Лаго Маджоре

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Лаго Маджоре
Лаго Маджоре и Изола Белла – пристан на любовта
 
Лаго Маджоре е може би най-разкошното от подалпийските езера. То е с мек климат, който позволява отглеждането на редки растителни видове – камелии и магнолии украсяват околоността, докато се любуваме на алпийските върхове. Местните хора твърдят, че водата в Лаго Маджоре с нейните 372 м дълбочина всъщност е най-чистата в цяла Италия. Температурите в региона са с няколко градуса по-ниски от тези около езерото Комо – през лятото те рядко надхвърлят 30 градуса, което прави мястото идеално за освежаваща лятна почивка, а напролет Лаго Маджоре цъфти и се обагря в азалии и камелии – нежен парфюм от планински въздух.  Мястото от стотици години е любим регион за отдих на аристократичната фамилия Боромео. Гордостта на езерото са именно Боромеовите острови, кацнали сякаш от Рая в кристалните води.
 
Изола Мадре е най-големият остров. Като един истински остров майка, той  предлага голямо разнообразие от плодове и цветя. През май цъфти с азалии като тук виреят и екзотични видове, събирани от различни краища на света - банани, камелии, евкалипти, палми, открили своя нов дом край езерото, благодарение на мекия микроклимат на Лаго Маджоре.
 
Изола Пескатори е рибарското островче, което пази чара на провинциалния италиански дух. Измежду малките улички се натъкваме на кокетни ресторанти и кафенета, за да изпием по едно еспресо, любувайки се на алпийските върхове, които величествено се отразяват във водите. Тук всичко е природа, въздух и самобитна традиция.
 
Лаго Маджоре крие насред водите си и една истинска италианска перла – Изола Белла – „красивият остров“. Любовта на Карло IIIБоромео превръща една обикновена суха скала в остров, изпъстрен с цветя и аромати – подарък за любимата жена Изабелла. Тонове почва са пренесени на това място, за да създадат онова, което е емблематично за острова днес. Елегантният дворец разполага с много видове зали от мрамор и разкош, някои от които са подземни и наподобяват пещери, изрисувани с картини от морския свят. Градините – елегантна гордост на острова, са терасовидни. Цветята неуморно се стремят към кристалните води, създавайки тераси, подобно на Вавилонските градини. Със своите 10 етажа, разкошните градини на Изола Белла наподобяват тези на Семирамида, а белите пауни се разхождат величествено като техни господари. Пирамидалната структура на градините внушава величие, което може да бъде усетено от най-горната тераса. От там се разкрива невероятна гледка, която единствено посетителите на Изола Белла могат да почувстват.
Това място е уникално не само заради историята, природата и архитектурната си стойност, но и заради романтиката, която вдъхва. Изола Белла - в миналото суха скала - е остров, превърнат в оазис за посетителите, но преди всичко в райско кътче за една любов – Изабелла Д‘Ада или дамата на сърцето.

Made by: TaraSoft

Лаго Маджоре