Керкини – Алистрати - Кавала

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Керкини – Алистрати - Кавала
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Керкини – Алистрати - Кавала
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Керкини – Алистрати - Кавала

Керкини – Алистрати - Кавала

София – езерото Керкини – пещерата Алистрати – Керамоти – Кавала – София
Керкини – Алистрати - Кавала
Дати

  • 14.10.2023 - 15.10.2023
  • 21.10.2023 - 22.10.2023
  • 04.11.2023 - 05.11.2023
  • 18.11.2023 - 19.11.2023
Цена: 155 лв.
Дати

  • 14.10.2023 - 15.10.2023
  • 21.10.2023 - 22.10.2023
  • 04.11.2023 - 05.11.2023
  • 18.11.2023 - 19.11.2023
Цена: 155 лв.
Отваряме ПРИЕМНА за подписване на договри на място! 
Сред клиентите ни има такива, които не могат да се справят с подписването на договор по мейл. Специално за тях отваряме приемна!
Място, на което можете да отидете да си получите договора и да го подпишете!
За повече информация на тел: 0896752283
 
Преоткрийте всичко от Гърция само за 2 дни!
Пеликани, фламинго, сталактити и сталагмити, древни крепости и градове пълни с история, морски бриз, узо и безспирни емоции!
 
1 ден: Отпътуване от София в 7.00ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Кулата. Пристигане в района на езерото Керкини, познато още като Бутковското езеро. То е разположено между планините Беласица /Керкини/ и Круша, в северната част на плодородното Серско поле и е важен биосферен резерват, част от Натура 2000. Пленява с многообразието и изобилието на редки и застрашени видове птици като: розовото фламинго - над 7000 фламинга през Ноември, къдроглавия пеликан, белооката потапница, големия креслив орел, малкият корморан, водните биволи и още много други. Гледката е изключително рядка за нашата географска ширина. Разходката предоставя отличната възможност да се запознаете  с многообразието в света на водолюбивите птици, да научите повече за тях и да се пренесете, макар и за кратко в едно по-спокойно място, където прелетни птици и блатни животни живеят заедно в хармония. Разходката с лодка води до вливането на река Струма в езерото, където е любимото място за хранене на много от птиците и можете да  видите най-големите струпвания на Фламинго, Сивата и Голямата бяла чапли, както и част от гнездата на Къдроглавия пеликан.
Отпътуване за Алистрати. Десетки пещери в Гърция примамват с мистичните си тайни, но безспорно една от най-красивите и интересни измежду тях, дори и според „National Geographic” е пещерата Алистрати. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” и е един от най-значимите природни паметници в страната. Открита е съвсем случайно през 1959 г. от местни жители, а за туристите става достъпна  чак през 1998 г. Дължината и е 3 км, но от тях само един километър е достъпен за пешеходна разходка. Всеки човек посетил пещерата остава смаян и очарован от богатото разнообразие на пещерни образувания, сътворени тихомълком от могъществото на природата в продължение на милиони години, както и от невероятният спектакъл от белоснежни сталагмити, открояващи се на червен фон, с височина достигаща на места до около 35 м, а чудновати сталактити се спускат на дължина 15 м.
Отпътуване към  Керамоти - един от най-посещаваните курорти в Северна Гърция, заради прекрасните плажове наградени със син флаг. Настаняване в хотела привечер, на 100 м от един от най-атрактивните плажове в Керамоти, както и в близост до заведения и магазини. Нощувка.
 
2 ден: Отпътуване към Кавала в 10:00 часа. Туристическа програма на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд  и разходка. Отпътуване за България в 14:30 часа. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.
 
Редовна цена на основен пакет: 229 лв 
Промоционална цена на  основен пакет: 155 лв
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро / 40 лева (заплащат се при подписване на договора)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация  ТУК
 
Обща промоционална цена на пътуването:
195 лв /осн.пакет + пътни такси/ (заплаща се при подписване на договора)
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* пътни такси
* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* посещение на eзерото Керкини и пещерата Алистрати с екскурзовод на български език / входната такса се заплаща допълнително/
* Туристическа програма в Кавала  
* 1 нощувка  в хотел в Керамоти 2*
*медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* придружител от агенцията по време на цялото пътуване
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* входни такси за туристическите обекти
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 4 лв., за туристи над 65 год. – 8лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
 Ориентировъчни входни такси:
 * Разходка с лодка в езерото Керкини при минимум 10 туристи - 9 евро   
 * Вход за пещерата Алистрати - 6 евро, при минимум  20 човека
 * Крепостта в Кавала - 3,50 евро
 
Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец. 
 
Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Фирмени документи:
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 1
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 2
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 3
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 4
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 5
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 6
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 7
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 8


Изпрати на приятел Керкини – Алистрати - Кавала Skype за Керкини – Алистрати - Кавала Обади се за Керкини – Алистрати - Кавала 02/ 951 6948
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 1
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 2
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 3
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 4
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 5
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 6
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 7
Керкини – Алистрати - Кавала - Снимка 8
Made by: TaraSoft

Керкини – Алистрати - Кавала