Лидо ди Йезоло - щипка чар от Италия

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Лидо ди Йезоло - щипка чар от Италия
Италия е от онези дестинации, в които можеш да се влюбиш, без да си бил там. С една книга, снимка или разказ и си неин... Тя притежава всичко, което човек би търсил в едно пътуване. Италия е изкуство, култура, кулинария, природа, мода и още, и още. Комбинацията на всичко това предразполага целият свят да я посещава, защото за всекиго има по нещо. Италия не е от страните, които трябва да посетиш поне веднъж в живота, а от тези, за които си мислиш –„кога ще се върна пак“.
 
Лидо ди Йезоло е място, на което бихте искали да се връщате многократно. Дълги години то е било важен търговски център, не само заради добре развитото мореплаване и търговия. В миналото курортът е имал 42 църкви и няколко манастира, от които днес могат да се видят красиви руини. Курортът е предпочитана дестинация за почивка не само от чужденците, но и от самите италианци. Той е проектиран за морски курорт, който да привлича туристи. Именно затова и архитектурата му не напомня на никой друг италиански град. Планините защитават градчето от силни ветрове, както и от високите вълни на морето. Великолепният климат ще ви даде възможност да плажувате в 6-месечен туристически сезон – от май до октомври. Лидо ди Йезоло е част от Венецианската ривиера и притежава 15-километрова златиста ивица. Ситният златен пясък се простира между сенчеста борова гора и зелен оазис. Плажът е един от най-атрактивните на Адриатическо море и не случайно е отличен със син флаг за качество и чистота.
 
Хотелчетата са малки, удобни и разположени по протежението на плажната ивица, директно до морето или на една или две улички от него. Част от по-скъпите хотели имат и собствени външни басейни или частни плажове с чадъри и шезлонги.
 
За феновете на шопинга, в Лидо ди Йезоло ще срещнете множество малки занаятчийски работилнички и бутици с италиански чар. Пазаруването става част от една много специална атмосфера след 20:00 часа, когато колите са забранени и бреговата линия става най-дългата пешеходна ивица в света – 13 км от старата част на града до плажа.
 
Ресторантите са с международна кухня, но предлагат и традиционната италианска, разбира се. Местното вино Prosseco се препоръчва навсякъде, като се сервира като наливна бира – от кранче, в каничка. Prosseco е сухо бяло, естествено газирано вино, което има много приятна леко горчива жилка. Има два вида – Spumante, което е по-газирано на вкус и Frizante, което е по-малко газирано.
 
За семействата с деца, Лидо ди Йезоло е правилното място за спокойна и безопасна почивка. Морето е с плавен наклон навътре, има голяма плитка зона, която винаги е с чисто дъно. Плажът има голяма свободна зона, а всеки хотел предлага на гостите си чадъри и шезлонги безплатно. Откъм забавления курортът се е погрижил да има за всекиго по нещо. Изобилие от забавни възможности като плажни игри и панаири, множество спортни и увеселителни паркове, тропикариум с екзотични растения и животни, природонаучен музей, голф, тенис и още… Има множество клубове, които предлагат забавления както за децата, така и за техните родители. Различни кораби пък предлагат пиратски приключения. Аквариума на Лидо ди Йезоло се смята за най-добрия воден парк в цяла Италия. Близо до курорта, до езерото Гарда, се намира атракционният парк Гардаленд. 
 
За младите също е помислено - разнообразен нощен живот – барове и дискотеки. Те са извън хотелските зони и купонът продължава до зори. Много от италианците идват в курорта заради плажните партита. До 0:00 има жива музика навсякъде, но след този час курортът притихва за желаещите да почиват. За тях остава само шумът на вълните. Курортът е домакин на фестивала за пясъчни скулптури през юни и юли, а август месец има въздушно шоу. 
 
Лидо ди Йезоло е атрактивна дестинация за туристите от цял свят, не само заради чистата природа и добрите условия за морска почивка, но и заради близкото му разположение до Венеция, Верона, Равена, Падуа, Римини и Болоня.

Made by: TaraSoft

Лидо ди Йезоло - щипка чар от Италия