Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!

Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!

София – ЗагребЛюбляна – БЕРХТЕСГАДЕН (Орловото око на Хитлер) – Оберамергау – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – ХОЕНШВАНГАУ – Майнау – Констанц – Инсбрук – Кристалния свят на Сваровски – Любляна – София
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!
Дати

 • 17.07.2024 - 22.07.2024
 • 19.08.2024 - 24.08.2024
 • 06.09.2024 - 11.09.2024
Цена: 840 лв.
Дати

 • 17.07.2024 - 22.07.2024
 • 19.08.2024 - 24.08.2024
 • 06.09.2024 - 11.09.2024
Цена: 840 лв.
Най-известното убежище на германския фюрер Адолф Хитлер, един неразбран крал  и историята на  неговите замъци, едно  магично езеро, богато на редица животински и растителни видове. Един остров, на който ще Ви очарова с красотата,
която природата може да ни предложи, отразена не само в богатите цветове на цветята,
но и в пъстрите криле на пеперудите и един град, чието богатство се изразява в повече, освен кристалите ,,Сваровски".
 
1 ден: Отпътуване от София, пл. “Руски паметник”в 5.00 ч. по маршрут София – БелградЗагреб – Требне. При безпрепятствено преминаване на границите кратка спирка в Загреб: град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централният площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Словения. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден (Орловото око на Хитлер) в Баварските Алпии района на Оберзалцберг, където е било второто седалище на правителството на Третия райх. По желание от тук се продължава със специализиран автобус по „някогашния частен път на Хитлер“, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм – удивително ждрело между скалите с дължина 6,5 км, които се изминават за около половин час. Пътят извежда до асансьор, изкачващ посетителите на 124 м височина до Келщайнхаус (1834 м) и къщата-резиденция на Хитлер за повече от 10 г. Тук той пребивава по време на Втората Световна война. Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят, се посещава Залцбург.Настаняване в хотел 3* в района на Баварски замъци. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. В Германия има красота за всички сетива. За носа - миризмата на топли бретцели,  за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. Посещение на „изрисуваното селце“ Оберамергау! Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“ ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес, на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж, в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау, или са живели тук поне 20 години. Следващото изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Разходката ни в Южна Бавария продължава по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на другите два замъка от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: Хоеншвангау (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”.  Отпътуване за Линдерхоф – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Отпътуване за Боденското езеро: третото най-голямо езеро в Централна Европа! Във водите му са се сгушили три големи острова - Майнау, Линдау и Райхенау, а територията му е поделена между три държави: Германия, Австрия и Швейцария. Интересно е, че няма общоприето споразумение къде точно минава границата между отделните страни вътре в езерото. Според Швейцария тя минава по средата, според Австрия езерото е съвместно владение на всички държави по бреговете му, а Германия няма ясна позиция. Преминаване на езерото с ферибот от Меерсбург.  Посещение на Острова на цветята и пеперудите – Майнау! Майнауе третият по големина остров на Боденското езеро, превърнат в изумителна ботаническа градина, която се преобразява почти всеки ден. През пролетта ни очароват безкрайните лехи с лалета и нежните цветове на цъфтящите орхидеи. Лятото ни омагьосва с аромата на розвата градина, а есента разкрива изумителната яркост на далиите. Къща с палми и друга с пеперуди, зеленчукова градина, зоологическа градина и множество фонтани: тук посетителят може да се наслади на градини от всякакъв стил. Свободно време за разходка из алеите на острова. Отпътуване за кокетното градче Констанц - един от 15-те най-посещавани градове в Германия. На възрастните посетители градът може да предложи впечатляваща Катедрала, Музей на Ян Хус, Университет с 2 млн. книги, Средновековно абатство, замъци, пристанище, престижен квартал, архитектурен музей, Стар град. А за децата - най-древния обитаем замък в Германия от седми век, с кули, съкровищница, оръжейна зала и практика за гонене на вещици. Свободно време за разходка в Констанц. Връщане в хотела. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Отпътуване за Инсбрук – диамантът на Тирол. Развитието на града започва през 12 в., когато тук е построен първия замък. Много стари сгради от средновековието са оцелели и до днес в сърцето на Стария град – най-очарователната част от Инсбрук.Сред бароковите и ренесансови постройки, боядисани в пастелни цветове, блести като истинско съкровище Златния покрив: построен по нареждане на Максимилиан I. Недалече от него се намира и Колоната на Св. Ана, издигната през 1706 г. Разходка в Стария град на Инсбрук, където още могат да се видят църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън), катедралата Св. Якоб, хотел Златния орел – един от най-старите и емблематични хотели в града, с над 600 годишна история, замъкът Хеблинг. Свободно време в Инсбрук.  Посещение на Кристалния свят на Сваровски. След двореца Шонбрун във Виена, това е вторият най-посещаван музей (макар и частен) на Австрия. През 1995 г., за своя 100-годишен юбилей, собствениците на световноизвестната фирма "Сваровски" взели решение вълшебният свят на произвежданите от тях кристали да бъде показан в музей. Автора на проекта Андре Хелер, го разполага в приказна пещера. Музеят на пещерата вече има 16 помещения, в които чрез умело съчетаване на звук и светлина, е създаден един приказен свят. Тук можете да се любувате на всевъзможни кристали - от най-малкия с диаметър 0,8 мм до гиганта с диаметър 40 см и тегло 310 000 карата (62 кг), влезли в Книгата на Гинес. А още на входа ще бъдете приветствани от огромен алпийски гигант с големи кристални очи, от чиято уста блика кристална вода. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.
 
 Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
Отпътуване от:
17.07.2024 – 22.07.2024
1050 лева
840 лева
София
19.08.2024 – 24.08.2024
1050 лева
840 лева
София
06.09.2024 – 11.09.2024
1050 лева
840 лева
София
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с втората вноска)
*сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК 
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 900 лв. /осн.пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувка със закуска на територията на Словения в хотел ***
* 3 нощувки със закуски в района на Баварски замъци в хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* възможност за трансфер от/до ………………… – ………….  лв. /в двете посоки/
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ–Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия по Баварския романтичен път до замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 30 евро при група мин. 25 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти НЕ са включени в цената).
* екскурзия до Боденското езеро, остров Майнау, Констанц– 30 евро при група мин. 25 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти НЕ са включени в цената)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая. 
 
Ориентировъчни входни такси:
Двупосочен билет за специализирания автобус от и до Орловото око  – 31 евро възрастен, 16 евро – деца до 14 г.
Вход за двореца Линдерхоф и сградите в парка: 10 евро възрастен
Замъкът Нойшванщайн: 20,50 евро възрастен, 2,50 евро деца до 17 г
Билет за остров Майнау – 11евро възрастни; 7 евро деца и студенти
Билет за ферибота Меерсург – Констанц: 13 евро
 
ИНБРУСК
Музея със златният покрив: 5,30 евро възрастен, безплатно деца до 18 г.
Катедралата Св. Якоб: безплатен
 
ВАТЕНС
Кристалният свят на Сваровски: 25 евро възрастен, 7 евро деца до 17 г.
Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.
 
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 1
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 2
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 3
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 4
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 5
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 6
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 7
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 8
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 9
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 10
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 11
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 12
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 13
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 14
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 15
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 16
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 17
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 18
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 19
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 20
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 21
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 22
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 23
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 24
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 25
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 26
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 27
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 28
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 29


Изпрати на приятел Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! Skype за Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! Обади се за Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! 02/ 951 6948
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 1
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 2
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 3
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 4
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 5
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 6
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 7
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 8
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 9
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 10
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 11
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 12
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 13
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 14
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 15
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 16
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 17
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 18
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 19
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 20
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 21
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 22
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 23
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 24
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 25
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 26
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 27
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 28
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 29
Made by: TaraSoft

Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!