Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3*

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3*
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3*
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3*

Не активна оферта
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3*

Самолетна почивка 8 дни / 7 нощувки
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3*
Дати

  • 28.04.2018 - 13.10.2018
Цена: 408 EU
Дати

  • 28.04.2018 - 13.10.2018
Цена: 408 EU
1 ден: Полет от София в 15:10 часа с Мистрал Еър. Кацане в Катания в 16:00 часа. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или  полудневна екскурзия по желание: Чефалу.Чефалу е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че спокойно могат да си подават през прозорците разни неща. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието,на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в. Построена е по волята на Роджер ІІ, първият нормански крал. Според легендата, флотът му попаднал на буря и бил захвърлен в бреговете на Чефалу, където, като по чудо се спасили. В знак на признателност към Богородица е вдигната църквата. Прославената мозайка в абсидата на Христос Вседържител е първата от този вид сицилиански образи. Недалеч от катедралата се намира музеят Мандралиска със сбирка от монети, гръцки и римски артефакти и една изключителна картина –„Портрет на непознат моряк” от най-изтъкнатия ренесансов живописец на Сицилия – Антонело да Месина. Интересна е перачницата “лаватойо”, което означава място за пране, от времето на норманите, които са използвали течащата река като основа за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където е удобно да се пере. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание:Етна и Таормина.Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м.Свободно времес възможност за разходканастраничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г.,да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.  По желание може дасе стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащикратерана ниво около2900 метра надморска височинас въжен лифти джипове(само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/. Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от 3 в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” –  любимо място на Лиз Тейлър, площад  „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд.  Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града.Също така има богат избор на прекрасни сладодедаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири.Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Свободно време за плаж и забавленияили целодневна екскурзия по желание:Духът на Сицилия. Тази екскурзия ще ви отведе до планинските релефи на Мадоние, със своите върхове, достигащи почти 2000 м надморска височина. Малките сицилиански селца, изградени от варовици са кацнали на голи хълмове и изглеждат все едно са излезли от сънищата. През закътаните малки улички старите хора заглеждат  непознатите с любопитство, но не и недружелюбно. Ще се насладите на интересна панорама с постоянно променящи се сцени:  Тиренско море, западния бряг на Палермо и не на последно място Еолийските острови. Докато се наслаждавате на великолепната гледка към планините и брега, ще имате възможност да усетите духа на ежедневния живот на малките сицилиански села. Отпътуване от хотела към сърцето на природен парк Parco delle Madonie. Първата спирка е на светилището в Джибилмана, заобиколено от невероятна средиземноморска растителност. След това продължаваме към малкото селище Кастелбуоно за да посетим замъка на семейство Вентимилия, където се намира уникален древен Палатински параклис. След посещението на замъка може да се насладите на дегустация (безплатно) на типични сицилиански вкусотии и специалитети в една от най-добрите и световно известни сладкарници FIASCONARO. Връщане в хотела за вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Закуска.Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание:Ериче и Седжеста. След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия. Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък. Основни забележителности тук са катедралата от  16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време. Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра.Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него. Нощувка.
 
6 ден: Закуска.Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Палермо и Монреале.Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации - от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари - ярък, жив спектакъл, пълен с викове. Групата се събира отново, тъй като предстои панорамен тур из Палермо с автобус, като се минава през улица Либерти направена по подобие на Шанс Елизе в Париж и засадена с дървета джакаранти, Театро Политеама, посветена на Джузепе Гарибалди, промишленото пристанище, яхтеното пристанище, където са акостирали финикийците преди 2800 години, монумента посветен на загиналите в борбата срещу мафията, пиаца Марина, двореца на инквизицията – КиарамонтеСтери, дървото посадено в деня на независимостта, църквата Санта Мария де ла Катена, Порта Феличе, площад Гай Юлий Цезар, където е централна гара Палермо, след което се отправяме към Монреале – кралският хълм, седалището на норманските крале. Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод - изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет. Нощувка.
 
7 ден:Закуска. Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Какамо. Това е средновековно градче с 9000 човека население, опасващо най-запазения и втори по големина едноименен замък в Италия с начало на строеж 1094 г. Екскурзията стартира с посещение на замъка по време, на която ще се потопите в миналото и ще почувствате историята на Сицилия. Замъкът Ви предлагада разгледате абсолютно автентичните затворнически килии от Средновековието, казани за катран, тронна зала с гербовете на фамилиитеи предлага възможност да се насладите наневероятни гледки към езерото Розамарина и Тиренско море. Той разполага с богата оръжейна колекция, някогашна собственост на знатните фамилии, управлявали замъка и града. Свободно време за разходка из средновековния град и обяд на свободна програма или по желание и при предварителна заявка, възможност за обяд на меню в ресторанта на замъка „А Кастелана“ (A Castellana). Менюто включва: първо и второ ястие, по чаша червено или бяло вино, хляб, минерална или газирана вода. Цената е 12 евро на човек и се заплаща допълнително на място. Има възможност за поръчка и от а-ла-карт листа. Необходими са удобни обувки, с нехлъзгащи се подметки. Нощувка.
 
8 ден: Трансфер до летището за полет Катания в 12:30 часа. Кацане София  - 14:20 часа.
 
Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, закуска и вечеря, с включени летищни такси, за резервации направени до 01.03.2018г.
ЛЕВА
Човек в двойна стая
Единична стая
3-ти / 4-ти възрастен
1-во / 2-ро дете 2 – 11,99г.
от София
 
 
 
 
28.04 – 05.05
850
995
730
640
05.05– 12.05
850
995
730
640
12.05– 19.05
800
950
700
610
19.05 – 26.05
840
960
720
620
26.05 – 02.06
900
1050
790
710
02.06 – 09.06
870
1020
760
670
09.0616.06
900
1040
790
690
16.06– 23.06
940
1110
820
710
23.06 – 30.06
940
1120
830
720
30.06 – 07.07
940
1130
840
730
07.07– 14.07
1040
1210
900
770
14.07– 21.07
1040
1210
900
770
21.07– 28.07
1050
1220
910
780
28.07 – 04.08
1060
1230
920
780
04.08 – 11.08
1070
1240
930
790
11.08 – 18.08
1200
1420
1100
860
18.08– 25.08
1180
1430
1090
870
25.08 – 01.09
1040
1250
920
770
01.09 – 08.09
STOP
STOP
STOP
STOP
08.09 – 15.09
1020
1170
880
750
15.09– 22.09
930
1060
810
710
22.09– 29.09
900
1050
800
710
29.09– 06.10
870
1020
770
680
06.10– 13.10
860
1010
770
680
от Варна
 
 
 
 
19.05  – 26.05
950
1130
840
740
27.09 – 04.10
970
1150
860
760
 
Цената включва:
* Самолетен билет с чартърен полет на авиокомпания Mistral Air
* Летищни такси
* Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
* Трансфер летище – хотел – летище
* 7 нощувки, закуски и вечери в хотел Santa Lucia le Sabbie d'Oro 3*
* Чадъри и шезлонги на плажа 01.06-30.09
* Чадъри и шезлонги на басейна 01.05 – 31.10
* Wi-Fi интернет в лобито
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс, с ДЗИ
* Представител на туроператора с български език за целия престой
 
Закуска и вечеря  включва:
Континентална закуска на бюфет от 07:00 до 10:00 и вечеря от 19:30 до 21:30 на блок-маса.
За клиенти заплатили и за обеди, същите се предлагат по преценка на хотела или със сервиране или на блок маса.
 
Цената не включва:
* Общинска такса –  7 евро за целия престой. Заплаща се на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация
* Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
* Полудневна екскурзия до Чефалу – 30 евро / 59 лв; за деца до 11.99 г. – 15 евро / 30 лв
* Целодневна екскурзия до Ериче и Сиджеста – 45 евро / 89 лв; за деца до 11.99 г. – 20 евро / 40 лв
* Целодневна екскурзия до Етна и Таормина – 80 евро / 158 лв; за деца до 11.99 г. – 40 евро / 80 лв
* Целодневна екскурзия до Палермо и Катедралата в Монреале – 55 евро / 108 лв; за деца до 11.99 г. – 30 евро / 108 лв
* Полудневна екскурзия до Какамо – 40 евро / 79 лв; за деца до 11.99 г. – 20 евро / 40 лв
* Полудневна Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO– 40 евро / 79 лв;  
за деца до 11.99 г. 20 евро / 40 лв
* Пакет – 3 екскурзии:Етна и Таормина, Какамо, Ериче и Сиджеста– 150 евро / 295 лв; за деца до11.99 г. 75 евро / 147 лв
* Пакет – 4 екскурзии: Етна и Таормина, Какамо, Ериче и Сиджеста, Чефалу – 170 евро / 335 лв; за деца до 11.99г. 85 евро / 168 лв
*Пакет – 5 екскурзии:Етна и Таормина, Какамо,Ериче и Сиджеста, Чефалу, Духът на Сицилия– 210 евро / 415 лв; за деца до 11.99 лв 105 евро / 206 лв
 
Доплащания по желание, на човек:
* Напитки ¼ л вино и ½ л вода по време на вечерята – 45 лв за целия престой
* Обяд– 86 лв на човек за целия престой
* Напитки ¼ л вино и ½ л вода по време на обяда– 45лв за целия престой
* Стая сбалкон и гледка към морето – 60 лв на човек
 
ВАЖНО:
* Хотелът се намира в Чефалу на 200м. от плажа и на  20-30 минути пеша (2км) от центъра на града. Срещу хотела има спирка на градски транспорт, от където минават регулярно автобуси.
* Климатикът в хотела работи от 15.06 до 15.09
* Бебешка кошарка – безплатно, при предварителна заявка
* Домашни любимци не се приемат
* Безплатен паркинг
 
Настаняването е след 16:00 часа, а напускането до 10:00 часа
 
Резервации:
Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
 
Полетно разписание:
Превозвач: Мистрал Еър
София – Катания 15:10 / 16:00
Катания – София 12:30 / 14:20
 
Варна – Катания 15:10 / 16:00
Катания – Варна 12:30 / 14:20
 
Забележки:
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 
Santa Lucia 3*
Чефалу
Чефалу
Чефалу е разположен в живописен залив, отличаващ се с места за романтични вечерни разходки. Емблемата на града е уникалната катедрала в арабско – нормански стил, датираща от времето на Роджър II.В далечината се забелязват силуетите на Еолийските острови, които са под опеката на Юнеско.
Местоположение
Santa Lucia 3* е наскоро реновиран хотел в Чефалу – наричан Перлата на Тиренско море. Разположен е на малък нос, от където се открива прекрасната гледка към целия град. В близост до хотела се намира както главния път, така и крайбрежната алея по които може да се  достигне до центъра на Чефалу, който е разположен на пешеходно разстояние (около 20 минути).
Точно пред хотела е разположена и спирка на градския транспорт.
Хотелът
Хотелът се състои от 2 основни сгради на различни нива, свързани помежду си. Гостите на всяка от двете сгради ползват обща рецепция, голям и изцяло реновиран ресторант, ТВ зала, пиано-бар, бар край басейна, кафетерия, безплатен паркинг.
Всяка сграда е оборудвана с асансьори, големи тераси и общи помещения за разходка.
В хотела се приемат плащания с всички популярни видове кредитни карти.
Плаж
Santa Lucia 3* е разположен на северното крайбрежие на Сицилия, известно с кристално чистото си море и живописни пейзажи.  Хотелът разполага със собствен пясъчно-каменист плаж, разположенна 200м от хотела. Чадърите и шезлонгите на плажа са безплатни, при наличност на свободни, от началото на юни до края на септември.
Басейн
Заемащ централно място в комплекса от басейна се открива спираща дъха гледка към залива Чефалу. Басейна е със сладка вода и с детска секция.
Чадъри и шезлонги около басейна са безплатни.
Конферентни зали
В хотела на разположение са няколко конферентни зали, с капацитет 500 човека, подходящи за провеждане на  конференции, съвещания и бизнес срещи. Подходящи са за организиране на различни видове тийм билдинг.
Хотелът може да организира Вашето сватбено тържество, както и различни видове банкети с тематични поводи.
Стаите
Хотелът разполага с общо 256 стаи, повечето от които с изглед към морето. Всяка стая е оборудвана със санитарни помещения (вана или душ), както и сателитна телевизия, телефон,  хладилник, сешоар, сейф (безплатен),  климатик, функциониращ от средата на юни до средата на септември.
Икономичен тип стаиразполагат със: санитарни помещения (вана или душ), както и сателитна телевизия,  хладилник, сейф (безплатен),  климатик, функциониращ от средата на юни до средата на септември.
Ресторант
На територията на комплекса са разположени специализиран ресторант с местна и средиземноморска кухня. Ресторанта е изцяло реновиран през 2014-та.
 
Описание на изхранването
Гостите на хотел Santa Lucia le Sabbie d'Oro 3* работи на закуска и вечеря или закуска, обяд, вечеря. Храненията са на блок-маса в основния ресторант на хотела, като при подходящо време може да се ползва терасата.
Веднъж седмично се организира тематична вечер.
Други
Бебешка кошарка се осигурява при наличност или при предварителна резервация и е безплатно.
Не се приемат домашни любимци
 
 

 


 

Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 1
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 2
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 3
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 4
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 5
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 6
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 7
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 8
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 9
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 10
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 11
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 12
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 13
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 14
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 15


Изпрати на приятел Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* Skype за Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* Обади се за Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* 02/ 951 6948
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 1
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 2
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 3
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 4
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 5
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 6
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 7
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 8
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 9
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 10
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 11
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 12
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 13
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 14
Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3* - Снимка 15
Made by: TaraSoft

Почивка на остров Сицилия, Hotel Santa Lucia 3*