Великден в Солун – Аспровалта - Кавала

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала

Великден в Солун – Аспровалта - Кавала

София – Солун – Аспровалта - о. Тасос – Кавала – София
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала
Дати

  • 04.05.2024 - 06.05.2024
Цена: 195 лв.
Дати

  • 04.05.2024 - 06.05.2024
Цена: 195 лв.
 
 
Един различен Великден на Гръцкия бряг......
 

04.05.2024 /Велика Събота/: Отпътуване от София в 7:30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански –Кулата - Солун. Пристигане в Солун около обяд. Туристическа програма в града с ексурзовод на български език: Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, а днес музей; паметника на Александър Македонски, по-известен като Александър Велики – един от най-великите пълководци в историята; Археологическия музей, комплекса Галериус, Агората; църквата “Св. Димитър” – най-голямата православна църква в Солун, където се намират мощите на Свети Димитър – покровителя на града; Ротондата- храм, посветен на Непобедимото Слънце, покровителя на Диоклециан и Галерий; главният площад „Аристотел“- на който са разположени най-известните солунски хотели, множество магазини и приятни кафенета; крайбрежният булевард на „Победата” и прочутата Солунска митница и др.. Свободно време за самостоятелно разглеждане, шопинг или обяд. Следобяд отпътуване за Аспровалта. Настаняване в хотел. Късно вечерта, по желание участие във Великденската литургия в едно от най-забележителните места в Аспровалта - девическият манастир "Св. Лидия". Куполът на църквата и манастирската обител са доста внушителни и се забелязват отдалеч. Манастирът е отворил порти през 1991 г. Построен е на мястото, на което според легендата Св. апостол Павел е проповядвал на група жени, заедно със Сила, Тихометий и Лука. Манастирът разполага с издателска база, в която се печатат много богословски книги, списания и др. Там са печатани Новият Завет и Псалтирът, „Нашата вяра” и редица други книги на български език. Храмът на обителта смайва окото с невероятната по своето изящество и красота нова иконопис и дърворезба. Христос Воскресе!  Нощувка.

05.05.2024 /Великден - неделя/: Свободно време за разходка и почивка или по желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до о. Тасос. Тасос е Островът на сирените и именно неговите малки, закътани заливчета били мястото, откъдето красивите жени с опашки на риба и прекрасни гласове, омагьосвали всеки, чул техните песни. Според легендата, сирените, които опитали да отклонят Одисей от неговия път, са живели именно тук, на Тасос. Сферибот от пристанището на Керамоти се пътува директно за столицата на о. Тасос – Лименас. Пътуването трае около 35 – 40 мин.Най-големия остров в северната част на Егейско море е известен с кристално чистите си води, загадъчни плажове и богато културно-историческо наследство. Разглеждане на град Лименас (столицата на о-в Тасос), селището Панагия и др. Пешеходна разходка в центъра на столицата на острова – гр. Лименас - Древната Агора, Археологическия музей,  Античния театър и.... Свободно време. Връщане в хотела. По желание Празнична Великденска вечеря в ресторанта на хотела /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.

06.05.2024 /Понеделник/: Сутринта отпътуване за Кавала.Туристическа програмана български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд  и разходка. Ранния следобед отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.

Дати и цени: 

Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
04.05.2024 – 06.05.2024
260 лв.
195 лв.
 
Програма за 1 нощувка ТУК 
Програма Майски празници ТУК 

Задължителни такси:

* пътни такси – 20 евро / 40 лева на човек (заплащат се по банка с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 235 лв. /ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки в хотел Argilos* в Аспровалта с климатик, телевизор и хладилник /включени в цената/
* туристическа програма в Солун, Кавала 
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* туристическо и информационно обслужване на български език
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). 
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Посещение на о. Тасос – 30 евро при минимум 25 човека (включва фериботни билети в двете посоки, екскурзоводско обслужване и придвижване в острова с автобус)
* Празничена Великденска вечеря – 25 евро (заявява се при резервация - осъществява се  при събрана група от минимум 25 човека)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Примерно Меню за Празнична Великденска вечеря на 05.05.2024 г.
Вариант 1:
Зелена салата(марули, репички, лук, краставици)
Печено Агнешко с картофи или ориз
Десерт
Хляб
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро
 
Вариант 2:
Зелена салата(марули, репички, лук, краставици)
Пилешка пържола с картофи или ориз
Десерт
Хляб
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро
 
Вариант 3:
Зелена салата(марули, репички, лук, краставици)
Свинска пържола с картофи или ориз
Десерт
Хляб
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конктетна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в двойни, тройни стаи и студио
 
Описание на хотела: 
Хотел Argilos Според гръцкото законодателство хотелът е с категория два ключа. Но той всъщност е едно много уютно и приятно място. Домакините са отзивчиви и любезни хора, които приемат гостите на хотела като свои лични и се стараят винаги, когато могат да са на разположение. Дворът е добре озеленен, многогодишни дървета хвърлят дебела сянка. Всяка стая е с веранда (на кота 0) или тераса. Много чисто и добре подредено! Стаите и мебелите са освежени, чаршафите са в искрящо бяло, във всяка стая има телевизор и хладилник, а студиата са оборудвани с кухненски бокс. Не случайно хотел Аргилос е оценен от посетителите си с рейтинг 8.7 в Booking.com. Препоръчваме на нашите туристи да прочетат отзивите на клиенти почивали в хотел Аргилос чрез Booking.com. Така сами ще си създадете реални впечатления от хотела и ще можете да направите обективен избор за вашата почивка. Линк към страницата на хотела в booking.com ТУК!
 
Фирмени документи:
Застраховка Отговорност на туроператора

 

Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 1
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 2
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 3
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 4
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 5
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 6
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 7
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 8
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 9
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 10
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 11
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 12
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 13
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 14
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 15
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 16


Изпрати на приятел Великден в Солун – Аспровалта - Кавала Skype за Великден в Солун – Аспровалта - Кавала Обади се за Великден в Солун – Аспровалта - Кавала 02/ 951 6948
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 1
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 2
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 3
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 4
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 5
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 6
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 7
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 8
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 9
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 10
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 11
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 12
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 13
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 14
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 15
Великден в Солун – Аспровалта - Кавала - Снимка 16
Made by: TaraSoft

Великден в Солун – Аспровалта - Кавала