Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки

Не активна оферта
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки

София – Венеция – Сан Марино – Пиза – Флоренция – Сан Джиминяно – Сиена – Рим – Ватикана Вила д’Есте – Неапол – Соренто – Капри – Помпей – София
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки
Дати

  • 01.06.2018 - 10.06.2018
Цена: 610 EU
Дати

  • 01.06.2018 - 10.06.2018
Цена: 610 EU
01.06.2018: Отпътуване в 11:15 ч. от летище София за Венеция /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. Пристигане в 12:15ч. Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата" картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи  вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... базиликата “Сан Марко”: заради пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто. Свободно време. Нощувка в района на Венеция.
 
02.06.2018: Посещение на най-старата република - Сан Марино. Смята се, че е основана 301 г. след хр., когато християнинът каменоделец Марино успял да избяга от антихристиянската римска империя на Диоклетиан. Маринус се скрил на върха на планина Титано и там намерил малка група от хора последователи на християнството. Туристическа програма: “Палацо Говерно”; площад “Либерта” със Статуята на Свободата; базиликата “Сан Марино”. Отпътуване и разглеждане на Пиза. През Средновековието тя е водещ търговски и политически център с интереси в цялото Средиземноморие. По това време е построена прочутата Наклонена кула, която всъщност е Камбанария и част от цял религиозен комплекс, който включва още Катедралата и Баптистерията.Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.
 
03.06.2018: Закуска и разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Разглеждат се църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/, една от най-големите църкви в света, Палазо Векио, Понте Векио, къщата на Данте, камбанарията на Джото. Посещение на галерия „Уфици” (с предварителна резревация), сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др.Връщане в хотела.Нощувка.
 
04.06.2018: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Сан Джиминяно - известен като „градът на изящните кули”. Днес те са 14 наброй като най-високата датира от 1311 г. - Торе Гроса, извисяваща се на 44 м височина. Катедралата “Палацо дел Пополо“, църквата “Свети Августин“, в коятосе съхраняват ренесансовеи произведения на изкуството на множество италиански творци.Свободно време,в което можете да минете през някоя джелатерия и задължително да вкусите от най-финото бяло вино в Италия – „Вернача от Сан Джиминяно”, което е част от градския архив още от 1276 г.Отпътуване за красавицата Сиена - готическа, лирична и неземна. Туристическа програма:ветрилообразният площад “Дел Кампо“ с Фонтана на радостта, дело на архитекта, който служи за пример на големия Микеланджело - Якопо дела Куерча. Готическият „Палацо Публико“, който векове наред е бил седалище на Градската управа, а днес в него се помещават Кметството и Градският музей. Там на 102 метра височина се издига кулата „Манджа” - една от най-високите кули в Италия. Параклисът „Капела ди пиаца” от своя страна, е построен по повод края на чумата през 1352 г. Пиаца „Дуомо” с Катедралата в романо-готически стил, чийто таван е обсипан с бюстовете на 172-ма папи, а мраморният под се състои от 56 повествователни изображения, дело на известни Сиенски художници. Свободно време. Отпътуване за Рим. Нощувка.
 
05.06.2018: Закуска. Пешеходна туристическата програма в Рим. Античен Рим: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око ( окул ) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Бароков Рим:  площад Навона, Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, който през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
06.06.2018: Закуска. Разглеждане на Ватикана – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II  и базиликата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Свободно време. Нощувка.
 
07.06.2018: Закуска. Свободно време в Рим или по желание полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д‘Есте, включена в списъка на ЮНЕСКО към световното културно наследство, впечатляваща със своите фонтани, скулптури, пещери и игра на водата и музиката.. Отпътуване за Неапол.  Вечерна панорамна обиколка на Неапол- „Палацо Реале“, галерията „Умберто I”, театъра „Сан Карло“, Анжуйския дворец, Катедралата, Площада на Кметството. Настаняване в хотел в района на Неапол. Нощувка.   
 
08.06.2018: Закуска. Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий.  Свободно време или  по желание екскурзия с корабче до остров Капри- перлата на Неаполитанския залив, с посещение на Капри и Анакапри и дегустация на типичния ликьор Лимончило. Изкачване със зъбчата железница до "сърцето" на острова- площад Умберто и църквата "Св.Стефан". Връщане в хотела. Нощувка.
 
09.06.2018: Закуска. Отпътуване за Помпей – „Мъртвия град”. Опустошен през 79 г. пр.н.е., тойе едно от най-значимите доказателства за римската цивилизация и като отворена книга осигурява изключителна информация за изкуство, обичаи, занаяти и бит от миналото. Разположен в италианската област Кампания, на 22 км от Неапол, градът е бил част от Римската империя, а понастоящем е музей на открито.Трансфер до летището. В 21.55ч. отпътуване от Неапол за София.
 
10.06.2018: 00.25ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус за туристите от Пловдив и Хасково.
 
 
Цени:
Възрастен в
двойна/ тройна стая
Единична стая
Дете до 12 г.
с двама възрастни
1195 лв. 
1595 лв.  
1145 лв.  
 
Цената включва:
* самолетен билет София-Венеция и Неапол-София
* 1 бр. голям салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55 x 40x 20см
* летищни такси
* транспорт по програмата с автобус 3*
* 8 нощувки със закуски в хотели 3 с включени сити такси
* туристическо и информационно обслужване на български език
* медицинска застраховка
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
* Регистриран багаж до 20кг. – 140 лева
* билети за градски транспорт и слушалки – около 20 евро /заплащат се на място/
* корабче от и до Венеция – 20 евро
* трансфер от/до летище София до Пловдив и Хасково – 50 лв /в двете посоки/
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро/78 лв, за ученици – 30 евро/59 лв.               
* галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 35 евро / 69 лв., за деца 25 евро / 49 лв.
* Помпей/входна такса, екскурзовод и резервация/- 35евро/ 69 лв., ученици- 20евро/39 лв;  
* Екскурзия до Вила д‘Есте/автобусен транспорт, вход и водач/-35 евро / 69 лв;
* Екскурзия до Капри/билет за кораб, автобусче и водач/- 75 евро / 147 лв;
* разходи от личен характер
* входни такси на посещаваните обекти
* застраховка отмяна на пътуване
 
Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Общи условия:
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Възможни са промени в последователността на изпълнението.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществяват при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 300 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 1
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 2
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 3
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 4
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 5
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 6
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 7
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 8
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 9
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 10
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 11
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 12
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 13
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 14
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 15
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 16
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 17
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 18
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 19
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 20
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 21
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 22
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 23
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 24


Изпрати на приятел Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки Skype за Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки Обади се за Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки 02/ 951 6948
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 1
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 2
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 3
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 4
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 5
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 6
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 7
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 8
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 9
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 10
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 11
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 12
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 13
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 14
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 15
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 16
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 17
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 18
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 19
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 20
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 21
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 22
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 23
Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки - Снимка 24
Made by: TaraSoft

Обиколен тур на Италия със самолет – 8 нощувки