Дисниленд Париж – атракция за малки и големи

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Дисниленд Париж – атракция за малки и големи
Увеселителният парк се намира на изток от Париж, в долината на река Марн. Разположен е в Marne-La-Valle - нов град в източните покрайнини и на 32 км от центъра на френската столица. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. Дисниленд се състои от два тематични парка: област за забавление: Disneyland Park и Walt Disney Studios Park и 7 хотела, собственост на Дисни.
 
Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки.
 
В Дисниленд, кръглите уши на Мики Маус са емблема навсякъде. Но благодарение на специално обучени дизайнери и инженери има още стотици скрити уши на Мики, които също са разпръснати из парка. Фините символи често са трудно забележими, те са замаскирани в архитектурата и озеленяването, както и в най-малките стилистични детайли и флорални тапети. Никой не знае точно колко от тях съществуват.
     
В Дисниленд, портиерът не е просто портиер - той е специален персонаж от магията на Дисни. Такива са касиерите, художниците, учителите по езда, градинарите. Всички те са специално обучени да следват определен етикет, който помага да се запази магията на Дисни. Ако са в костюми и униформи на Fantasyland например, никога не могат да стъпят в други части на парка - това може да обърка посетителите или да навреди на имиджа му. При насочване на гостите, те използват два пръста или отворена длан, никога показалец. Има специална книга, която описва в детайли как трябва да изглеждат служителите – свежи идеални лица, без дълги нокти, брада или боядисана коса.
 
Когато строителството е в ход в началото на 1950г., бащата на проекта Уолт Дисни не иска да пропусне нито момент от мечтата на живота си. Той прави малък частен апартамент за семейството си над противопожарната служба на „Мейн Стрийт“ в парка, откъдето да следи строежа изкъсо.
 
Дисниленд Париж работи всеки ден от седмицата, като почива само на някои от официалните празници. Вратите му отварят точно в 10:00 ч., а краят на работното време варира между 19:00 ч. и 22:00 ч. в зависимост от програмата, която е предвидена за съответния ден. Един от най-лесните начини да се стигне до увеселителния парк е чрез RER железниците.
 
Всеки месец в Дисниленд се организират множество събития, целящи да разнообразят установената програма и да привлекат повече посетители.
 
Програмата на Дисниленд предлага и срещи с различните Дисни герои. Децата могат да си направят снимка за спомен с вечните любимци Мики и Мини Маус, Мечо Пух или слончето Дъмбо.
 
Други атракции, които могат да привлекат туристите в Дисниленд са ежедневните грандиозни шоу програми, 3-D кината, които ви карат да се чувствате част от действието на филма, както честите концерти и мюзикъли, които радват посетителите.
 
Цените за билет варират в зависимост от периода, за който са закупени и броя на дните за които да се използва.
Всички билети за Disneyland Park  дават възможност за достъп до всяко шоу, атракция и парад в парка без ограничения с изключение на Shooting Gallery в Frontierland и  Video Games Arcade в Discoveryland.
Ако прекарате целия ден в Walt Disney Studios Park, вашата еднодневна карта ще бъде валидна и за вечерно посещение на “Disneyland Park Evening Access” след 17:00 часа на същият ден.
 
Карта на Disneyland Park  можете да намерите на входовете, както и в City Hall (намира се в Disneyland Park) и Studio Services (намира се в Walt Disney Studios Park).
Някои атракции, представления, ресторанти и магазини могат да бъдат затворени или с промяна в работното време без предварително предупреждение.
 
 

За информация: 02/ 951 6948
Made by: TaraSoft

Дисниленд Париж – атракция за малки и големи