Тур в Русия - две столици

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Тур в Русия - две столици
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Тур в Русия - две столици
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Тур в Русия - две столици

Не активна оферта
Тур в Русия - две столици

Бургас - Москва - Санкт Петербург - Бургас
Тур в Русия - две столици
Дати

  • 03.06.2019 - 10.06.2019
Цена: 1173 EU
Дати

  • 03.06.2019 - 10.06.2019
Цена: 1173 EU
03.06.2019: В12.30ч. отпътуване от Бургас за Москва. По желание трансфер до летището в Бургас за туристите от Стара Загора, Хасково, Пловдив и София. В 15.10 ч. пристигане в Москва. Среща с българския екскурзовод на летището „Шереметиево“. Първо запознанство с града, за да почувствате атмосферата на столицата на Русия. Настаняванев хотел 3/ 4* в Москва. Нощувка. 
 
04.06.2019: Закуска. Панорамна и туристическа обиколка с екскурзовод на български език на - ГУМ, Александровска градина и вечният огън, Воробева планина, храма на Христос Спасител, Новодевичевски манастир, МГУ, Киностудия Мосфилм, Големият театър.
Посещение на Третьяковската галерия. Най-известният художественен музей в Москва, който е бил основан от търговеца Павел Третьяков през 1856 година. Музеят на руското изкуство е един от най-големите в света. Колекцията му включва картини на таланливи руски майстори: Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин, а също и древни руски икони на Андрей Рубльов, Дионисий и други. Днес галерията принадлежи към най-големите музеи на света. Хиляди хора всяка година посещават този национален музей на Русия – тук са събрани най- великите произведения на руското изобразително изкуство. Връщане в хотела. Нощувка. 
 
05.06.2019: Закуска. Посещение на Московският Кремъл - главната забележителност в центъра на столицата на Русия. Неговите мощни стени и кули, златните куполи на храмовете, древните дворци се издигат на Боровицкия хълм над Москва-река и образуват неповторим по красотата и величественост архитектурно-художествен ансамбъл. Тези обекти са включени в Списъка на Световно наследство на Юнеско. Посещение на Успенската и Архангелската или Благовещенската, там където са коронявали всичките руските царе през цялата руската история. Династия Рюриковичи - първата господарска династия в Русия - е погребена там.  Катедралите са световен шедьовр на руската иконопис. Когато се провежда инаугурация на руски президент, също официалните приеми и тържества са се провеждат на площада. Това е духовен център на Русия.
По желание посещение на Оръжейната палата в Кремъл.
Разходката по Червения площад – политическият център на Русия, Спаската кула с известният часовник, ГУМ – най-стария търговски център в Русия, мавзолея на лидера на болшевиките – В.И.Ленин и другите забележителности.
Посещение на Покровската катедрала (Катедралата на Василий Блажени)
най-известният религиозно-исторически паметник на руската архитектура през 16 век. Тя е била построена в чест на превземането на Казан от руския цар Иван Грозний. Победата е била в деня на Покров Богородичен, от там идва и официалното му име - Покровската катедрала.
Пешеходна разходка  по  известната  улица  Стария  Арбат  с  паметника  на  А.Пушкин,  Б. Окуджава, сувенирни магазини, художници и музиканти, където се чувства духът на стара Москва. Свободно време.  Нощувка.
 
06.06.2019: Закуска. Сутринта трансфер от хотела до жп гарата на Москва. Пътуване с бърз влак „Сапсан“ по маршрут Москва– Санкт Петербург. Пристигане в Санкт Петербург, наричан Венеция на Севера. Трансфер от гарата до хотела и първото запознанство с града. Настаняване. Нощувка.
 
07.06.2019: Закуска.Посещение на Петерховският дворец и парка.
Императорската лятна резиденция на царското семейство Романови на брега на Финският залив на Балтийско море. Петерхоф е бил създаден по нареждане от основателя на града Петър I и е наричан «руският Версай», но според мнението на тогавашните съвременници и днешни гости по красотата си го надминава.
Дворцово-парковият ансамбъл с фонтаните – Петерхоф – е замислен като триумфален паметник, прославящ воено-морските победи на Русия в началото на 18 век. Уникалността му не се крие само във впечатляващата красота на парка и дворците, а също и във фонтаните, които работят без прекъсване, благодарение на естественото водовземане. Точно там на брега на Финският залив ще се отпуснем, за да се почувстваме като гости на императорското руско семейство.
Отправяме се към Екатерининския дворец и парк. Те са разположени на 30 км от Петербург- градче, което по време на социализма е бил наричан Пушкин, в памет на великия руски поет Александър Сергеевич Пушкин. Царско Село става царска резиденция още от началото на 18 век в стил барок. Истинската перла на Екатеринския дворец е Кехлибарената стая за създаването и загубата, на която има много митове и легенди. След двореца екскурзията ще продължи и в парка, който е създаден според модата по онова време. В парка ще се насладим на красотата и спокойствието, далеч от шума на големия град. Нощувка.
 
08.06.2019: Закуска. Преминаване през Невският булевард- главната магистрала на града. Панорамна и туристическа обиколка на Санкт Петербург- Площада на изкуствата,  Руският музей, Зимният дворец- офицалната резиденция на руското царско семейство Романови, Аврора – военен крайцер, символ на «Великата Октомврийска революция», Лятната градина, заедно с двореца, който е принадлежал на основателя на града – Петър Първи, Марсово поле, Музеят на Фаберже, Аничковият мост. Посещение на музея „Петропавловската крепост“- сърцето  на  Санкт-Петербург,  мястото  където  е  основан  руският  град.  Крепостта  е  била построена като военно-отбранително съоръжение, но е известна в историята като «руската Бастилия», защото се е използвала като политически затвор. По време на екскурзията ще посетим музея Петропавловската катедрала, където са погребени представителите на династията Романови от основателя на града – Петър I – до последният руският цар – Николай II с цялото му убито семейство.
Посещение на музея «Църквата Спас-на-Кръвта».
Мястото, където е убит руският цар – Александър II Освободител, – познат не само в Русия, заради това, че е премахнал крепостното право, но познат и за българите, заради Руско-Турската освободителна война на Балканите. Ще поговорим защо царя- реформатор е бил убит, какви са били мотивите на преследвалите го убийци, каква е била реакцията на руското общество след този политически акт, какъв архитектурен шедъовър е бил създаден в памет на
убития господар.  Църквата е уникален паметник на мозаечното изкуство в цяла Европа.
Посещение на музея „Исакиевската катедрала“-ярка творба на руската архитектура през 19 век .Строителството на катедралата e продължило четиридесет години. Главен архитект е бил французина Огюст Монферан, който става известен в Русия и оставя голяма следа в световната архитектура заради направения паметник на монументалната архитектура – Исаакиевската катедрала.
Посещение наЕрмитажа – визитната картичка на Петербург. Един от най-големите музеи в света. По стойност на колекцията си той се нарежда на едно ниво с френският Лувър, Британският музей и музея Метрополитен в Ню-Йорк. Днес Ермитажът е комплекс от сгради, където гостите могат да разгледат и да се насладят на императорската колекцията на Русия, а също и да видят, как са живяли руските царе и царици, как са се забавлявали и празнували победите на държавата.
По желание нощна разходка с корабче по река Нева и каналитес вдигането на мостовете.Петербург е наричан „Северната Венеция“. Това не е случайно, защото градът е бил издигнат върху р. Нева, която образува 42 острова, свързани чрез повече от 300 моста. Градът има свой чар и безспорно през нощта изглежда по друг начин, когато всички лампи са включени и всички сгради са осветени.
Петергбург е уникален и заради вдигането на мостовете. Всяка година хиляди хора, гости на града и жителите му идват на бреговете на р. Нева, за да наблюдават тази атракция. Нощувка.
 
09.06.2019:  Закуска. Свободен ден. Нощувка.
 
10.06.2019: Закуска. Трансфер до летището. 14.20ч.- Отпътуване от Санкт Петербург за Бургас. 17.50ч.- Пристигане в Бургас. По желание трансфер от летището в Бургас за туристите от Стара Загора, Хасково, Пловдив и София.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Цени:
Възрастен в двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г. с двама възрастни
2300 лв.
2700 лв.
2200 лв.
 
Задължителни такси:
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Цената включва:
* Самолетен билет Бургас-Москва на AK Bulgaria air
* Самолетен билет Санкт Петербург-Бургаснa AK Nordwind Airlines
* летищни такси
* Малък салонен багаж до 8 кг. с макс. р-ри 55 x 40 x 20 см
* транспорт с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* 3нощувки със закуски в хотел3/4* в Москва
* 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург
* билет за влак САПСАН от Москва до Санкт Петербург;
* трансферите, посочени в програмата;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
* местни екскурзоводи на български език в Москва и Санкт Петербург;
* Пешеходна обиколка на Кремъл и посещение на Успенската Катедрала и Архангелската Катедрала;
* Посещение на Оръжейната палата в Кремъл(резервация и входна такса );
* Катедралата на Василий Блажени на Червения площад;
* Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език и входна такса;
* Посещение на Ермитаж и Зимният дворец с екскурзовод на български език предварителна резервация, входна такса за основното крило, слушалки;
* Посещение на Петерхоф (Големият Петерховски дворец, парка с фонтаните и малките дворци) с включен трансфер, екскурзовод на български език, резервация, входна такса и слушалки;
* Екскурзия до Екатерининският дворец (Кехлибарената стая и парка) в Царско село с включен автобусен транспорт, екскурзовод на български език, предварителна резервация, входна такса и слушалки;
* Посещение на Петропавловската катедрала и крепост с екскурзовод на български език и входна такса;
* Входна такса за църквата Спас на кръвта;
* Входна такса за Исакиевската катедрала ;
* Медицинска застраховка.
 
Цената не включва:
* Виза за Русия – 170 лева ( виза /нормална поръчка/ + визова услуга);
* Трансфер до летище Бургас и обратно- 60лв.
* Посещение на балетна постановка в Санкт Петербург – 85 евро/166 лв.;
* кораб по каналите и река Нева на Санкт Петербург с включен екскурзовод на български език и включена напитка и ядки- 35 евро/69 лв.;
* Разходи за градски транспорт / билети за метро - около 12 евро (около 892 рубли)
* Градска такса – заплаща се на рецепция 
 
Депозит:30% от крайната сума – внася се при подписване на договора
Втора вноска:21 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
*Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт,
*Виза за Русия;
Необходими документи: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване, 2 цветни снимки- формат паспортен и попълнен формуляр.
*За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Примерни хотели по програмата:
Хотел в Москва: Crowne Plaza Moscow 4* – Tretyakovskaya или подобен
Хотел в Санкт Петербург: Отель на Римского-Корсакова 3*
 
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
Дата:
Летище:
Час на отпътуване:
Летище:
Час на пристигане:
Авиокомпания:
03.06.
Бургас
12.30ч.
Москва
15.10ч.
Bulgaria Air
10.06.
Санкт Петербург
14.20ч.
София
17.50ч.
Nordwind Airlines
Тур в Русия - две столици - Снимка 1
Тур в Русия - две столици - Снимка 2
Тур в Русия - две столици - Снимка 3
Тур в Русия - две столици - Снимка 4
Тур в Русия - две столици - Снимка 5
Тур в Русия - две столици - Снимка 6
Тур в Русия - две столици - Снимка 7
Тур в Русия - две столици - Снимка 8
Тур в Русия - две столици - Снимка 9
Тур в Русия - две столици - Снимка 10
Тур в Русия - две столици - Снимка 11
Тур в Русия - две столици - Снимка 12
Тур в Русия - две столици - Снимка 13
Тур в Русия - две столици - Снимка 14
Тур в Русия - две столици - Снимка 15
Тур в Русия - две столици - Снимка 16
Тур в Русия - две столици - Снимка 17
Тур в Русия - две столици - Снимка 18
Тур в Русия - две столици - Снимка 19
Тур в Русия - две столици - Снимка 20
Тур в Русия - две столици - Снимка 21
Тур в Русия - две столици - Снимка 22


Изпрати на приятел Тур в Русия - две столици Skype за Тур в Русия - две столици Обади се за Тур в Русия - две столици 02/ 951 6948
Тур в Русия - две столици - Снимка 1
Тур в Русия - две столици - Снимка 2
Тур в Русия - две столици - Снимка 3
Тур в Русия - две столици - Снимка 4
Тур в Русия - две столици - Снимка 5
Тур в Русия - две столици - Снимка 6
Тур в Русия - две столици - Снимка 7
Тур в Русия - две столици - Снимка 8
Тур в Русия - две столици - Снимка 9
Тур в Русия - две столици - Снимка 10
Тур в Русия - две столици - Снимка 11
Тур в Русия - две столици - Снимка 12
Тур в Русия - две столици - Снимка 13
Тур в Русия - две столици - Снимка 14
Тур в Русия - две столици - Снимка 15
Тур в Русия - две столици - Снимка 16
Тур в Русия - две столици - Снимка 17
Тур в Русия - две столици - Снимка 18
Тур в Русия - две столици - Снимка 19
Тур в Русия - две столици - Снимка 20
Тур в Русия - две столици - Снимка 21
Тур в Русия - две столици - Снимка 22
Made by: TaraSoft

Тур в Русия - две столици