Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4*

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4*
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4*
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4*

Не активна оферта
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4*

Самолетна почивка 8 дни / 7 нощувки
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4*
Дати

  • 28.04.2018 - 13.10.2018
Цена: 434 EU
Дати

  • 28.04.2018 - 13.10.2018
Цена: 434 EU
1 ден: Излитане от София в 12:30 часа. Кацане в Катания 14:30. Трансфер до хотела. Свободно време.
 
2 ден: Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или  полудневна екскурзия по желание: Чефалу. Това е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че спокойно могат да си подават през прозорците разни неща. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието,на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в. Построена е по волята на Роджер ІІ, първият нормански крал. Според легендата, флотът му попаднал на буря и бил захвърлен в бреговете на Чефалу, където, като по чудо се спасили. В знак на признателност към Богородица е вдигната църквата. Прославената мозайка в абсидата на Христос Вседържител е първата от този вид сицилиански образи.Недалеч от катедралата се намира музеят Мандралиска със сбирка от монети, гръцки и римски артефакти и една изключителна картина –„Портрет на непознат моряк” от най-изтъкнатия ренесансов живописец на Сицилия – Антонело да Месина. Интересна е перачницата “лаватойо”, което означава място за пране, от времето на норманите, които са използвали течащата река като основа за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където е удобно да се пере. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Етна и Таормина. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно времес възможност за разходканастраничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г.,да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.  По желание може дасе стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащикратерана ниво около2900 метра надморска височинас въжен лифти джипове(само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/.
Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/ 41 евро (4 – 12г) Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро).
Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от 3 в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” –  любимо място на Лиз Тейлър, площад  „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд.  Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града. Също така има богат избор на прекрасни сладодедаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири. Връщане в хотела за вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Духът на Сицилия. Тази екскурзия ще ви отведе до планинските релефи на Мадоние, със своите върхове, достигащи почти 2000 м надморска височина. Малките сицилиански селца, изградени от варовици са кацнали на голи хълмове и изглеждат все едно са излезли от сънищата. През закътаните малки улички старите хора заглеждат  непознатите с любопитство, но не и недружелюбно. Ще се насладите на интересна панорама с постоянно променящи се сцени:  Тиренско море, западния бряг на Палермо и не на последно място Еолийските острови. Докато се наслаждавате на великолепната гледка към планините и брега, ще имате възможност да усетите духа на ежедневния живот на малките сицилиански села. Отпътуване от хотела към сърцето на природен парк Parco delle Madonie. Първата спирка е на светилището в Джибилмана, заобиколено от невероятна средиземноморска растителност. След това продължаваме към малкото селище Кастелбуоно за да посетим замъка на семейство Вентимилия, където се намира уникален древен Палатински параклис. След посещението на замъка може да се насладите на дегустация (безплатно) на типични сицилиански вкусотии и специалитети в една от най-добрите и световно известни сладкарници FIASCONARO. Връщане в хотела за вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Закуска.Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Ериче и Седжеста. След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия. Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък. Основни забележителности тук са катедралата от  16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време. Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации - от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари - ярък, жив спектакъл, пълен с викове. Групата се събира отново, тъй като предстои панорамен тур из Палермо с автобус, като се минава през улица Либерти направена по подобие на Шанс Елизе в Париж и засадена с дървета джакаранти, Театро Политеама, посветена на Джузепе Гарибалди, промишленото пристанище, яхтеното пристанище, където са акостирали финикийците преди 2800 години, монумента посветен на загиналите в борбата срещу мафията, пиаца Марина, двореца на инквизицията – Киарамонте Стери, дървото посадено в деня на независимостта, църквата Санта Мария де ла Катена, Порта Феличе, площад Гай Юлий Цезар, където е централна гара Палермо, след което се отправяме към Монреале – кралският хълм, седалището на норманските крале. Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод - изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет.  Нощувка.
 
7 ден: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Какамо. Това е средновековно градче с 9000 човека население, опасващо най-запазения и втори по големина едноименен замък в Италия с начало на строеж 1094 г. Екскурзията стартира с посещение на замъка по време, на която ще се потопите в миналото и ще почувствате историята на Сицилия. Замъкът Ви предлага да разгледате абсолютно автентичните затворнически килии от Средновековието, казани за катран, тронна зала с гербовете на фамилиите и предлага възможност да се насладите на невероятни гледки към езерото Розамарина и Тиренско море. Той разполага с богата оръжейна колекция, някогашна собственост на знатните фамилии, управлявали замъка и града. Свободно време за разходка из средновековния град и обяд на свободна програма или по желание и при предварителна заявка, възможност за обяд на меню в ресторанта на замъка „А Кастелана“ (A Castellana). Менюто включва: първо и второ ястие, по чаша червено или бяло вино, хляб, минерална или газирана вода. Цената е 12 евро на човек и се заплаща допълнително на място. Има възможност за поръчка и от а-ла-карт листа. Необходими са удобни обувки, с нехлъзгащи се подметки. Нощувка.
 
8 ден: Трансфер до летището за полет Катания в 12:30 часа. Кацане София  - 14:20 часа.
 
Хотел Costa Verde 4*, Чефалу
 
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, All Inclusive Light, с включени летищни такси,   за ранни записвания до 01.03.2018г.   
ЛЕВА
Човек в двойна стая
Единична стая
3-ти / 4-ти възрастен
1-во дете 2 -11,99г
2-ро дете 2-11,99г
от София
 
 
 
 
 
28.04 – 05.05
890
1095
845
460
665
05.05– 12.05
880
1075
810
425
645
12.05– 19.05
850
1075
810
425
645
19.05 – 26.05
890
1075
815
435
650
26.05 – 02.06
860
1075
815
435
650
02.06 – 09.06
910
1115
855
475
690
09.0616.06
930
1125
865
485
700
16.06– 23.06
960
1180
915
510
730
23.06 – 30.06
980
1190
925
520
740
30.06 – 07.07
990
1200
935
530
750
07.07– 14.07
1070
1270
995
505
780
14.07– 21.07
1100
1270
995
505
780
21.07– 28.07
1100
1270
995
505
780
28.07 – 04.08
1100
1270
1000
505
780
04.08 – 11.08
1110
1290
1020
890
790
11.08 – 18.08
1260
1470
1180
890
890
18.08– 25.08
1200
1350
1070
665
820
25.08 – 01.09
1080
1270
1020
520
780
01.09 – 08.09
1020
1190
920
515
730
08.09 – 15.09
1020
1175
915
505
730
15.09– 22.09
950
1170
910
505
730
22.09– 29.09
930
1145
885
505
720
29.09– 06.10
920
1135
900
495
720
06.10– 13.10
910
1130
875
490
710
от Варна
 
 
 
 
 
27.09 – 04.10
950
1170
930
540
750
 
Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
* Самолетен билет с чартърен полет с авиокомпания Mistral Air
* Летищни такси
* Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
* 7 нощувки, закуски и вечери, с включено вино и вода по време на вечерята
* Трансфер летище – хотел – летище
* Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
* Мини-клуб за деца над 4г (от юни до септември)
* Транспорт до плажа (на 1,5км)
* Спорт – бока, стрелба с лък, 2 тенис корта, игрище за мини-футбол, лодки, уинд-сърф и канута на  плажа (от юни до септември)
* Ежедневни състезания и вечерни шоу-програми и забавления организирани от аниматорския екип (от юни до септември)
* Сицилианска вечер веднъж седмично
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ
* Представител на туроператора с български език за целия престой
 
Цената не включва :
* Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
* Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
*Общинска такса – ако има такава, се заплаща на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация (до 2017 г не е имало общинска такса)
* Полудневна екскурзия до Чефалу – 30 евро / 59 лв; за деца до 11.99 г. – 15 евро / 30 лв
* Целодневна екскурзия до Ериче и Сиджеста – 45 евро / 89 лв; за деца до 11.99 г. – 20 евро / 40 лв
* Целодневна екскурзия до Етна и Таормина – 80 евро / 158 лв; за деца до 11.99 г. – 40 евро / 80 лв
* Целодневна екскурзия до Палермо и Катедралата в Монреале – 55 евро / 108 лв; за деца до 11.99 г. – 30 евро / 108 лв
* Полудневна екскурзия до Какамо – 40 евро / 79 лв; за деца до 11.99 г. – 20 евро / 40 лв
* Полудневна Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO – 40 евро / 79 лв;  
за деца до 11.99 г. 20 евро / 40 лв
* Пакет – 3 екскурзии: Етна и Таормина, Какамо, Ериче и Сиджеста– 150 евро / 295 лв; за деца до 11.99 г. 75 евро / 147 лв
* Пакет – 4 екскурзии: Етна и Таормина, Какамо,  Ериче и Сиджеста, Чефалу – 170 евро / 335 лв; за деца до 11.99 г. 85 евро / 168 лв
*Пакет – 5 екскурзии: Етна и Таормина, Какамо,  Ериче и Сиджеста, Чефалу, Духът на Сицилия– 210 евро / 415 лв; за деца до 11.99 лв 105 евро / 206 лв
 
Доплащания по желание, на човек:
* Обяд с включени вино и вода – 90лв на човек за целия престой.
* All Inclusive – 250 лв на човек за целия престой.
* Стая с гледка към морето – 60 лв на човек за целия престой.
 
All Inclusive концепция:
* Закуска, обяд и вечеря в на бюфет
* Алкохолни, безалкохолни, топли напитки от 10:00 до 23:00 на основния бар
* Напитки на бара на басейна и бара на плажа от 10:30 до 18:30
* Малки закуски от 10:30 до 11:30 и 16:00 до 17:00
* Веднъж седмично безплатен вход в Аква Парка на хотела (следващи посещения се плащат на място по 5 евро) за времето в което е отворен Аква парка (от средата на юни до средата на септември)
* Веднъж седмично, през уикенда, вход в уелнес центъра на хотела с предварителна резервация на рецепция. Настаняването е след 16:00 часа, а напускането до 10:00 часа
 
ВАЖНО:
* Costa Verde 4* има Аква парк, който се ползва срещу заплащане 10 евро на ден.
* Аквапаркът работи от 15.06 до 15.09. Работно време: 09:30 - 18:30ч.
* Регулярен транспорт от хотел Costa Verde 4* до/от Чефалу има на всеки 15 минути на цена 3 евро в посока.
* Стаите са климатизирани от средата на юни до средата на септември.
* Бебешка кошара – безплатно, при възможност.
* Малки домашни любимци – се приемат само след предварителна заявка и потвърждение от хотела.
 
Резервации:
Депозит: 350 лв при резервация
Доплащане: 31 дни преди датата на пътуване
 
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
 
Полетно разписание:
Превозвач: Мистрал Еър (Италия)
София – Катания 15:10 / 16:00
Катания – София 12:30 / 14:20
Полетно разписание:
Превозвач: Мистрал Еър
 
София – Катания 15:10 / 16:00
Катания – София 12:30 / 14:20
Варна – Катания  15:10 / 16:00
Катания – Варна  12:30 / 14:20
 
Забележки:
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата. Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.
 
 
Описание на хотела
Costa Verde 4*, Cefalu
 
Местоположение:
Costa Verde 4*, Чефалу, Сицилия е разположен на хълмовете над прекрасен залив с чудесен панорамен изглед към околността. Хотелът е разположен на около 6км от най-красивия курорт на остров Сицилия – Чефалу, до центъра, на който се стига с редовен автобусен транспорт, срещу 3 евро в посока и на около 1,5 километра от плажа, собственост на хотела. За гостите на хотела се предлага безплатен транспорт до плажа няколко пъти дневно.
 
Хотелът
Хотелът е приятен и комфортен, разполага с ресторант с тераса, грил ресторант на плажа, кафетерия, 3 бара, пиано-бар, басейн с детска част, телевизионна зала, салон за красота, магазини, асансьор, дискотека, паркинг.
 
Стаите
Хотелът разполага с 380 стаи, около 23 квадратни метра, с баня с вана или душ, сешоар, телефон, сателитна телевизия, хладилник, климатик (от средата на юни до средата на септември), балкон. На разположение на гостите се предлагат и стаи с изглед море.
 
Отдих  и развлечения
Costa Verde 4* предлага за ползване на своите гости: плувен басейн с чадъри и шезлонги, развлекателни програми, пианобар, 2 игрища за бока, стрелба с лък, 2 тенис корта, игрище за мини-футбол. На плажа от юни до септември има  безплатно кану, уинд-сърф, лодки. Срещу заплащане: солариум, в близост до хотела – нов аква парк (от юни до септември, с изключение на Понеделник), спа център с парна баня, джакузи, масажи и терапии.
Аниматорския екип организира ежедневно от юни до септемвти, забавления и шоу програми в амфитеатъра.
 
ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ:
ЕТНА И ТАОРМИНА
Вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро
ПАЛЕРМО И МОНРЕАЛЕ
Вход за църквата Марторана – 2 евро
Вход за Катедралата в Монреале – 3 евро
Вход за катакомбите на Капуцините – 6 евро
Вход за Театро Масимо – 8 евро
 
* Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещението.
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 1
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 2
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 3
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 4
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 5
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 6
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 7
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 8
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 9
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 10
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 11
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 12
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 13
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 14
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 15
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 16
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 17


Изпрати на приятел Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* Skype за Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* Обади се за Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* 02/ 951 6948
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 1
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 2
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 3
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 4
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 5
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 6
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 7
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 8
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 9
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 10
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 11
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 12
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 13
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 14
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 15
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 16
Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4* - Снимка 17
Made by: TaraSoft

Почивка на остров Сицилия - Hotel Costa Verde 4*