Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала

Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала

София – Аспровалта – Уранополи – София
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала
Дати

  • 15.09.2022 - 18.09.2022
  • 22.09.2022 - 25.09.2022
  • 29.09.2022 - 02.10.2022
Цена: 170 лв.
Дати

  • 15.09.2022 - 18.09.2022
  • 22.09.2022 - 25.09.2022
  • 29.09.2022 - 02.10.2022
Цена: 170 лв.
Аспровалта е много добра идея за почивка на гръцкото крайбрежие. Недалече от България (само на 300 км) и еднакво близо до Солун и Кавала (на около 80 км). Плажът е дълъг над 10 км, със ситен пясък, оценен със син флаг за екологична чистота. Морето е чисто, плитко, с пясъчно дъно. Курорта се състои от малки семейни хотелчета и пансиони.  По протежението на цялата плажна ивица се редуват множество таверни и ресторанти, от които вечер се разнасят уханията на прясна печена риба, каквато гърците умеят да приготвят перфектно. Чадърите и шезлонгите не се заплащат – ползват се срещу дребна консумация на вода или кафе. Основната търговска улица е заета предимно от малки магазинчета, продаващи от сувенири и плажни принадлежности до обувки и различни видове качествени трикотажни стоки, повечето местно гръцко производство!
И най-важното: всичко това на изключително достъпни цени!
 
Настаняването е в обновения хотел Аргилос*.
Хотелът може да е с категория само една звезда, но всъщност е едно много уютно и приятно място. Домакините са отзивчиви и любезни хора, които приемат гостите на хотела като свои лични и се стараят винаги, когато могат да са на разположение. Дворът е добре озеленен, многогодишни дървета хвърлят дебела сянка. Всяка стая е с веранда (на кота 0)или тераса. Много чисто и добре подредено! Стаите и мебелите са освежени, чаршафите са в искрящо бяло, във всяка стая има телевизор и хладилник, а в някои и оборудван кухненски бокс. Не случайно хотел Аргилос има доста високи оценки във всяка резервационна система по света: 8.7 в booking.comи4.3 в Google reviews
 
ВАЖНО:
Поради все още намаления състав на екипа след пандемията и работа онлайн, моля всички запитвания за резервации и въпроси от всякакво естество да бъдат изпращани на мейл office@suntravel.bg
Само в случай на необходимост от неотложна информация, можете да се свържете с нас на номер 0896 75 22 82  между 14.00 и 17.00 ч.
 
1 ден: Отпътуване от София, Руски паметник , в 7.30 ч. по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата – Аспровалта. Настаняване в хотел.Свободно време за плаж и почивка.
 
След пандемията Аспровалта се събужда свежа, обновена, изпълнена с живот. Почти всички кафененца по търговската улица са обновени с модерен дизайн и в свежи цветове. Има нови магазинчета, които все повече приличат на спретнати бутици. Чадърите по плажа са подновени, шезлонгите също. Най-хубавата beach music си е все още на Splash. Двете таверни, Votsalakia и Dimitris, също са си все там и все така с добра кухня и пълни маси. Пешеходната алея покрай плажа е изпълнена с усмихнати хора, които се разхождат чак до Неа Врасна. Палмите, пясъка, морето и играещите привечер по плажа деца покрай алеята свързваща Аспровалта с Неа Врасна, създават усещането за свят изпълнен с хармония!
 
Вечерта (по желание и срещу допълнително заплащане) можем да ви организираме вечеря в ресторанта на хотела. Вечерята е домашно приготвена от любимите ни домакини, по типични гръцки рецепти. С две думи, усещането е като да сте отишли на гости, при добри приятели на морето.
Нощувка.
 
2 ден: Свободен ден за плаж и почивка или по желание допълнителна екскурзия до град Кавала. Отпътуване към Кавала в 08:00 ч.Туристическа програма на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд  и разходка. ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО В АСПРОВАЛТА около 15:00 часа. Свободно време за плаж в Аспровалта. Нощувка. (По желание можете да заявите изхранване на полупансион – повече информация за менюта и цената по-долу)
 
3 ден: Свободно време за почивка, разходка или по желание и срещу допълнително заплащане:
Целодневна екскурзия на български език - разходка с круизен кораб около Света Гора (Атон).
Отпътуване от Аспровалта в 8:30 часа към Уранополи или „Градът на небесата”. Живописното селище е разположенo на полуостров Халкидики в подножието на единствената по рода си монашеска общност - Света гора.  На полуострова монасите ревностно спазват своите традиции – там не се допускат жени, дори няма домашни животни от женски пол.  Монасите се занимават със земеделие, риболов, отглеждат зеленчуци, лозя и  маслини. От  пристанището на Урануполи тръгва  Круиз около Света Гора, разходката по море трае около 3 часа. По програма се наблюдават 8 манастира с изключителна архитектура, централното пристанище на монашеската република, както и границата разделяща Света Гора от останалата част на полуострова. Корабът се движи на разстояние 500 м от най северния ръкав на Халкидическия полуостров – Атон.  Днес Света гора е автономна монашеска република, самоуправляема част от територията на Гърция.
  • След круиза по желание и срещу  допълнително заплащане посещение на плажа -  Blue Dream разположен на малка група острови наречени Дреня или Магарешките острови. Широка пясъчна плажна ивица  синьо – зелени води, атрактивни водни спортове и  възможност за обяд на бийч бара Ви очакват само след 10 мин. път с лодка от Уранополи.
  • Ако останете в Уранополи може да посетите отбранителната византийска кула, разположена  до пристанището, множество магазинчета за сувенири и гръцки таверни, където менюто е вдъхновено от местните дарове - рибни деликатеси и неповторима винена листа.
Отпътуване обратно към Аспровалта в 17:30 часа. Нощувка.
(По желание можете да заявите изхранване на полупансион – повече информация за менюта и цената по-долу)
 
4 ден: Свободен ден за плаж и почивка. Отпътуване за България в 15.00 ч. Пристигане в Софияна пл. Руски паметниквечерта.
 
Основна ПРОМО цена:
Дати
Брой нощувки
Основна ПРОМО цена
15.09.2022 – 18.09.2022
3 нощ.
170 лв.
22.09.2022 – 25.09.2022
3 нощ.
190 лв.
29.09.2022 – 02.10.2022
3 нощ.
170 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни и гранични такси - 20 евро на човек (включително горивна такса)
При много драстично поскъпване на горивата пътната такса може да бъде преизчислена, но с не повече от 10%  (заплащат се при резервацията на туристическия пакет)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща ПРОМО цена на пътуването /осн.пакет + пътни такси/:
(заплаща се при подписване на договора)
Дати
Брой нощувки
Обща ПРОМО цена
15.09.2022 – 18.09.2022
3 нощ.
210лв.
22.09.2022 – 25.09.2022
3 нощ.
230 лв.
29.09.2022 – 02.10.2022
3 нощ.
210 лв.
 
Първа вноска: 100 лв. на човек
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Програма за 4 нощувки ТУК!
Програма за 5 нощувки ТУК!
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус
* 3 нощувки в хотел Argilos*, в стаите: климатик, ТВ и хладилник /включени в цената /
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* представител на фирмата, придружаващ групата.
 
Допълнителни услуги по желание:
* Екскурзия до гр. Кавала с екскурзовод на български език – 18 евро на човек. При минимум 20 души.
* Доплащане за закуска на блок маса с включени напитки и вечеря на меню на човек - 22 евро/44 лв на човек/на ден- oсъществява се при минимум 20 записани туриста (заявява се предварително, заплаща се на място).
* Доплащане за оборудван кухненски кът в стаята – 20 лв на човек за целия престой
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 8 лв., за лица над 65 г. - 16 лв( цената е за 3 нощ./4 дни)
* застраховка отмяна на отпътуването (прави се най-късно до 10 дни преди датата на отпътуване!)
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* Цената за Круиз до Света Гора с екскурзовод на български език: 35 евро/ 70 лева възрастни, 25 евро/50 лева дете до 12 год. Доплащане за посещение на плажа Blue Dream 9 евро на човек.( цената вклчючва трансфер с лодка в двете посоки до о. Дрения).  При група минимум 20 души.
 
ИЗХРАНВАНЕ:
Примерно Меню закуска на блок маса: Мармалад, масло, шунка, плодове, домати, маруля, сирене, различно приготвени яйца: омлет, пържени, бъркани, варени;  различни видове гръцки пайове: тиропита; бугаца, спанакопита и др.; хляб; корнфлеикс; мюсли; напитки: мляко, чай, кафе, натурален сок, вода.
Примерно меню за вечерята:Вечерята се сервира на 3 степенно меню – салата, основно, десерт и напитка по избор: малка Бира или чаша Узо.
Всяка вечер е различен вариант на посочените примерни менюта.
1ви вариант:
2ри вариант:
 3ти вариант:
 4ти вариант:
Гръцка салата
Тиросалата
Дзадзики
 Зеле и моркови
Мусака
Пилешко печено
Пастицио
 Риба
Десерт на деня
Десерт на деня
Десерт на деня
Десерт на деня
Бира или чаша Узо
Бира или чаша Узо
Бира или чаша Узо
Бира или чаша Узо и др.

Искаме да наблегнем, че храната е домашно приготвена от нашите любезни домакини. И по този начин всеки почиващ в хотела ще успее да се докосне до традиционните ястия на южната ни съседка Гърция.

Необходими документи: 
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/. Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.  
 
Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 45 туристи! Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.Няма специфични медицински и санитарни изискавания.Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 
 
Фирмени документи:
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 1
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 2
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 3
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 4
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 5
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 6
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 7
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 8
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 9
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 10
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 11
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 12
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 13
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 14
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 15
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 16
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 17
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 18
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 19
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 20
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 21
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 22
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 23
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 24


Изпрати на приятел Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала Skype за Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала Обади се за Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала 02/ 951 6948
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 1
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 2
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 3
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 4
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 5
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 6
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 7
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 8
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 9
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 10
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 11
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 12
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 13
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 14
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 15
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 16
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 17
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 18
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 19
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 20
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 21
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 22
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 23
Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала - Снимка 24
Made by: TaraSoft

Мини уикенд в Гърция - Аспровалта, Круиз около Света Гора (Атон) и посещение на Кавала