Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон !

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон !
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон !
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон !

Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон !

София – Будапеща – Сентендре – Гьодьоло – Балатон – София
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон !
Дати

 • 10.07.2024 - 14.07.2024
 • 13.08.2024 - 17.08.2024
Цена: 390 лв.
Дати

 • 10.07.2024 - 14.07.2024
 • 13.08.2024 - 17.08.2024
Цена: 390 лв.
Тази програма е за хора, които са пътували много и които вече искат да опознават градовете в детайли, да имат повече свободно време в тях и възможност за лежерни разходки в околността.
 
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 05:00 ч. по маршрут София – БелградБУДАПЕЩА. Пристигане в унгарската столица късния следобед. Настаняване в хотел. Вечерна разходка с корабче по Дунав с чаша шампанско в ръка. Разходката по реката дава една съвсем друга гледна точка към града и накацалите по стръмния склон на Буда, впечатляващи сгради. Вечер те са умело осветени, а останалата част от хълма умишлено затъмнена. Така у нас остава усещането сякаш тези сгради, макар и внушителни, феерично се реят във въздуха като в някоя вълшебна приказка. По време на разходката се виждат всички забележителни сгради на Будапеща, като започнем от Парламента, минем през Рибарските кули, Цитаделата, Дворцовия хълм и стигнем до Националния пазар, интересната сграда на чисто новия Национален театър и всички мостове над Дунав, най-забележителния сред които Верижният мост Сечени.Връщане в хотела. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Панорамна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език (продължителност 4 часа): Площада на героите, построен по повод честването на 1 000 години от основаването на унгарската държава. Тук могат да се видят статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и тези на всички важни крале и държавници, оставили по-важни следи в историята на страната. От двете страни на площада се намират Музея на изящните изкуства и Изложбената зала, и двете построени в неокласически стил. Зад площада можем да видим замъка Вайдахуняд, в който са представени сгради от различни краища на страната в разни архитектурни стилове и от различни епохи. Тук са също e и най-известната унгарска обществена баня Сейчени и Зоопарка. Обиколката продължава покрай сградата на Парламента – една от най-представителните парламентарни сгради в света, често сравнявана със сградата на парламента в Лондон; мостовете над Дунав, Рибарските кули, построени на мястото на рибарски квартал и рибарски пазар, от където идва и името им. От тук се открива прекрасна панорамна гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града. Обиколката продължава с Будайската крепост, Кралския дворец и дворцовата градина, декоративните фонтани на Замъка, Кралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката  ни отвежда към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта - ул. 'Тарнок',  достигайки  до храма на Матяш и площада 'Св.Троица'.  Свободно време в пешеходната част на Будапеща – по улица Ваци до Кметството и за посещения по интереси. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащанеекскурзия до Сентедре и Гьодьоло - малкото градче, достойно за крале.Още през 18-ти век градчето с доста сложно за произнасяне име, завладява сърцето на благородниците, а по-късно Кралският дворец, построен тук сред огромен парк, става любимо място на императрица Сиси. Внушителната сграда на двореца датира от 1740 година. Тя е най-голямата барокова постройка в Унгария и е втората по големина в света след Версайския дворец. При посещението на двореца може да разгледате автентично обзаведените помещения от замъка, постоянна сбирка от произведения на изобразителното изкуство, както и различни гостуващи изложби. Паметникът на императрица Сиси краси парка от 1901 г. Разходка в Сентендре: цветно и колоритно, градчето ще ви плени от пръв поглед. Средновековните улички и къщичките в средиземноморски стил сякаш не са пипнати от времето и са пропуснали индустриалните години на света. Казват, че Сентендре е град на художниците, на галериите и на множеството видове изкуства, но не само. Тук можете да хапнете най-вкусните мекици на света Lángos (лангуш), големи и с всякакви неща отгоре, кашкавал, сирена, шунка. Да пиете кафе в някое от многобройните кафененца, да седнете на тротоара и да послушате музика. Най-голямата забележителност на Сентендре е Музеят на марципана! Освен изваяните от сладкото изкушение образи на Лейди Даяна и Майкъл Джексън – с човешки ръст, посетителите могат да видят 11-килограмова марципанова фигура на Свети Стефан I Унгарски. Има и панорамна работилница, в която всеки може да наблюдава самия процес на изработката на марципана. Свободно време за „безцелно“ шляене в градчето. Връщане в Будапеща. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Един ден на унгарското море – езерото Балатон. Двата най-популярни езерни курорти са Балатонфюред и Тихани. Балатонфюред e утвърден балнео курорт, известен със своята кардиологична болница, въглеродния си термален извор и яхтеното пристанище. Ние ще отделим повече време обаче на Тихани: прекрасен полуостров,перла не само на региона или на страната, но и на цяла Европа. Разходка в едноименното село, много добре поддържано, със сгради с характерни покриви, покрити с тръстика от Балатон. Интересното е, че тук се отглежда лавандула, също както в Прованс. Връзки с лавандула, маслаи парфюми могат да бъдат закупени от артистичните магазинчета из цялото село. След като преминете през селото, стигате до бенедиктинското абатство, разположено на върха на хълма, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото Балатон. Целият пейзаж наоколо е невероятен. В Тихани има още етнографски музей, музей на куклите, както и музей в самия манастир. След Тихани отиваме на плаж в Хевиз!  Тук се намира най-голямото лечебно термално езеро в света, разположено на площ от 47 500 кв.м., а в местните ресторанти можете да опитате характерната рибена супа Халасле. Връщане към Будапеща. По пътя спирка в Секешфехервар – средновековна столица на унгарското кралство. Тук са коронясани десетки крале и кралици. Състои се главно от извити улички и малки площади и е едно от най-приятните места за разходка. В покрайнините му е разположен един от шедьоври на световната култура, хармонично съчетал в себе си няколко архитектурни стила от готиката до ренесанса – замъкът Боривар или Замъкът на вечната любов. Всеки ъгъл в това прекрасно място напомня за любовта на Архитекта към жена му Илона. Тя доживява почти до 90 години и преживява мъжа си с 15 години. Целият им живот е съхранен в това прекрасно място. По стените, в портретите, в цветята, за които сега се грижат внуците им. Приказка, която един обичащ мъж е успял да превъплъти в реалност за своята любима. Връщане в Будапеща. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София, пл. Руски паметник, вечерта.
 
Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
Отпътуване от:
10.07.24 – 14.07.25
510,00 лева
390 лева
София
13.08.24 – 17.08.25
510,00 лева
390 лева
София
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с окончателната вноска)
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща цена на пътуването: 450 лв. /осн.пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
*пътни такси
* 4 нощувки със закуски в Будапеща в хотел 3*
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
 
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).
 
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
*Вечерна разходка с корабче по Дунав с чаша шампанско в ръка – 25 евро (включва едночасова разходка по Дунав с чаша шампанско и екскурзоводско обслужване по време на пътуването на български език)
* Екскурзия до Сентендре и Гьодьоло – 30 евро (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, билета за двореца НЕ е включен в цената)
*Целодневна екскурзия до Балатон– 30 евро (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, входни такси за посещавани обекти НЕ савключенив цената)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО!
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
*Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата
*всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване.  Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая. 
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
* Кралския дворецът в Гьодьоло – 4 200 HUF (15 евро) възрастен, 2600 HUF (10 евро) деца и студенти.
* Замъка Вайдахуняд - 2500 HUF (7 евро) възрастен, 1200 HUF ( 3,20 евро ) деца и студенти
* Зоологическата градина: 4500 HUF (12 евро) възрастен, 3200 HUF ( 9 евро ) деца и студенти
* Банята Сечени: 10 500 HUF (28 евро) възрастен (понеделник – четвъртък), 12000 HUF ( 32 евро) възрастен (петък – неделя)
 
Фирмени документи:
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 1
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 2
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 3
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 4
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 5
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 6
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 7
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 8
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 9
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 10
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 11
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 12
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 13
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 14


Изпрати на приятел Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! Skype за Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! Обади се за Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! 02/ 951 6948
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 1
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 2
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 3
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 4
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 5
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 6
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 7
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 8
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 9
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 10
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 11
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 12
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 13
Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон ! - Снимка 14
Made by: TaraSoft

Будапеща в детайли: Екскурзия за напреднали до Будапеща – Сентендре – Балатон !