Великден Керкини - Алистрати - Кавала

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Великден Керкини - Алистрати - Кавала
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Великден Керкини - Алистрати - Кавала
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Великден Керкини - Алистрати - Кавала

Великден Керкини - Алистрати - Кавала

София – езерото Керкини – пещерата Алистрати - Керамоти – о.Тасос – Кавала – София
Великден Керкини - Алистрати - Кавала
Дати

  • 04.05.2024 - 06.05.2024
Цена: 195 лв.
Дати

  • 04.05.2024 - 06.05.2024
Цена: 195 лв.
 
 Великденско яйце, козунак и  глътка Узо от нас, червено вино за захлас от вас. 
 
 
04.05.2024: Отпътуване от София в 7:00 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини/ и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина. Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете  с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да  видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан. Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна  чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м. Отпътуване към  Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция, заради прекрасните плажове наградени със син флаг. Настаняване в хотела, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини. Свободно време. Нощувка.

05.05.2024: /Великден/ Свободно време за разходка и почивка или по желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до о. Тасос. Тасос е Островът на сирените и именно неговите малки, закътани заливчета били мястото, откъдето красивите жени с опашки на риба и прекрасни гласове, омагьосвали всеки, чул техните песни. Според легендата, сирените, които опитали да отклонят Одисей от неговия път, са живели именно тук, на Тасос. Сферибот от пристанището на Керамоти се пътува директно за столицата на о. Тасос – Лименас. Пътуването трае около 35 – 40 мин.Най-големия остров в северната част на Егейско море е известен с кристално чистите си води, загадъчни плажове и богато културно-историческо наследство. Разглеждане на град Лименас (столицата на о-в Тасос), селището Панагия и др. Пешеходна разходка в центъра на столицата на острова – гр. Лименас - Древната Агора, Археологическия музей,  Античния театър и.... Свободно време. Връщане в Керамоти. По желание Празничена Великденска вечеря в един от най-добрите ресторанти в курортното селище с традиционни великденски ястия /срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.

06.05.2024: Сутринта отпътуване за КавалаТуристическа програма на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд или разходка в Кавала. Отпътуване за България около 14:30 часа. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.
 
Дати и цени:
Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
04.05.2024 – 06.05.2024
260 лв.
195 лв.

Програма за 1 нощувка ТУК

Програма Майски празници ТУК
                    
Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро / 40 лeв(заплащат се с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 235 лв. /ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувка  в хотел в Керамоти 2**
* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати с екскурзовод на български език / входната такса се заплаща допълнително/
* Туристическа програма в Кавала  
*медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* туристическо и информационно обслужване на български език
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая – 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). 
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Празничена Великденска вечеря – 25 / 30 евро (заявява се при резервация - осъществява се  при събрана група от минимум 25 човека)
* Посещение на о. Тасос – 30 евро при минимум 25 човека (включва фериботни билети в двете посоки, екскурзоводско обслужване и придвижване в острова с автобус)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Примерно Меню за Празнична Великденска вечеря на 05.05.2024 г.
Зелена салата (маруля репички); Традиционна гръцка супа за Великден - Магерица
Основно ястие - Агнешко с гарнитура; Козунак; Яйца,Чаша узо 50гр; Вода, Хляб,
Безалкохолно или Бира или Чаша вино. - 30 евро
 
Вариант с пилеко или свинко – 25 евро
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конктетна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая. 
 
Ориентировъчни входни такси:
 * Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 11 евро   
 * Вход за пещерата Алистрати - 7 евро, при минимум  25 човека
 * Крепостта в Кавала - 3,50 евро
 
Фирмени документи:
Застраховка Отговорност на туроператора
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 1
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 2
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 3
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 4
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 5
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 6
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 7
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 8
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 9
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 10
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 11
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 12


Изпрати на приятел Великден Керкини - Алистрати - Кавала Skype за Великден Керкини - Алистрати - Кавала Обади се за Великден Керкини - Алистрати - Кавала 02/ 951 6948
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 1
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 2
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 3
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 4
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 5
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 6
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 7
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 8
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 9
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 10
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 11
Великден Керкини - Алистрати - Кавала - Снимка 12
Made by: TaraSoft

Великден Керкини - Алистрати - Кавала