Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее

Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее

София – Марибор – Залцбург – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – МюнхенВиена – София
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее
Дати

  • 17.07.2024 - 21.07.2024
  • 19.08.2024 - 23.08.2024
  • 06.09.2024 - 10.09.2024
  • 09.10.2024 - 13.10.2024
Цена: 525 лв.
Дати

  • 17.07.2024 - 21.07.2024
  • 19.08.2024 - 23.08.2024
  • 06.09.2024 - 10.09.2024
  • 09.10.2024 - 13.10.2024
Цена: 525 лв.
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 5.00 ч. по маршрут София – БелградЗагребМарибор. Марибор е вторият по големина град на Словения след столицата Любляна и също като нея предлага на своите посетители една приятелска, топла атмосфера, красиви сгради, уютни площади, живописни улички и разбира се… река Драва! В Стария град на Марибор можете да прекарате времето си приятно в една от многото традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия, да се потопите в отпускащата зеленина на площад Сломшков, около който се намират сградите на Университета и Словенския народен театър. Популярни туристически забележителности в Марибор са и  катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градският замък, датиращ от 15-ти век. Денят ви може да завърши на Стария мост или в някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. При възможност и по-ранно пристигане вечерна разходка в Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Настаняване в хотел 3*** в центъра на Марибор. Нощувка.
 
2 ден: Закуска.Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург - град на музиката и солта. Туристическата програма, с екскурзовод на български език,  започва от Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й  започва през 1077 г. и  продължава близо 6 века  до 1683 г., като многократно е  разширявана, достроявана и подновявана), абатството Св. Петър – един от най-старите бенедиктински манастири в немскоговорящия свят. С гробището на абатството е свързана една интересна легенда… за 6-те млади съпруги на богатия строител Себастиян Щумпфегер - всички те умрели… от смях!  Родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант  Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град. Настаняване в хотел 3*** в района на Залцбург. Нощувка.
 
3 ден:  Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия с екскурзовод на български език до езерото Химзее и Мюнхен. Посещение на двореца Херенхимзее: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател. Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг IIрешава да построи на острова Херенхимзее, точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи.  Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. След посещение на двореца и разходка из острова продължаваме баварската приказка с отпътуване към Мюнхен – столицата на Бавария, разположен от двете страни на река Изар. Мюнхен е любопитен град с много лица и един от най-богатите и разнообразни на музеи градове в Европа. Тук можете да се пуснете по 13-метровата пързалка в Математическия факултет на Техническия университет. Казват, че сградата на факултета приличала на затвор. За да не е толкова скучна за студентите, решили да им осигурат бърз достъп от 4-тия етаж до партера, като изградили два парабулни улея по които те да могат да се спускат. Пак в Мюнхен е изключително интересният Музей на науката и техниката, Музеят на BMWи на футбулния клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата. Тук има толкова интересни кътчета и забележителности, че трябва предварително да си направим маршрут и списък, за да не пропуснем нито едно от тях. Нашият маршрут включва: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Петерскирхе и нейният великолепен бароков олтар, Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
                                                                                                                       
4 ден: Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма на български език във Виена: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическата катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун с местен екскурзовод на български език (нужно е ползването на градски транспорт):дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на  една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободно време. Вечерта отпътуване за България.
 
5 ден: Връщане в България на обяд.
 
 Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
Отпътуване от:
17.07.2024 – 21.07.2024
650,00 лв
525 лв
София
19.08.2024 – 23.08.2024
650,00 лв
525 лв
София
06.09.2024 – 10.09.2024
650,00 лв
525 лв
София
09.10.2024 – 13.10.2024
650,00 лв
525 лв
София
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с втората вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 585 лв. /осн.пакет + пътни такси/
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
*пътни такси
* 1 нощувка със закуска в Марибор в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Залцбург в хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* посещение на Двореца Шонбрун  – 30 евро възрастен, 23 евро деца до 18 г.(резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език)– заявява се при резервацията, заплаща се с окончателната вноска заекскурзията и се осъществява при група минимум 25 души
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* възможност за трансфер от/до ………………… – ………….  лв. /в двете посоки/
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее – 30 евро (включва транспорт, туристическа програма, екскурзовод на български)
* Корабче в двете посокиза ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 30 евро
* панорамна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод – 30 евро (включва транспорт, туристическа програма, екскурзовод на български)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая. 
 
Ориентировъчни входни такси:
ЗАЛЦБУРГ
Родната къща на Моцарт: 13,50 евро за възрастен; 4,50евро деца до 18 г.,
Комбиниран билет родната къща на Моцарт + Резиденцията: 20 евро за възрастен; 6,50 евро деца до 18 г.
Крепостта Хоензалцбург: Фуникуляр в двете посоки и входна такса за крепостта – 14евровъзрастен; 5,70евро деца до 14 г.
Дворецът Хелбрун: 15 евро възрастен; 6,50 евро деца до 18 г.
Дворецът Мирабел: вход свободен
Катедралата на Залцбург:5 евро възрастен; безплатно деца до 18 г.
Резиденцията на архиепископа – 13 евро възрастен, 5 евро деца и младежи до 25 г.
Абатство Св.Петър: вход свободен
 
МЮНХЕН
Музей на науката и техниката: 15 евро възрастен, 8 евро деца до 17 г.
Музеят на BMW: 10 евро възрастен, 7 евро деца и младежи до 27 г.
Музеят на футбулния клуб Байерн Мюнхен: 12 евро възрастен, 6 евро деца до 13 г.
Петерскирхе – безплатно
Фрауенкирхе – безплатен вход в катедралата, обиколка на кулата: 7,50 евро възрастен, 5,50 евро деца до 16 г.
Резиденцията на Кайзерите: 10 евро възрастен
Резиденцията на Кайзерите + за съкровищницата 15 евро възрастен
Комбиниран билет Резиденцията на Кайзерите + Съкловищницата + театъра Кюве: 20 евро възрастен
 
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 21евро възрастни; 18 евро - деца до 18 г.
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 18евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Съкровищницата: 14евро възрастни; безплатно - деца до 18 г.
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид: възрастни 17,50евро; 11 евро деца и младежи (6 – 18г.).
Виенската Опера: 13 евро възрастен
Двореца Белведере: Горно Белведере 16,70 евро възрастни, безплатно - деца до 18 г.
Двореца Белведере: Долно Белведере 14.60 евро възрастни, безплатно - деца до 18 години
Комбиниран билет Горно и Долно Белведере: 24евро възрастни,  безплатно - деца до 18 г.
Зоологическата градина: 27евро възрастни, 15,50евро младежи до18г., безплатно - деца до 6 г.
Музея на восъчните фигури: 26 евро възрастен, 20евро младежи до 14 г, безплатно деца до 4 г
 
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията.
 
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 1
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 2
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 3
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 4
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 5
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 6
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 7
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 8
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 9
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 10
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 11
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 12
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 13
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 14
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 15
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 16
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 17
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 18
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 19


Изпрати на приятел Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее Skype за Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее Обади се за Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее 02/ 951 6948
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 1
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 2
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 3
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 4
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 5
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 6
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 7
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 8
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 9
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 10
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 11
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 12
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 13
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 14
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 15
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 16
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 17
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 18
Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее - Снимка 19
Made by: TaraSoft

Екскурзия Виена, Залцбург, Мюнхен и замъкът Херенхимзее