Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4*

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4*
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4*
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4*

Не активна оферта
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4*

Самолетна почивка - 8 дни / 7 нощувки
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4*
Дати

  • 02.06.2018 - 26.08.2018
Цена: 566 EU
Дати

  • 02.06.2018 - 26.08.2018
Цена: 566 EU
 
Пулия – една прекрасна приказка за отминали времена, галещо слънце и тюркоазено море, съчетани със старинни крепости, чудати трули,
бели  тесни улички, дворци и величествени монументални църкви.

Завладяваща история и незабравими емоции.....

1 ден: Излитане от София със самолет. Кацане в Бари.Трансфер до хотела. Настаняване.Вечеря. Нощувка.

2 ден: Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или екскурзии по желание: Трансфер до Бари  и Полиняно а Маре.Отпътуване от хотела за  Бари– столица на областа Пулия. Политически, икономически, транспортен и образователен културен център.Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза и в състава на Свещената Римска империя.От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на Стария град.  Тук се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата на Катедралата Св. Савин са добавени барокови детайли. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се заедно от най-големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликатасе пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св.Никола– закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, женитеи децата. Възможност за дегустация на питка„Фокача“ и вино, местно производство.Свободно време.Отпътуване за Полиняно а Маре -град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото симоре, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището"Перлата на Адриатика". Скалистотокрайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат неспирен поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto) , Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte) , Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават очаровани при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера - Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал).Голямата къща в пещерата - Grotta Palazzese),вкопани във варовиковите скали.Терасите в стария град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри.Връщане в хотела преди вечеря.Нощувка.

3 ден:Закуска.Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:Матера. Отпътуване от хотела за посещение на Матера– мътрвият град, известен в целия свят като естествен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита.По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища.Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса.С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори,сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените преди десетилетиясаси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.Свободно време с възможност посещение на Етнографският музей и/или скалните църкви.Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.

4 ден: Закуска.Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желаниеАлберобело и Локоротондо.Отпътуване от хотела  за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите.Градае  с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякашви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една.В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Най –интересните са: Музея на виното и Музея на зехтина. Отпътуване за Локоротондо– едно от 100-те най-красиви малки градчетав Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“в името си. Това е град на красивите балкони повечето,от които си имат номера. Локоротондо е известен  със своите вина.Дегустация на домашно произведени ликьори и сладки (включена в цената).Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.

5 ден: Закуска.Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Лече и Отранто.Отпътуване от хотела  за Лече, наречен Флоренция на Пулияи известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а след тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. В продължение на пет столетия Лече влиза в състава на Източната Римска империя – Византия.Норманите завладяват града през ХІ в. и по-късно е присъединен към Кралството на двете Сицилии.Забележителностите ,които може да се видят в града  са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Църква Св.Ангел; Църква Св.Киара; Областниятмузей; Църква Св.Св. Никола и Каталдо; Римски амфитеатър.По време на разходката ще имате възможност да опитате висококачествено маслинено олио. След обяда посещение на Отранто. Града  е известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята - "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата,притежаващаедна от най-красивите средновековни подови мозайки. Свободно време.Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.

6 ден: Закуска.Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Остуни или още познат като „Белият Град”. Отпътуване от хотела за  посещение на Остуни – „Белият Град” –  един от най-красивите  градове в Южна Италия. Градът впечатлява със средновековната си архитектура, белият камък, средиземноморския полъх. Крие в себе си тесни улички, романтични вити стълби,красиви арки, алеи, забележителности и много история. Интересното за града е, че датира още от каменната епоха като много пъти е бил опожарен до основи, но винаги изниква като феникс. В района са намерени данни за човешко присъствие още от неолита. Подобно на ценендиамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.  Туристическа програма в града. Посещение на катедралата на Остуни. Връщане в хотела за вечеря. Нощувка.

7 ден: Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Мартина Франка.Отпътуване от хотела за посещение на Мартина Франка. Елегантен град, намиращ се в пленителната долина на Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал "Festival Della Valle d'Itria". Типичен старинен град, прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели  тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град със зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка, проектиран от Бернини през ХVІІ век. Палацо Дукале е пример за зрелост от епохата на Късния Барок. Обиколката на Стария град включва двореца Палацо Дукале и Църквата Св. Мартин.Дегустация на местни деликатеси от месо „Капоколо“ и вина(включена в цената ).Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.

8 ден:Закуска. Трансфер до летище Бари за полет към Бари - София. Кацане на летище София.
 
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, All Inclusive Soft, с включени летищни такси за резервации направени до 02.04.2018г.
AIL / ЛЕВА
7 нощувки
Човек в двойна стая
Единична стая
3-ти / 4-ти възрастен
1-во / 2-ро дете 2 – 11.99 г
 
 
 
 
 
02.06 –  09.06
1110
1920
1020
960
09.06 –  16.06
1130
1940
1030
980
16.06 –  23.06
1140
1950
1040
990
23.06 –  30.06
1190
2000
1090
1040
30.06 –  07.07
1200
2010
1100
1050
15.07 –  22.07
1210
2020
1110
1060
22.07 –  29.07
1230
2040
1130
1080
29.07 –  05.08
1250
2060
1150
1100
05.08 –  12.08
1280
2090
1180
1130
12.08 –  19.08
1310
2120
1210
1160
19.08 –  26.08
1290
2100
1190
1140
26.08 –  02.09
STOP
STOP
STOP
STOP
 
Цената включва:
* Летищни такси
* 7 нощувкина All Inclusive Softв хотел Ti Blu Village 4* Premium
* Трансфер летище – хотел – летище
* Чадъри и шезлонги на плажа
* Чадъри и шезлонги на басейна
*Ползването на футболно игрище, игрища за Боча, мултифункционално игрище, тенис игрища и тенис на маса и всички видове спорт през деня.
* Wi-Fi интернет в общите части на хотела
* Анимация през целия сезон на Италиански език
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
* Представител на туроператора владеещ български за целия престой
 
В цената не е включено:
* Доплащане за плажни кърпи – 10 евро наем на кърпата за цяла седмица (при наем на плажна кърпа се заплаща и депозит от 10 евро, който се възстановява при връщане на кърпата).
* Доплащане за бебешка кошара – 10 евро на вечер, при предварително запитване.
* Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
* Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
* Общинска такса – 0,50 евро на ден / 3,50 евро за целият престой. Заплаща се на рецепцията на хотела.
* Целодневна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре с дегустация на питка „ Фокача“ и вино-50 евро/98 лв; за деца до 11.99 г -25 евро/49лева.
* Полудневна екскурзия до Матера- 44 евро/86лева; за деца до 11.99 г.-22 евро/43 лева
* Целодневна екскурзия до Алберобело – Локоротондо с дегустация на домашно приготвени ликьори и сладки, местно производство- 56 евро /110 лева; за деца 28 евро/55 лева
* Целодневна екскурзия до Лече и Отранто с дегустация на маслинено олио и местни продукти- 60 евро/118 лв ;  за деца до 11.99 г-30 евро/59 лева
* Целодневна екскурзия до Остуни- 38 евро /75 лева; за деца до 11.99-19 евро/37 лева
* Полудневна екскурзия до Мартина Франка с дегустация на местен деликатес от месо и вино- 42 евро/82 лева; за деца до 11.99 г-21 евро/40 лева
 
Soft All Inclusive концепция
* Закуска, обяд и вечеря с включени вода и вино.
* Безалкохолни напитки, плодови сокове, студен чай, минерална вода (газирана и натурална). Напитките са от машини, разположени на определени места в хотела.
* Лека закуска от 11:00 до 12:00 часа и от 16:30 до 17:30 часа.
 
Резервации:
 Депозит:350 лв на  човек –с подписването на договора
Доплащане 31дни преди датата на пътуване
 
 
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
 
Полетно разписание с дати на заминаване: 02.06;09.06; 16.06; 23.06; 30.06
Превозвач: Bulgarian Air Charter
София – Бари 14:25 / 14:45
Бари – София 15:35 / 17:55
 
Полетно разписание с дати на заминаване: 15.07; 22.07; 29.07; 05.08; 12.08; 19.08; 26. Превозвач: Wizz Air
София – Бари 12:45 / 13:10
Бари – София 13:40 / 15:55
 
Описание на хотел  Ti Blu Village Club 4*Premium Марина ди Пистичи
 
 
Най-добрият хотел, който се предлага за почивка в Пулия.
Страхотен плаж, невероятна кухня, много зеленина и забавления.
 
 Ti Blu Village Club 4* Premium се намира в Марина ди Пистичи. Малък курорт, известен с пасторалното си спокойствие, гора от средиземноморски пинии и прекрасно море. Хотелът се намира само на 7 км от градчето Маркония. Този хотел е истински рай за семейна почивка и пълноценен отдих. Тук можете да се насладите на прекрасната природа, кристалната морска вода, златистият плаж, огромният басейн или разнообразната анимация. В близост до хотела има пицария, бар и магазин за хранителни стоки.
Стаи
На разположение на гостите хотелът предлага 400 удобни стаи с различни характеристики: двойни стаи, стаи С 1 или 2 спални и 2 бани за по-големи семейства.
Стаите разполагат с:  Балкон; Климатична инсталация с управление от стаята; Телевизор; Сешоар; Телефон; Мини-бар (по заявка).
Част от стаите предлагат панорамна гледка към басейните или боровата горичка (срещу допълнително заплащане).
Ресторант
Ресторантът е разделен на две големи зали с външна веранда. Гостите на хотела лесно намират своята маса, тъй като всяка една е нагледно обозначена. Главният готвач предлага вкусна средиземноморска кухня, сервирана на бюфет. Два пъти седмично хотелът предлага вечеря, с типично за областта меню. Използват се висококачествени био продукти, местно производство. Закуската е континентална с обслужване на бюфет и включва плодове и зеленчуци.
Бар
Хотелът разполага с 2 бара: единият край басейна, с детски кът, а другият се намира на терасата.
Плаж
Преминавайки през красивия парк и боровата гора на хотела (около 600 м.) ще стигнете до обширен плаж, с фин златист пясък. До него може да се достигне пеша, наслаждавайки се на спокойствието и освежаващата сянка на пиниите, или с удобно влакче, осигурено от хотела. Плажът е оборудван с чадъри и шезлонги. Предлагат се и допълнителни услуги, от които гостите на хотела могат да се възползват: Бар на плажа; Волейболно игрище; Кану;Уиндсърф; Катамарани и лодки ( от 2 – 5 души).
Плажните кърпи се получават срещу допълнително заплащане.
Анимация
За още по-приятният престой на своите гости, хотелът предлага анимационна програма на басейна и на плажа. Провеждат се различни  игри, забавления, уроци и танци за всички.
Вечер в амфитеатъра на хотела се провежда шоу-програма с много танци, музика и прожекции на филми.
Допълнителни услуги
Ti Blu Village Club 4* Premium предлага голям избор от спортни съоръжения:
Плувен басейн от 1500 кв.м със зона за водна Аеробика и плуване; Плувен басейн за деца; Футболно игрище; 2 игрища за Боча; Мултифункционално игрище; 4 тенис корта (оборудвани с нощно осветление срещу допълнително заплащане);Тенис на маса; Фитнес пътека; Площадка за деца; Салон за красота и фризьорски услуги; Амфитеатър с увеселителни програми; Магазини (местни продукти, играчки и бански костюми); Уроци по конна езда; Конгресна зала (от 40 до 250 места); Медицински услуги;Коли под наем; Пране.
На разположение на семействата с бебета има кухня, отворена всеки ден от 11:00 до 14:30 и 18:00 до 21:00 часа, оборудвана с: хладилник, микровълнова печка, блендер и прибори. Тук има възможност за приготвяне и съхраняване на бебешка храна.
Домашни любимци
Домашни любимци не се допускат
 
ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ :
МАТЕРА
Вход  за Етнографският музей - 2 евро на човек
Вход за скалните църкви – 3 евро на човек
 
Забележка:
* Входните такси са ориентировъчен характер и Туроператора  не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещението.
* За пътуването няма специфични санитарни и здравни изисквания.
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата.
 
 
 
 
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 1
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 2
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 3
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 4
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 5
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 6
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 7
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 8
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 9
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 10
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 11
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 12
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 13
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 14
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 15
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 16
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 17
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 18
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 19
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 20
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 21
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 22
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 23
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 24
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 25
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 26
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 27
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 28
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 29
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 30


Изпрати на приятел Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* Skype за Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* Обади се за Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* 02/ 951 6948
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 1
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 2
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 3
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 4
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 5
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 6
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 7
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 8
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 9
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 10
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 11
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 12
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 13
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 14
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 15
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 16
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 17
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 18
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 19
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 20
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 21
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 22
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 23
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 24
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 25
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 26
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 27
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 28
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 29
Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4* - Снимка 30
Made by: TaraSoft

Почивка в Пулия - хотел Ti Blu Village 4*