Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава!

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава!
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава!
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава!

Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава!

София – БелградБудапеща – Братислава – Виена – София
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава!
Дати

  • 26.04.2024 - 30.04.2024
  • 22.06.2024 - 26.06.2024
  • 12.07.2024 - 16.07.2024
  • 19.08.2024 - 23.08.2024
Цена: 330 лв.
Дати

  • 26.04.2024 - 30.04.2024
  • 22.06.2024 - 26.06.2024
  • 12.07.2024 - 16.07.2024
  • 19.08.2024 - 23.08.2024
Цена: 330 лв.
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 05:00 ч. по маршрут София – БелградБУДАПЕЩА. Пристигане в унгарската столица късния следобед. Настаняване в хотел. Вечерна разходка с корабче по Дунав с чаша шампанско в ръка. Разходката по реката дава една съвсем друга гледна точка към града и накацалите по стръмния склон на Буда, впечатляващи сгради. Вечер те са умело осветени, а останалата част от хълма умишлено затъмнена. Така у нас остава усещането сякаш тези сгради, макар и внушителни, феерично се реят във въздуха като в някоя вълшебна приказка. По време на разходката се виждат всички забележителни сгради на Будапеща, като започнем от Парламента, минем през Рибарските кули, Цитаделата, Дворцовия хълм и стигнем до Националния пазар, интересната сграда на чисто новия Национален театър и всички мостове над Дунав, най-забележителния сред които Верижният мост Сечени. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Австрия.  Панорамна обиколка на Виенас екскурзовод на български език: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни стени. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрунс местен екскурзовод на български език:дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в. по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. Дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във ВиенаВръщане в хотела в Будапеща. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване за Братислава. БРАТИСЛАВА напомня донякъде за Любляна. Тя е малка европейска столица, има замък, има стар град с множество тесни, павирани улички, с малки кафенета и уютни ресторантчета. Идеално място за една бърза разходка! Стария град е малък, но пази в себе си множество исторически тайни. Първото нещо, което със сигурност ще забележите е Замъкът, който се извисява над града, разположен върху хълм, от който се открива гледка чак до Австрия, а понякога и до Унгария. Интересен факт е, че той никога не е завладяван, но поради небрежност на гарнизона изгаря през 1811 г. и остава в руини чак до реконструкцията си в средата на 20 век. Готическата църква Свети Мартин е друг акцент в силуета на Братислава – служи като място за коронации и сватби на кралското семейство. Синята църква, построена в стил ар нуво, често е сравняване с торта или сладкиш, заради необикновения си цвят. Какво още ще видите в Братислава? Хвиездеславовият площад, Главния площад, Двореца Примеси, Михалската порта – една от най-старите постройки в словашката столица, Истрополитанската академия (най-стария университет в Словакия от 1467 г.).  Свободно време за разходка из стария град, изцяло пешеходна зона, разположен близо до реката, тук спокойно можете да се пренесете в някой отминал век. Връщане в хотела в Будапеща. Нощувка.
 
4 ден: Панорамна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите, построен по повод честването на 1 000 години от основаването на унгарската държава. Тук могат да се видят статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и тези на всички важни крале и държавници, оставили по-важни следи в историята на страната. От двете страни на площада се намират Музея на изящните изкуства и Изложбената зала, и двете построени в неокласически стил. Зад площада можем да видим замъка Вайдахуняд, в който са представени сгради от различни краища на страната в разни архитектурни стилове и от различни епохи. Тук са също e и най-известната унгарска обществена баня Сейчени и Зоопарка. Обиколката продължава покрай сградата на Парламента – една от най-представителните парламентарни сгради в света, често сравнявана със сградата на парламента в Лондон; мостовете над Дунав, Рибарските кули, построени на мястото на рибарски квартал и рибарски пазар, от където идва и името им. От тук се открива прекрасна панорамна гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града. Обиколката продължава с Будайската крепост, Кралския дворец и дворцовата градина, декоративните фонтани на Замъка, Kралската конюшня и школата по езда, зданието на дворцовата охрана и бароковия фонтан на крал Матияш. Разходката  ни отвежда към Палата Шандор и Кармелитския двор, а след това по главната улица на крепостта - ул. 'Тарнок',  достигайки  до храма на Матяш и площада 'Св.Троица'. Отпътуване за България.  
 
5 ден: Връщане в София, пл. Руски паметник, сутринта.
 
Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
Отпътуване от:
26.04.2024 – 30.04.2024
450,00 лева
330 лева
София
22.06.2024 – 26.06.2024
450,00 лева
330 лева
София
12.07.2024 – 16.07.2024
450,00 лева
330 лева
София
19.08.2024 – 23.08.2024
450,00 лева
330 лева
София
06.09.2024 – 10.09.2024
450,00 лева
330 лева
София
02.10.2024 – 06.10.2024
450,00 лева
330 лева
София
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с окончателната вноска)
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща цена на пътуването: 390 лв. /осн.пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
*пътни такси
* 3 нощувки със закуски в Будапеща в хотел 3*
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* Посещение на Двореца Шонбрун  – 30 евро възрастен, 23 евро деца до 18 г. (цената включва резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) –заявява се при резервация, заплаща се с окончателната вноска за екскурзията и се осъществява при група минимум 25 души
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* възможност за трансфер от/до …………. – ……………… лв. /в двете посоки/
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
*Вечерна разходка с корабче по Дунав с чаша шампанско в ръка – 25 евро (включва едночасова разходка по Дунав с чаша шампанско и екскурзоводско обслужване по време на пътуването на български език)
* Екскурзия до Виена – 30 евро (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език)
Екскурзия до Братислава– 30 евро (включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО!
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
*Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на програмата
*всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване.  Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая. 
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
БУДАПЕЩА
Замъка Вайдахуняд - 2500 HUF (7 евро) възрастен, 1200 HUF ( 3,20 евро ) деца и студенти
Зоологическата градина: 4500 HUF (12 евро) възрастен, 3200 HUF ( 9 евро  ) деца и студенти
Банята Сечени: 10 500 HUF (28 евро) възрастен (понеделник – четвъртък), 12000 HUF ( 32 евро) възрастен (петък – неделя)
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 21 евро възрастни; 18 евро - деца до 18 г.
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 18 евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Съкровищницата: 14 евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид: възрастни 17,50 евро; 11 евро деца и младежи (6 – 18 г.).
Виенската Опера: 13 евро възрастен
Двореца Белведере: Горно Белведере 16,70 евро възрастни, безплатно - деца до 18 г.
Двореца Белведере: Долно Белведере 14.60 евро възрастни, безплатно - деца до 18 години
Комбиниран билет Горно и Долно Белведере: 24 евро възрастни,  безплатно - деца до 18 г.
Зоологическата градина: 27 евро възрастни, 15,50 евро младежи до 18 г., безплатно - деца до 6 г.
Музея на восъчните фигури: 26 евро възрастен, 20 евро младежи до 14 г, безплатно деца до 4 г
БРАТИСЛАВА
Братиславски замък: 14 евро възрастен
Катедралата Св.Мартин: безплатно за основната зала, Параклисът на Дева Мария и съкровищницата: 4,20 евро възрастен, 2 евро младежи до 26 г ,безплатно деца до 15 г. (цени от 2022 )
Синята църква Св.Елизабет: безплатно
Двореца Примеси: безплатно
 
Фирмени документи:
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 1
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 2
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 3
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 4
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 5
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 6
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 7
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 8
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 9
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 10
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 11
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 12
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 13
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 14
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 15


Изпрати на приятел Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! Skype за Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! Обади се за Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! 02/ 951 6948
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 1
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 2
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 3
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 4
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 5
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 6
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 7
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 8
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 9
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 10
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 11
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 12
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 13
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 14
Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава! - Снимка 15
Made by: TaraSoft

Екскурзия Будапеща – Виена – Братислава!