Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла

Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла

София – Венеция – Мурано – Бурано – Милано – Лаго Маджоре: Изола Белла – Изола Мадре – Изола Пескатори – София
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла
Дати

 • 22.05.2024 - 26.05.2024
 • 10.07.2024 - 14.07.2024
 • 13.08.2024 - 17.08.2024
 • 21.09.2024 - 25.09.2024
 • 23.10.2024 - 27.10.2024
Цена: 495 лв.
Дати

 • 22.05.2024 - 26.05.2024
 • 10.07.2024 - 14.07.2024
 • 13.08.2024 - 17.08.2024
 • 21.09.2024 - 25.09.2024
 • 23.10.2024 - 27.10.2024
Цена: 495 лв.
„Ако имаш едно сърце и една риза, продай ризата и отиди да видиш Лаго Маджоре" Стендал
 
В това пътешествие ще се потопите не само в екзотиката на Боромеевите осторови: Isola Madre и Isola Bella, но и в аристократизма на курорта Стреза,
романтиката на Венеция, цветните емоции на островите Мурано и Бурано,
а защо не и шопинг в Миланоwink
 
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник,  в 00:00 ч. по маршрут София – БелградЗагребВенеция.
 
ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ различни населени места – за повече подробности свържете се с нас.
 
Късния следобед пристигане в курорта Лидо ди Йезело, който в началото на ХХ век е бил едно малко и незначително селище в региона Венето. Близостта му с Венецианската лагуна и безкрайната пясъчна ивица (дълга 7 км)в последствие го превръщат в един от най-привлекателните морски курорти, привличащ хиляди туристи всяко лято. Изцяло фокусиран върху туризма Лидо Ди Йезело е много различен от другите италиански градове. Всичко в него е проектирано и създадено единствено с идеята да е най-удобно за туристите, което му придава една доста различна, дори нереална атмосфера. Има невероятна организация и ред, поради което човек се чувства спокоен и в безопасност и с удоволствие отмаря и се наслаждава на всички забавления, които предлага курорта, като десетките ресторанти, заведения за бързо хранене, кафенета и сладоледени салони, магазини и всякакви атракции. Настаняване в хотела. Свободно време за вечерна разходка в курорта. Датите през юли и август нощуват в района на Венеция (не в курорта Лидо ди Йезоло).Нощувка.
 
2 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия Мурано – Бурано - Венеция. Островът на стъклото Мурано някога бил рибарско селище, известно и с добива на сол. През 1291 г. обаче тук се пренесли работилниците за производство на венецианско стъкло. Започнали да наричат Мурано „островът на пламъците”, заради светлината на безбройните пещи, които огрявали небето всяка нощ Днес тук работят най-известните италиански интериорни дизайнери, които създават не просто огледала, полилеи, бижута и други украси, а истински произведения на изкуството. Разходка из острова: Palazzo Giustinian – Музей на стъклото, Църквата Св.Св. Мария и Донато, Църквата Св.Мъченик Петър. Свободно време. Отпътуване за дантеления Бурано: Първото, което хваща окото, докато бавно пърпориш към острова са редицата плътно прилепени една до други къщички, оцветени във всички възможни и невъзможни цветове. Някога рибарите прекарвали с дни далече от дома. Прибирайки се в къщи след дълго отсъствие, те лесно разпознавали цветния си дом. Легендата разказва, че докато чакали мъжете си да се приберат с дневния улов, местните синьори седели пред пъстрите си къщи и усърдно кърпели рибарските мрежи. Така постепенно се зародило изкуството на буранската дантела, която напълно може да съперничи по красота (а и по цена) с брюкселската. Свободно време за разходка из пъстроцветния остров. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма и свободно време във Венеция: площада и базиликата Сан Марко, Двореца на Дожите, Пиацета, Камбанарията, Моста на въздишките, Затвора, Канале Гранде, моста Риалто. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. Разходка в Стреза:някогашното рибарско селище днес привлича с чудесните си вили от 18век, сред които Сант Амброджио и Вила Дукале (датираща от 1770 г.). Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromeesвече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. По желание разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на трите острова: Изола Бела, Изола Мадре и Изола Пескатори. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Най-малкият от боромеовите острови е Изола Пескатори, обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование. Тук можете да опитате типичната за региона кухня и винаги пресните морски деликатеси. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Туристическа програма в Милано. На катедралния площад в Милано се намира най- голямата забележителност и символ на града – Миланската катедрала "Дуомо". Тя е третата по големина църква в Европа /20 000 души/, един триумф на готическата архитектура. Строежът на катедралата започва през 1386 г. от немски и френски майстори, по-късно е продължен от италианци. Окончателното й завършване е едва в началото на ХХ в. Поради продължителността на изграждането й /близо пет века/ се чувства влиянието и на други стилове. Цялата катедрала е изработена от бял мрамор. Впечатляващи са размерите й - 157 м. дължина и 88 м. ширина. Фасадата и покрива са оформени със 135 готически кули. От катедралния площад, през огромния покрит пасаж-базар "Виктор Емануил" се излиза на Пияца де ла Скала. Площадът е малък, но много известен, защото на него се намира прочутия оперен театър "Ла Скала". Той е построен през 1778 г. от Джузепе Пиермарини на мястото на старата църква "Санта Мария де ла Скала" и носи името й. Отвън сградата изглежда малка и непривлекателна, но залата е обширна, събира 3600 зрители, с шест балкона и отлична акустика.На голямата сцена се изнасяли представления всички прочути оперни певци вкл. Елена Николай, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и др. Северозападно от катедралния площад се намира големият средновековен замък Сфорца. Той е издигнат през ХV в.от Франческо Сфорца, на мястото на стария замък Висконти. В тази грандиозна постройка от тухли някога са живеели владетелите на Милано и на името на един от тях - херцог Сфорца е кръстен замъкът. Свободно време. Отпътуване за България. Прехода Милано - София може да се осъществи срещу доплащане и с полет на Wizz Air или  Rayanair. За подробности свържете се с агенцията.
 
5 ден: Пристигане в София след обед.
 
Дата
Редовна цена
ПРОМО цена
Отпътуване от:
22.05.2024 – 26.05.2024
550 лв.
495 лв.
София
10.07.2024 – 14.07.2024
550 лв
495 лв.
София
13.08.2024 – 17.08.2024
550 лв.
495 лв.
София
21.09.2024 – 25.09.2024
550 лв.
495 лв.
София
23.10.2024 – 27.10.2024
550 лв.
495 лв.
София
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 555 лв. /ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 200 лв. на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в хотел 3*в района на Венеция / Лидо ди Йезоло
* 1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Милано
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* възможност за трансфер от/до гр. ………………  – …………………..  лв. /в двете посоки/
* по желание доплащане за самолетен билет Милано – София (с вкл. пренос на багаж в автобуса, закупуване на билет, чекиране, трансфер до летище) – свържете се с агенцията за цената към момента на вашето запитване. Клиентите могат да си закупят самолетен билет и самостоятелно. В тези случаи, ако желаят да им превозим куфарите от Милано до София с автобуса, заплащат такса "непридружаван багаж".
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия до островите Мурано, Бурано и Венеция – 30 евро (вкл. екскурзоводско обслужване, трансфер до морска гара Пунта Сабиони, корабче по маршрута и такса за влизане във Венеция и на островите)
* екскурзия до езерото Маджоре със спирки на Изола Бела и Изола Мадре – 30 евро (вкл. транспорт, екскурзоводско обслужване и билети за корабчетата)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.  
* визи не се изискват 
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец при нотариус. 
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретната програма за конкретната дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
ВЕНЕЦИЯ:
Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Националния археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 30евро възрастен; 15 евро за деца и младежи  от 6 до 25 г. ;
Базиликата “Сан Марко”: вход 3 евро ( деца до 6 г. безплатно)
Музея на базиликата “Сан Марко”: вход 7 евро ( деца до 6 г. безплатно)
Златния олтар в базиликата “Сан Марко”: 5 евро ( деца до 6 г. безплатно)
Съкровищницата в базиликата “Сан Марко”: 5 евро ( деца до 6 г. безплатно)
Камбанарията на базиликата “Сан Марко”: 10 евро ( деца до 6 г. безплатно)
 
ЛАГО МАДЖОРЕ
* входна такса за двореца и градините Боромео (Изола Бела) – 20 евро
* входна такса за двореца и градините на Изола Мадре – 17 евро
* комбиниран билет за Изола Бела и Изола Мадре – 30 евро
 
МИЛАНО
* Катедралата Дуомо - 8 евро билет само за Катедралата
* Катедралата Дуомо с изкачване на терасата: 22 евро /с лифт/, 16 евро /стълби/
 
Входните такси са с ориентировъчен характер и туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на пътуването.
 
Фирмени документи:
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 1
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 2
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 3
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 4
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 5
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 6
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 7
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 8
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 9
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 10
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 11
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 12
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 13
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 14
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 15
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 16
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 17
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 18
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 19
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 20
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 21
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 22
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 23
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 24
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 25
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 26


Изпрати на приятел Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла Skype за Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла Обади се за Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла 02/ 951 6948
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 1
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 2
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 3
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 4
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 5
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 6
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 7
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 8
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 9
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 10
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 11
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 12
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 13
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 14
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 15
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 16
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 17
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 18
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 19
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 20
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 21
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 22
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 23
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 24
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 25
Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла - Снимка 26
Made by: TaraSoft

Кътчета от Рая: Венеция - Мурано - Бурано - Милано и Изола Белла