Александър Александров,София

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Александър Александров,София
Посетил: остров Корфу
Вълшебен Великден на остров Корфу със „Сън Травел”
 
Тази година реших да празнувам Великден както никога до сега. Оставих домашните приготовления за този празник, даже и яйца не боядисвах, стегнах куфарите и се отправих към вълнуващо приключение. Както няма по-католик от Папата, така и няма по-православни от гърците. Когато става дума за посрещане на православния Великден, безспорната дестинация № 1 в Европа е остров Корфу. Никъде другаде не посрещат празника по този начин - пищните шествия и паради започват от 6.00 часа сутринта на Велика събота, над 50 духови оркестри преминават по улиците на главния град. Точно в 11,00 часа  камбаните бият, а от балконите на сградите започва хвърлянето на стотици делви, пълни с вода. Тази вековна традиция на Корфу произлиза от пасаж в Библията, който разказва как жените мироносци изпуснали делвите с миро, когато ангели небесни им възвестили Христовото Възкресение в празната гробница. Вярва се още, че с този обичай се прогонва злото, а парчетата от делвите носят щастие. Празничната великденска литургия започва вечерта в 22,30 на централния площад „Спианада”. Хиляди хора със запалени свещи очакват свещеникът да обяви Христовото Възкресение, а когато това се случи гръмва пищна заря, за която тази година кметството е броило 50 000 евро! Мога да разказвам много, но спирам до тук – Великден на Корфу просто трябва да се преживее!
 
Попаднах на офертата на „Сън Травел” съвсем случайно – селектирах предложенията на различните туроператори за посрещане на Великден в Гърция, търсейки най-добрата оферта. След проведен предварителен разговор с любезния екип на „Сън Травел” интуицията ми подсказа, че мога да им се доверя и не сгреших. От началото до края, това бе едно перфектно организирано и проведено пътуване. Рядко избирам автобусни програми, защото дългото пътуване с раздрънкани автобуси не ми е по вкуса. В този случай обаче пътуването се осъществи с нов, комфортен автобус „Мерцедес”. Невероятните шофьори, перфектните гръцки магистрали и екипа на фирмата „Сън травел” допринесоха пътуването да мине леко и неусетно /в автобуса се предлагат топли и студени напитки/.
 
Настаняването се извърши в хотелски комплекс „Gelina Vilage” /хотелът работи по системата „Ол Инклузив”/ в селището Ахарави, на около 35 км. от главния град Корфу. С красивия си парк и широките, просторни стаи хотелът предоставя на гостите си всичко необходимо за комфортен престой. Ресторантът предлага богат асортимент от ястия, които могат да задоволят и най-капризния вкус  – ордьоври и салати, пилешко, телешко, риба, паста, морски дарове. На Великден, по време на тържествения обяд с жива музика, се сервира традиционната агнешка супа Магерица, както и различни специалитети от агнешко месо.
Туристическата програма на пътуването бе изключително разнообразна, а за удоволствието от посетените места допринесе и перфектния гид Илия Христов. От него научихме много интересни неща за историята на острова и с негова помощ се потопихме в невероятната му атмосфера. Всички услуги, предоставени от „Сън Травел” бяха на много високо ниво и нямаше нещо, от което човек може да е поне малко недоволен! Това бе един вълшебен Великден на остров Корфу с екипа на „Сън Травел”!

За информация: 02/ 951 6948
Made by: TaraSoft

Александър Александров,София