Градовете и селата на Европа
Блог

АСПРОВАЛТА – желана, близка, достижима...

24 Юли 2012
32

Аспровалта – идеалното място да преоткриеш себе си, да освободиш съзнанието си от всички злободневни проблеми и да се слееш с природата. Да се влюбиш в някого, в себе си или в морето... Да се насладиш с фрапе в ръка на изгрева, необезпокояван от никого...само ти, шумът на вълните и песента на скорците!
 
Малко по-късно докато се наслаждаваш на поредното криминале или любовен роман в ръката си, хващайки междувременно най-шоколадово възможният тен да ти се случи да се насладиш на ято палави делфини...Незабравимо!
 
Без да се усетиш, времето е препуснало и стомахът ти напомня, че е дошъл моментът да изпиташ удоволствието  от един греховен обяд по ГРЪЦКИ в някоя от близките таверни, където ще усетиш очарователната атмосфера на гръцкото гостоприемство. Дълго време след като си се завърнал в Родината ще си припомняш вкуса на един или друг гръцки специалитет с кулинарна носталгичност.
 
Няма нищо по-приятно от това да споделиш пресни морски дарове, салати, всевъзможни разядки и пивко узо с добри приятели, в таверна на брега под звуците на сиртакито и огнените цветове на вече залязващото слънце... Точно така - залязващото слънце... В Гърция хората умеят да се забавляват, обяда често преминава във вечеря с много музика и танци и това е заразяващо.
 
Ако пък си решил да похапнеш на крак апетитен гирос с ледено студена бира и след това да продължиш да се препичаш на безкрайната пясъчна ивица унесен в лека дрямка...чудесно! След освежаващ душ и кратък релакс може да излезеш и да се разходиш по крайбрежната алея, наслаждавайки се на шарената смесица, детска глъч и аромат на печена царевица.
 
Ако търсиш забавление - най-готините дискотеки и барове на плажа те очакват! Или можеш да се върнеш в хотела и да се унесеш с мечти за утрешния ден в спокоен сън. А утрешният ден ще те очаква с НОВИ и ИНТЕРЕСНИ предизвикателства и забавления по ГРЪЦКИ!