Виена и нейните потайности (околности)

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Виена и нейните потайности (околности)
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Виена и нейните потайности (околности)
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Виена и нейните потайности (околности)

Виена и нейните потайности (околности)

Русе – София – Виена - Зеегроте - Баден – София - Русе
Виена и нейните потайности (околности)
Дати

  • 28.10.2023 - 01.11.2023
Цена: 485 лв.
Дати

  • 28.10.2023 - 01.11.2023
Цена: 485 лв.
28.10.2023: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 05:00 ч. по маршрут София – БелградБудапещаВИЕНА.  (ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРАНСФЕР ОТ РУСЕ - БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ ) Пристигане в австрийската столица късния следобед. Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод на български език: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.
 
29.10.2023: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун с местен екскурзовод на български език: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в. по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. Дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във ВиенаПешеходна разходка в центъра на Виена: Хофбург – бивш имперски дворец, използван за зимна резиденция на австрийското императорско семейство, а днес официална резиденция на австрийския президент. Внушителния комплекс се състои от няколко сгради разположени на обща площ от 240 000 кв.м. и разполага с над 2600 стаи. Като част от комплекса могат да се посетят Националната библиотека, Съкровищницата, Императорските апартаменти, Музея на Сиси, Сребърната колекция. Разходката продължава по ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време за самостоятелно разглеждане в центъра на града. Нощувка.
 
30.10.2023: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до манастира Хайлиген кройц – Зеегроте – Баден с местен екскурзовод на български език. Абатството на Светия кръст е едно от най-значимите в Австрия, тъй като от него започва историята на страната. Основан през XII век, тук са погребани средновековните австрийски херцози от династията Бабенберг. Те идват от Бавария и слагат началото на Австрийското херцогство. Манастирът никога не е разрушаван и до днес и все още е действащ. Той се управлява от монаси от ордена на Цистерциенците. Тук ще може да разгледате красивите градини на манастира, древните сгради и да се насладите на архитектура от готически и бароков стил.  
На около 15 минути път от австрийската столица Виена се намира и най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте. Някогашна мина, през 1862 г. миньорите построяват параклис на Св. Варвара, за да ги пази. Един ден при взрив, се изливат тонове вода и така се образува подземното езеро. Очарователно е как параклисът се е запазил и до днес. Една от най-интересните атракции на езерото е подземна разходка с лодка в дълбоката 12 м. вода. Следващата ни спирка е в Баден. Сгушен в живописната долина на река Швехат, под хълмистия горски масив Виенски гори, Баден ни потапя в епохата на Бидермайер - малки сгради без показната натруфеност и разточителството на барока и рококото. В района на австрийския град, разположен на 26 км от Виена, се намират 13 топли минерални извори, откъдето идва и името му, което в превод от немски език означава „къпя се“. Връщане във Виена. Следобед свободно време за самостоятелна разходка в австрийската столица и за свободно посещение на музеи по избор. Нощувка.
 
31.10.2023: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до бенедиктинския манастир в Мелк. Абатството в Мелк е разположено на скалиста възвишение над река Дунав, недалеч от австрийската столица. Градчето е малко, но с богата история. Споменато е като славянско дарение на Лудвиг Немски още през 831 г. най-голямата му забележителност е Бенедиктинското абатство. То датира от 1089 г., когато Леополд Втори подарил един от замъците си на Бенедиктинския орден. От тогава монасите заживели и заработили тук необезпокоявани. През 12 век към манастира било открито училище, библиотеката се прочула с ценните си ръкописи. Около обяд връщане във Виена и свободно време за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи по избор. Преди отпътуване организирано посещение с автобус на Пратера – една запомняща се фиеста на Виенското колело и Музея на восъчните фигури /без включени входни такси/. Отпътуване за България.
 
01.11.2023: Връщане в София около обяд.
 
ПРОМО цена: 485 лева
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се с втората вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 545 лева /осн. пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Втора вноска: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 3 нощувки със закуски в района на Виена в хотел ***.
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заплащат на място:
* екскурзия до манастира Хайлиген кройц – Зеегроте – Баден с местен екскурзовод на български език – 30 евро (цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, без входни такси)
* екскурзия до бенедиктинския манастир в Мелк – 30 евро (цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език, без входни такси)
* входни такси за туристическите обекти, посетени по желание
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* посещение на Двореца Шонбрун  – 30 евро възрастен, 23 евро деца до 18 г. (цената включва резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация, заплаща се с окончателната вноска за екскурзията и се осъществява при група минимум 25 души
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 10 лв., за туристи над 65 год. – 20,00 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате. Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания. 
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата.
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси:
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 18 евро възрастни; деца до 18 г. – 15 евро
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 14 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) - безплатно
Съкровищницата: 14 евро възрастни; деца и младежи (до 18 г.) – безплатно
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид:
16 евро възрастни; 10 евро деца и младежи (6 – 18 г.)
Двореца Белведере: Горно Белведере 15.90 евро възрастни, деца до 18 г. – безплатно
Двореца Белведере: Долно Белведере 13.90 евро възрастни, деца до 18 години – безплатно
Комбиниран билет Горно и Долно Белведере: 22.90 евро възрастни, деца до 18 години – безплатно
Зоологическата градина: 24 евро възрастни, 14 евро деца и младежи (6 – 18 г.), деца до 6 г. – безплатно
*Входните такси са с ориентировъчен характер. Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.
 
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 1
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 2
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 3
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 4
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 5
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 6
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 7
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 8
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 9
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 10
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 11
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 12
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 13
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 14
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 15
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 16
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 17
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 18


Изпрати на приятел Виена и нейните потайности (околности) Skype за Виена и нейните потайности (околности) Обади се за Виена и нейните потайности (околности) 02/ 951 6948
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 1
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 2
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 3
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 4
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 5
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 6
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 7
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 8
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 9
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 10
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 11
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 12
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 13
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 14
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 15
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 16
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 17
Виена и нейните потайности (околности) - Снимка 18
Made by: TaraSoft

Виена и нейните потайности (околности)