Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки

Не активна оферта
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки

София – Сирмионе – Бардолино – Флоренция – Сиена – Сан Джиминяно –РИМ – Ватикана – Помпей – Капри – Амалфи – Неапол – София
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки
Дати

 • 31.03.2020 - 07.04.2020
Цена: 513 EU
Дати

 • 31.03.2020 - 07.04.2020
Цена: 513 EU
31.03.2020: Отпътуване от летище София в 07:40 ч. По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. Пристигане на летище Милано в 08:40 ч. местно време. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино Iде ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Разходка в Бардолино: китно селце, известно с реномираното вино от областта. Тук можем да се насладим на езерната красота с чаша вино в ръка. Отпътуване за Тоскана и нощувка в Монтекатини Терме.
 
01.04.2020: Закуска. Отпътуване за Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се (отвън) църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буонароти; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св. Дева Мария с букет лилии в ръцете/ - една от най-големите църкви в света, Палацо Векио, Понте Векио. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на галерия „Уфици” с местен екскурзовод на български език, сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Свободно време.  Връщане в хотела. Нощувка.
 
02.04.2020: Закуска. Под слънцето на Тоскана: една от най-красивите области на Италия, която успешно разделя парите от притежателите им още от Средновековието. Тук човек може да похарчи всичко, което има, колкото и да има! Старинни замъци, вили, 5-звездни хотели, скъпи ресторанти, уникални вина – Тоскана предлага всичко! Но също така и безброй музеи и галерии, романтични улички из старини градове, малки и закътани ресторантчета, с безобразно вкусна храна!
Екскурзия до Сиена и Сан Джиминянона български език. Сиена – вечната съперница на Флоренция по красота, шедьоври на изкуството и културата, виното и кухнята! Докато Флоренция поразява моментално,Сиена се пропива у вас бавно, след като сте я осмислили. Тя е като пленителна дама, която само загатва, но не ти казва нещата. Погледната от високо, Сиена поразява веднага с Пиаца дел Кампо – визитната картичка на града, неговият главен площад, по форма приличащ на голяма отворена раковина. Именно тук два пъти в годината се провежда прочутото Палио – изискано зрелище с езда на коне. Около площада са разположени красивите дворци Санседони и Публико, където се намира и Кметството. В Сиена отваря врати най-старата банка в света, работеща и до момента. Това е Монте дей Паски ди Сиена, която от 1472 г. до днес никога не е затваряла врати. Бижуто на Сиена обаче е катедралата Дуомо. Ако вече сте разгледали Флоренция, с изненадата ще установите, че нейната катедрала в сравнение с тази в Сиена изглежда направо спартански. Сиенската Дуомо смайва още с богато декорираната си мраморна фасада. Истински ще ахнете обаче, когато влезете вътре. По пода са разстлани 56 мозаечни пана на 40 художници от сиенската школа. Завършването на всичките отнело общо 600 години. Тук се съхраняват шедьоври на Микеланджело, Донатело и Пизано, фрески на Пинтурикио и великолепна колекция от книги в библиотеката Пиколомини. В Сиена още можете да разгледате Базиликата Сан Доменико, Извора Фонте Бранда, къщата на Св. Катерина, Крепостта Санта Барбара, известна още като крепостта на Медичите. Свободно време. Отпътуване за Сан Джиминяно: с множеството кули, извисяващи се над хоризонта, Сан Джиминяно е едно от най-емблематичните и разпознаваеми места в Тоскана. Във всяко кътче на света живее някой, който мечтае да посети тази оживяла средновековна картичка. Наричан още Средновековния Манхатън, той дължи своята слава на невероятното количество кули, издигнати над покривите над малкия град, почти 70 в годините на най-голям разцвет. Днес те са само 14, но силуета на Сан Джиминяно е все така впечатляващ. Задължително, при посещението на града, трябва да опитате и произвежданото тук повече от 1200 години изискано бяло вино Vernaccia di San Gimignano. В центъра, на площада се наредете и на опашка за най-вкусното джелато в Италия, приготвено от един от 75-те най-добри майстори на сладолед в света. Разходката в града започва от Пиаца дел  Цистерна и продължава с Пиаца Дуомо, Катедралата, Новото и Старото кметство, църквата на Св. Августин. Свободно време. Отпътуване за Рим. Нощувка.
 
03.04.2020: Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език (около 3 часа) и първи стъпки в Рим – Вечният град, който от древността е смятан за центъра на света, а днес безспорно е центърът на католицизима. Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по-късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Навона– една от основнияте забележителности на бароков Рим с Фонтана на Нептун, прочутият Фонтан на четирите реки и Фонтана на Мавъра. Ще отдъхнете на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Нощувка.
 
04.04.2020: Закуска. Разходка във Ватикана (с местен екскурзовод на български език)– най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв. км, седалище на главата на римокатолическата църква. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Ватиканските музеи, основани още през XVIв. от папа Юлий II  и катедралата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър“. Свободно време. Нощувка.
 
05.04.2020: Закуска. Отпътуване за Помпей. По желание посещение с екскурзовод на български език на един от най- забележителните археологически музеи на открито в света. Тази уникална разходка в далечното минало ще ви даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видите останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнете и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ви очарова с днешното си възкресение от пепелта. Отпътуване за Амалфийското крайбрежие – „най-красивият балкон на Италия“. Така италианците наричат северния бряг на Салернския залив, една удивителна местност между хълмистите склонове на планината Латари и Тиренско море. В скалите, надвиснали над морския бряг, са разположение малки и китни градчета. И в тон с пъстроцветни къщи по склоновете, са уникалната растителност (лозя, маслиновите гори и лимонените дръвчета), малките заливчета и добре скътаните плажове. Панорамна гледка към Позитано, една от перлите на Амалфийската Ривиера, от „терасата на града“. Градчето е построено вертикално върху скалата и достъпът на туристически автобуси е невъзможен. Посещение на Амалфи, градът с най-богата история в региона, който дава името на цялото крайбрежие. В далечното минало тя е влиятелна морска република. Според историческите сведения през периода 9-12 век нейното могъщество и флот се нарежда до тези на Венеция, Пиза и Генуа. В историческия център на града гордо стои Катедралата с фасада от византийска мозайка, вътрешен двор в арабски стил ,красива камбанария и бароков интериор. Нощувка.
 
06.04.2020: Закуска. Свободно време или  по желание екскурзия до остров Капри –  перлата на Неаполитанския залив, Малкият остров в Неаполитанският залив с периметър не повече от 17 км, с форма на раковина, е едно от местата, което снобите от цял свят, са превърнали в  колония. Богати интелектуалци, представители на артистичния  елит са привлечени от красотата на този фантастичен остров, поетично наречен „островът на морските сирени“. Той предлага безкрайни естествени тераси, чудни гледки към тюркоазеното море, причудливи форми на скалите и изключително красиви пещери. От Марина Гранде ще се изкачите до Пиацета, сърцето на острова, и ще се отправите към градините на Август, откъдето има гледка към останките от вилата на император Тиберий, към впечатляващия, издълбан като серпантини път в скалите  от индустриалеца Алфред Круп, и прекрасните скални образувания - Фаралиони , превърнали се в символ на Капри. От височината на Анакапри има впечатляваща панорама. Забележителности  тук са не само природните дадености, но и потъналите в зеленина  частни вили, луксозни хотели, имения, престижни бутици. Нощувка.
 
07.04.2020: Закуска. Туристическа програма с екскурзовод на български език в Неапол. Градът в подножието на Везувий съчетава невероятната природна красота с колорита на миналото и динамиката на настоящето. Обиколката ще започне от красивия площад „Плебисцито“, където се намира Кралския дворец, някогашната официална резиденция на Бурбоните и Савойските крале. Срещу него е импозантната църква “Сан Франческо ди Паола“, построена по заповед на Фердинанд 1 по подобие на римския Пантеон . До площада са Театро Сан Карло - една от прочутите опери в света и Галерия Умберто I, построена 1890 г в неоренесансов стил. Ще видите и два известни замъка в Неапол. Маскио Анджоино, известен като новия замък - Кастел Нуово, построен 13 в. от Карл I Анджуйски и Кастел дел Ово или още замъкът- яйце, който се намира до морето на малкото островче Мегарида. През Римската епоха тук е била крепостта на римския патриций Луций Ликула. През свободното време може да опитате прочутата неаполитанска пица ,,Маргарита“. Трансфер до летище Неапол и полет в 14:45 ч. Кацане на летище София в 17:20 ч. По желание трансфер до Пловдив, Хасково.
 
Цена:
Възрастен в двойна/ тройна стая
Възрастен в единична стая
Дете до 12 г. с двама възрастни
1095 лв.
ПРОМО 1005 лв. до 03.03.
1495 лв.
1045 лв.
 
 Цената включва:
* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Монтекатини
* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим
* 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Помпей
* Самолетен билет София-Милано с включен малък ръчен багаж с макс. р-ри 40 х 30 х20 см
* Самолетен билет Неапол- София с включен малък ръчен багаж с макс. р-ри 40 х 30 х20 см
* Самолетен билет София – Рим – София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40 х 30 х 20 см
* Автобусен транспорт по програмата снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
* Багаж до 10 кг (ръчен или чекиран) - с максимални р-ри 55 Х 40 Х 20 см - 70 лв./двете посоки/
* Регистриран багаж до 20 кг – 120 лв./двете посоки/
* Трансфер от Хасково – Пловдив до летище София – 60 лв. /двете посоки/
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
* Застраховка отмяна на пътуване
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро
* Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 45 евро
* Билети за транспорт/метро/ и слушалки по програмата около 15 евро
* Екскурзия до Капри/билет за кораб, автобусче и водач/- 75 евро
* Разглеждане на Помпей(входна такса,екскурзовод,резервация)- 35 евро
 
* Всички допълнителни услуги се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите, заявяват се предварително, при записване за екскурзията, заплащат се с втората вноска и се провеждат при минимум 20 туристи
* В горепосочените цени са включени всички допълнителни разходи за осъществяване на посещенията като: посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.
* Цените на допълнителните багажи важат към момента на резервация.
При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.
 
Депозит: 50% от основната цена
Втора вноска:  до 21 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни до датата на завръщане, данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на довоговра. Визи не се изискват.
* за лица под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в часовете на полетите
 
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 1
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 2
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 3
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 4
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 5
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 6
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 7
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 8
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 9
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 10
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 11
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 12
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 13
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 14
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 15
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 16
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 17
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 18
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 19
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 20
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 21
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 22
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 23
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 24
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 25
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 26
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 27
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 28
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 29


Изпрати на приятел Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки Skype за Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки Обади се за Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки 02/ 951 6948
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 1
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 2
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 3
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 4
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 5
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 6
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 7
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 8
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 9
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 10
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 11
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 12
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 13
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 14
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 15
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 16
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 17
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 18
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 19
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 20
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 21
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 22
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 23
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 24
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 25
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 26
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 27
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 28
Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки - Снимка 29
Made by: TaraSoft

Екскурзия Рим – Неапол - Капри - Помпей със самолет – 7 нощувки