Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!

Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!

Враца – София – Загреб – Берхтесгаден (Орловото око на Хитлер) – Гармиш Партенкирхен – Оберамергау – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – ХОЕНШВАНГАУ – Меерсбург – Майнау – Констанц – Инсбрук – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – София – Враца
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!
Най-известното убежище на германския фюрер Адолф Хитлер, един неразбран крал  и историята на  неговите замъци, едно  магично езеро, богато на редица животински
и растителни видове. Един остров, на който ще Ви очарова с красотата,
която природата може да ни предложи, отразена не само в богатите цветове на цветята,
но и в пъстрите криле на пеперудите
и един град, чието богатство се изразява в повече, освен кристалите ,,Сваровски".
 
1 ден: Отпътуване от Враца – София, пл. “Руски паметник”в 05:00 ч. по маршрут София – БелградЗагреб – Требне/Любляна. При безпрепятствено преминаване на границите кратка спирка в Загреб: град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централният площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в Требне/Любляна. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Берхтесгаден (Орловото око на Хитлер) в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, където е било второто седалище на правителството на Третия райх. По желание от тук се продължава със специализиран автобус по „някогашния частен път на Хитлер“, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм – удивително ждрело между скалите с дължина 6,5 км, които се изминават за около половин час. Пътят извежда до асансьор, изкачващ посетителите на 124 м височина до Келщайнхаус (1834 м) и къщата-резиденция на Хитлер за повече от 10 г. Тук той пребивава по време на Втората Световна война. Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят, се посещава Залцбург. Настаняване в хотел 3* в района на Баварски замъци. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. В Германия има красота за всички сетива. За носа - миризмата на топли бретцели,  за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. Посещение на „изрисуваното селце“ Оберамергау! Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“ ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес, на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж, в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау, или са живели тук поне 20 години. Следващото изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Разходката ни в Южна Бавария продължава по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на другите два замъка от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: Хоеншвангау (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”.  Отпътуване за Линдерхоф – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Отпътуване за Боденското езеро: третото най-голямо езеро в Централна Европа! Във водите му са се сгушили три големи острова - Майнау, Линдау и Райхенау, а територията му е поделена между три държави: Германия, Австрия и Швейцария. Интересно е, че няма общоприето споразумение къде точно минава границата между отделните страни вътре в езерото. Според Швейцария тя минава по средата, според Австрия езерото е съвместно владение на всички държави по бреговете му, а Германия няма ясна позиция. Преминаване на езерото с ферибот от Меерсбург – изключително красиво градче със сгради с пъстри фасади, изобилие от цветя, романтични улички и живописни площадчета и фонтани до Констанц.  Посещение на Острова на цветята и пеперудите – Майнау! Майнауе третият по големина остров на Боденското езеро, превърнат в изумителна ботаническа градина, която се преобразява почти всеки ден. През пролетта ни очароват безкрайните лехи с лалета и нежните цветове на цъфтящите орхидеи. Лятото ни омагьосва с аромата на розовата градина, а есента разкрива изумителната яркост на далиите. Къща с палми и друга с пеперуди, зеленчукова градина, зоологическа градина и множество фонтани: тук посетителят може да се наслади на градини от всякакъв стил. Свободно време за разходка из алеите на острова. Отпътуване за кокетното градче Констанц - един от 15-те най-посещавани градове в Германия. На възрастните посетители градът може да предложи впечатляваща Катедрала, Музей на Ян Хус, Университет с 2 млн. книги, Средновековно абатство, замъци, пристанище, престижен квартал, архитектурен музей, Стар град. А за децата - най-древния обитаем замък в Германия от седми век, с кули, съкровищница, оръжейна зала и практика за гонене на вещици. Свободно време за разходка в Констанц. Връщане в хотела. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Отпътуване за Инсбрук – диамантът на Тирол. Развитието на града започва през 12 в., когато тук е построен първия замък. Много стари сгради от средновековието са оцелели и до днес в сърцето на Стария град – най-очарователната част от Инсбрук.Сред бароковите и ренесансови постройки, боядисани в пастелни цветове, блести като истинско съкровище Златния покрив: построен по нареждане на Максимилиан I. Недалече от него се намира и Колоната на Св. Ана, издигната през 1706 г. Разходка в Стария град на Инсбрук, където още могат да се видят църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън), катедралата Св. Якоб, хотел Златния орел – един от най-старите и емблематични хотели в града, с над 600 годишна история, замъкът Хеблинг. Свободно време в Инсбрук.  Отпътуване за езерото Химзее. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца Херенхимзее: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател.
Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на Лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг II решава да построи на острова Херенхимзее, точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи. Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София, площад „Руски паметник“ Враца късно вечерта.
 
Дати
Редовни цени на основен пакет
Промоционални цени на основен пакет
13.10 – 18.10.2020
555 лева
435 лева
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лева (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща цена на пътуването: 495 лв. /осн.пакет + пътни такси/
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски на територията на Словения в хотел 3***
* 3 нощувки със закуски в района на Баварски замъци в хотел 3***
* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Общата цена не включва:
* екскурзия по Баварския романтичен път до изрисуваното градче Оберамергау и замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 25 евро при група мин. 20 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената)
*екскурзия до Боденското езеро: Меерсбург – остров Майнау – Констанц – 25 евро при група мин. 20 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената)
* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 20 евро
* възможност за трансфер от/до гр. Враца – 20 лева /в двете посоки/
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лв.,  за туристи над 65 г. – 20 лв.
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* застраховка отмяна на пътуване
 
Депозит: 100 лева – внася се при подписване на договора
Втора вноска: 15 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси:
Вход за двореца Линдерхоф и сградите в парка – 8,50 евро редовен, 7,50 евро за студенти; безплатно за деца под 18 години
Летен билет за остров Майнау – 21,50 евро възрастни; 12,50 евро студенти( в период 22.03 – 20.10)
Зимен билет за остров Майнау – 10 евро възрастни; 6 евро за студенти ( в период 22.10 – 21.03)
Ферибот за Боденското езерото – 7 евро в двете посоки
Двупосочен билет за автобуса и входна такса за посещение на Орловото око – 17 евро
Музей на Ян Хус – безплатен
Архитектурен музей Констанц – 6 евро възрастни; 5 евро студенти; 1,50 евро за деца 6 - 18 г.
Вход за двореца Нойшванщайн  13 евро + автобусче 4 евро
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.
 
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 1
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 2
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 3
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 4
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 5
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 6
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 7
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 8
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 9
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 10
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 11
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 12
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 13
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 14
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 15
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 16
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 17
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 18
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 19
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 20
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 21
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 22
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 23
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 24
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 25
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 26
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 27
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 28
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 29


Изпрати на приятел Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! Skype за Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! Обади се за Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! 02/ 951 6948
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 1
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 2
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 3
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 4
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 5
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 6
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 7
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 8
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 9
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 10
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 11
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 12
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 13
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 14
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 15
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 16
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 17
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 18
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 19
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 20
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 21
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 22
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 23
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 24
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 25
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 26
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 27
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 28
Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация! - Снимка 29
Made by: TaraSoft

Екскурзия Баварски замъци и Боденско езеро: неочаквано добра комбинация!