Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант

Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант

София – Марибор – ХЕРЕНХИМЗЕЕ – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – Хоеншвангау – МЮНХЕН – София
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант
Дати

 • 19.08.2024 - 23.08.2024
Цена: 575 лв.
Дати

 • 19.08.2024 - 23.08.2024
Цена: 575 лв.
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 5.00 ч. по маршрут София – БелградЗагреб – Марибор. МАРИБОР е вторият по големина град на Словения след столицата Любляна и също като нея предлага на своите посетители една приятелска, топла атмосфера, красиви сгради, уютни площади, живописни улички и разбира се… река Драва! В Стария град на Марибор можете да прекарате времето си приятно в една от многото традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия, да се потопите в отпускащата зеленина на площад Сломшков, около който се намират сградите на Университета и Словенския народен театър. Популярни туристически забележителности в Марибор са и  катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градският замък, датиращ от 15-ти век. Денят ви може да завърши на Стария мост или в някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. При възможност и по-ранно пристигане вечерна разходка в Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Настаняване в хотел 3*** в центъра наМарибор. Нощувка.
 
  
 
2 ден: Закуска.Отпътуване за ЕЗЕРОТО ХИМЗЕЕ – едно приказно езеро, което отдавна се е превърнало в главна туристическа цел. Свободно разположено в подножието на немските Алпи, Химзее често е наричано Баварското море заради внушителните си размери. Достига дължина от 15 км., ширина от 11 км. и има площ от около 80 кв. км. По Химзее непрекъснато кръстосват корабчета за забавление на посетителите му, а островите Херенхимзее и Фрауенхимзее са достъпни целогодишно. Единият е известен със забележителния дворец, който крал Лудвиг Втори построил по подобие на Версайския дворец. Посещение на ДВОРЕЦА ХЕРЕНХИМЗЕЕ: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател. Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг IIрешава да построи на острова Херенхимзее, точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи.  Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. След посещение на двореца и разходка из острова продължаваме баварската приказка с отпътуване към Мюнхен – столицата на Бавария, разположен от двете страни на река Изар. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Разходка в Южна Бавария по “Баварския романтичен път”. Продължаваме с разглеждането на замъците от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: ХОЕНШВАНГАУ (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: НОЙШВАНЩАЙН (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”.  Отпътуване за ЛИНДЕРХОФ – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Казват, че в Германия има красота за всички сетива. За носа - миризмата на топли бретцели,  за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. Посещение на „изрисуваното селце“ ОБЕРАМЕРГАУ! Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“ ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес, на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж, в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау, или са живели тук поне 20 години. Последното изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Ден, посветен на столицата на Бавария – Мюнхен. МЮНХЕН е любопитен град с много лица и един от най-богатите и разнообразни на музеи градове в Европа. Тук можете да се пуснете по 13-метровата пързалка в Математическия факултет на Техническия университет. Казват, че сградата на факултета приличала на затвор. За да не е толкова скучна за студентите, решили да им осигурят бърз достъп от 4-тия етаж до партера, като изградили два парабулни улея, по които те да могат да се спускат. Пак в Мюнхен е изключително интересният Музей на науката и техниката, Музеят на BMW и на футболният клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата. Тук има толкова интересни кътчета и забележителности, че трябва предварително да си направим маршрут и списък, за да не пропуснем нито едно от тях. Нашият маршрут включва: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Петерскирхе и нейният великолепен бароков олтар, Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време за самостоятелно посещение на избрани музеи: двореца Нимфенбург – когато на баварския херцог Фердинанд Мария най-после му се родил син, той бил толкова щастлив, че дарил на съпругата си скъпо парче земя. Тя от своя страна издигнала малка лятна вила с градини. Нарекла я „Селището на нифмите“. Два века по-късно малката вила била разширена, а външната фасада била променена във френски стил. И се превърнала в истински пищна лятна резиденция. В свободното време могат да се посетят още редица музей и обекти според личните интереси (за осъществяване на програмата се изисква ползването на градски транспорт). Вечерта отпътуване за България.
 
5 ден: Връщане в София следобед.
 
Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
Отпътуване от:
19.08.2024 – 23.08.2024
690,00 лева
575 лева
София
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с втората вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК 
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 635 лв. /осн.пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 1 нощувка със закуска в Марибор в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Мюнхен в хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
 
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).
 
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия по Баварския романтичен път до замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 30 евро при група мин. 25 души (цената включва: транспорт и  екскурзоводско обслужване на български език; входните такси на посещаваните обекти НЕ са включени в цената).
* Корабче в двете посокиза ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 30 евро(беседата в замъците е на български език)
*Входна такса за замъците НОЙШВАНЩАЙН и ЛИНДЕРХОФ и такса резервация – 30евро (беседата в замъците е на български език)
* входни такси за други музеи и мероприятия по програмата
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая. 
 
Ориентировъчни входни такси:
МЮНХЕН
Музей на науката и техниката: 15 евро възрастен, 8 евро деца до 17 г.
Музеят на BMW: 10 евро възрастен, 7 евро деца и младежи до 27 г.
Музеят на футбулния клуб Байерн Мюнхен: 12 евро възрастен, 6 евро деца до 13 г.
Петерскирхе – безплатно
Фрауенкирхе – безплатен вход в катедралата, обиколка на кулата: 7,50 евро възрастен, 5,50 евро деца до 16 г.
Резиденцията на Кайзерите: 10 евро възрастен
Резиденцията на Кайзерите + за съкровищницата 15 евро възрастен
Комбиниран билет Резиденцията на Кайзерите + Съкловищницата + театъра Кюве: 20 евро възрастен
двореца Нимфенбург – 15 евро възрастен, деца до 18 г. безплатно
 
 
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 1
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 2
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 3
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 4
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 5
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 6
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 7
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 8
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 9
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 10
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 11
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 12
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 13
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 14
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 15
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 16
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 17
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 18
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 19
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 20
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 21
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 22
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 23
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 24
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 25


Изпрати на приятел Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант Skype за Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант Обади се за Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант 02/ 951 6948
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 1
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 2
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 3
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 4
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 5
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 6
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 7
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 8
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 9
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 10
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 11
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 12
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 13
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 14
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 15
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 16
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 17
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 18
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 19
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 20
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 21
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 22
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 23
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 24
Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант - Снимка 25
Made by: TaraSoft

Екскурзия Мюнхен и Баварските Кралски Замъци – икономичен вариант