възможност за дегустация на питка„Фокача“ и вино, местно производство.Свободно време.Отпътуване за Полиняно а Маре -град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото симоре, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището"Перлата на Адриатика". Скалистотокрайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Най –известните плажове са : Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават възхитени  при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера - Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал. Голямата къща в пещерата - Grotta Palazzese),вкопани във варовиковите скали.Терасите в стария градпредлагатневероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.
Връщане в хотела преди вечеря.Нощувка.
 
3 ден:Закуска.Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:Матера. Отпътуване от хотела запосещение на Матера– мътрвият град, известенв целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори,сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетиясаси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.Свободно време свъзможност посещение на Етнографският музей и/или скалните църкви.Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.
 
4 ден: Закуска.Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желаниеАлберобело и Локоротондо. Отпътуване от хотела  за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите.Градае  с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякашви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се видиисторията на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Най –интересните са: Музея на виното иМузея на зехтина. Отпътуване за  Локоротондо– едно от 100-те най-красиви малки градчетав Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“в името си. Това е град на красивите балкони повечето,от които си имат номера. Локоротондо е известен   със своите вина.Дегустация на домашно произведени ликьори и сладки (включена в цената) .Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.
 
5 ден: Закуска.Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Лече иОтранто.Отпътуване от хотела  за  Лече, наречен Флоренция на Пулияи известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а след тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. В продължение на пет столетия Лече влиза в състава на Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по-късно е присъединен към Кралството на двете Сицилии.Забележителностите ,които може да се видят в града  са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св.Ангел; Църква Св.Киара; Областниятмузей; Църква Св.Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатърПо време на разходката ще имате възможност да опитате висококачествено маслинено олио. След обядапосещение на Отранто. Града  е известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята - "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата,притежаващаедна от най-красивите средновековни подови мозайки. Свободно време.Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.
 
6 ден: Закуска.Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Остуни или още познат като „Белият Град”. Отпътуване от хотела за  посещение на Остуни – „Белият Град” –  един от най-красивите  градове в Южна Италия. Градът впечатлява със средновековната си архитектура, белият камък, средиземноморския полъх. Крие в себе си тесни улички, романтични вити стълби,красиви арки, алеи, забележителности и много история. Интересното за града е, че датира още от каменната епоха като много пъти е бил опожарен до основи, но винаги изниква като феникс. В района са намерени данни за човешко присъствие още от неолита. Подобно на ценендиамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.  Туристическа програма в града. Посещение на катедралата на Остуни. Връщане в хотела за вечеря. Нощувка.
 
7 ден: Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Мартина Франка.Отпътуване от хотела  за посещение на Мартина Франка. Елегантен град, намиращ се в пленителната долина на Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал "Festival Della Valle d'Itria". Типичен старинен град, прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели  тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град със зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка, проектиран от Бернини през ХVІІ век. Палацо Дукале е пример за зрелост от епохата на Късния Барок. Обиколката на Стария град включва двореца Палацо Дукале и Църквата Св.Мартин.Дегустация на местни деликатеси от месо „Капоколо“ и вина(включена в цената ).Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.
 
8 ден:Закуска. Трансфер до летище Бари за полет на Bulgarian Air Charter към Бари - София. Кацане на летище София.
 
Цените в таблиците по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска, вечеря и напитки, с включени летищни такси  за ранни записвания до 02.04.2018г.
Дата на тръгване
7 нощувки
Човек в двойна стая
Единична стая
3-ти / 4-ти възрастен
1-во / 2-ро дете 2 – 11.99
 
 
 
 
 
ПРОЛЕТ
 
 
 
 
02.06 – 09.06
1060
1320
960
860
09.06 – 16.06
1080
1340
980
890
16.06 – 23.06
1110
1370
1010
920
23.06 – 30.06
1150
1410
1050
960
30.06 – 07.07
1180
1440
1080
990
 
 
 
 
 
ЕСЕН
 
 
 
 
08.09 – 15.09
1160
1420
1060
970
15.09 – 22.09
1080
1340
980
890
 

Цената включва:
*Двупосочен самолетен билет до БарисBulgarian Air Charter
* Летищни такси
* 7 нощувки, континентална закуска и вечеря със сервиране на 3-степенно менюс безплатно  ¼ вино и ½ вода по време на вечерята от най-висококачествени продукти
* Трансфер летище – хотел – летище
* Чадъри и шезлонги на плажа на 3-та линия
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
* Представител на туроператора, владеещ български за целия престой
 
Цената не включва:
* Бебешка кошара 70 лв на седмица
* Малък домашен любимец – 200 лв на седмица
* Чадър и шезлонги на първи ред – 220 лв на седмица, на стая
* Чадър и шезлонги на втори ред – 150 лв на седмица, на стая
* Плажна кърпа – 5 евро на ден (заплаща се на рецепция)
* Гараж – 10 евро на ден (заплаща се на рецепция)
* Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
* Общинска такса – 1 евро на човек на ден . Заплаща се на рецепцията на хотела.
* Клубна карта 21 евро на човек за целия престой.(Клубната карта включва парко място, достъп до външния басейн и солариум, чадър, шезлонг и стол на плажа от 3-та линия(на  стая). Заплаща се на рецепция задължително.
 
Резервации:
* Депозит 350 лв на човек –с пдописването на договора;
* Доплащане 31дни преди датата на пътуване;
 
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31дни: 350 лв
от 30до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
 
Полетно разписание:
Превозвач: Bulgarian Air Charter
София – Бари 14:25 / 14:45 (до 15 кг чекиран/ до 7 кг ръчен)
Бари – София 15:35 / 17:55 (до 15 кг чекиран/ до 7 кг ръчен)
 
 Blanco 4* LUX, Castellaneta Marina
нов хотел от 2017, на плажа
 
Местоположение
Blanco 4* е с допълнителна категоризация LUX, защото хотелът е обзаведен с луксозни материали. Построен е на първа линия през 2017г и наистина предлага най-високо ниво на обслужване и лукс. Хотел Blanco 4* LUX е разположен в курортното градче Кастеланета Марина, област Пулия, Южна Италия.Хотелът е разположен на няколко крачки от прекрасния златист пясъчен плаж на Кастеланета Марина. В Близост до хотела може да намерите ресторант, а центъра на града е на около 5-6 минути пешеходно разстояние.
Стаи
Хотелът е построен през 2017 година в модерен стил и обзавеждане. Blanco 4*LUX разполага с 30 светли и просторни стаи, всички с балкон и изглед към морeто, обзаведени със стил и изтънченост, подходящи за всякакви нужди.Има балкон с гледка към морето;мини-бар;безжична интернет връзка;телевизор с плосък екран;климатизация на стаите;сейф;баня с душ кабина;тоалетни принадлежности;комплект кърпи за баня.
Услуги:
Хотелът предлага следните услуги:
24-часова рецепция;детски кът;басейн;мини-клуб;паркинг;безплатен Wi-Fi в общите части на хотела;стаи за хора с ограничена подвижност.
 
Забележки:
* Входните такси са ориентировъчен характер и Туроператора  не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещението.
* За пътуването няма специфични санитарни и здравни изисквания
* Туроператорътси запазва правото да прави промени в програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите
*Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на мястодо изчерпване на свободните места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 1
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 2
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 3
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 4
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 5
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 6
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 7
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 8
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 9
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 10
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 11
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 12
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 13
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 14


Изпрати на приятел Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* Skype за Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* Обади се за Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* 02/ 951 6948
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 1
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 2
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 3
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 4
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 5
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 6
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 7
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 8
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 9
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 10
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 11
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 12
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 13
Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4* - Снимка 14
Made by: TaraSoft

Почивка в Пулия - Хотел Blanco Lux 4*