Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца " Версай" - Амиен - Брюксел

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца " Версай" - Амиен - Брюксел
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца " Версай" - Амиен - Брюксел
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца

Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца " Версай" - Амиен - Брюксел

Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Дати

  • 30.03.2023 - 05.04.2023
Цена: 1095 лв.
Дати

  • 30.03.2023 - 05.04.2023
Цена: 1095 лв.
30.03.2023 г.: Отпътуване в 02.45ч.от стадион “Младост” в гр.Хасково, 04.00ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 06.00ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски" в гр.София за Словения по маршрут Ниш-Белград-Загреб-Любляна. Столицата на Словения, Любляна  е едно прекрасно единство между минало и настояще. Вечерна разходката в центъра на този спокоен и уютен град ще започне от Конгресния площад, където са разположени бароковата църква „Св.Троица“, монументалното неоресансово здание на Люблянския университет и Словенската филхармония, приемник на едно от най-старите музикални учреждения в Европа. Ще продължим нашата разходка към друг интересен площад, който носи името на великия словенски поет Прещерн, за да преминем през Тройния мост над река Любляница към Стария град. Тук ще видим сградата на Кметството с изящния фонтан на трите реки-дело на венецианския склуптор Франциско Роба. Обиколката ни ще завърши пред Катедралната църква „Св.Николай“. Нощувка.
 
31.03.2023 г.: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Залцбург. Туристическата програма започва от Капител плац- основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й  започва през 1077 г. и  продължава близо 6 века  до 1683 г., като многократно е  разширявана, достроявана и подновявана);родната къща на Моцарт- намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе; градините на дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах. Отпътуване за Германия. Нощувка.  
 
01.04.2023 г.: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Страсбург. Град-столица на областта Елзас, разположен на бреговете на река Ил, сгушен в планината Вогезите и е вписан в списъка на ЮНЕСКО. В Страсбург се намират и европейските институции- Европейския парламент,  Европейския съюз, Европейския съвет и Европейския съд за правата на човека. По време на нашата пешеходна разходка ще разгледаме площада“Клебер“- центъра на Страсбург, където протичат всички тържества на града, плащада „Гутенберг“- първият печетар в Европа, който на своя печатарски стан започва печатането на Библията в Страсбург, къщата „Камерцел“, една от най-старите аптеки в Европа“Елен“, Страсбургската света Богородица, а с корабче можем да достигнем и до квартала“малка Франция“. Отпътуване за Париж. Нощувка. 
 
02.04.2023 г.: Закуска. Разглеждане на Париж – градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения.   По желание посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена.  Нощувка.   
03.04.2023 г.: Закуска. Свободен ден в Париж и възможност за посещение на:
музея Лувър -  най-големият музей във Франция и най-посещаваният музей в света
Едва когато застанете в обширния двор на Лувъра, със слънчева светлина, проблясваща през стъклената пирамида и тълпи, които се смесват под украсената фасада на музея, можете наистина да кажете, че сте били в Париж. Съхраняващ десетки хиляди произведения на изкуството - от месопотамски, египетски и гръцки антики до шедьоври на художници като да Винчи (включително неговата несравнима Мона Лиза), Микеланджело и Рембранд - не е изненада, че това е един от най-посещаваните музеи в света. Крилото Сюли  е в източния край на комплекса; крилото Денон  се простира на 800 м по протежение на Сена на юг; и северното крило Ришельо е паралелно на улица Риволи. Много преди модерното си въплъщение, обширният дворец Лувър първоначално е служил като крепост, построена от Филип-Огюст през 12 век (средновековни останки все още се виждат на долния приземен етаж, Сюли); той е възстановен в средата на 16 век като кралска резиденция в ренесансов стил. След-революционните промени го превръщат  в национален музей през 1793г. Картините, скулптурите и артефактите, изложени в Лувъра, се натрупват постепенно по време на редуващите се френски правителства. Сред тях са произведения на изкуството и занаятите от цяла Европа и безценни колекции от антики. Основният смисъл на Лувъра е по същество да представи западното изкуство (предимно френско и италианско, но също така холандско и испанско) от Средновековието до около 1848 г. (след 1848 поема щафетата Музеят д'Орсе/, както и произведения от древни цивилизации, които формират културните основи на Запада.
Когато музеят е отворен в края на 18-ти век, той е съдържал 2500 картини и обекти на изкуството; проектът „Grand Louvre“, ръковоеден от покойния президент Франсоа Митеран през 1989 г.  удвоява изложбеното пространство на музея, а през последните години са отворени както нови, така и обновени галерии, посветени на обекти като скъпоценните камъни върху короните на Луи XV.
Богатството и огромният размер на музея могат да бъдат поразителни. За мнозина,  звездната атракция е La Joconde /Джокондата/ на Леонардо да Винчи, по-известна  като Мона Лиза, но тя е не по-малко привлекателна поради факта, че в стаите близо до нея на всяка стена могат да се видят истински шедьоври,  включително Коронацията на Наполеон I (Жак-Луи Давид), Салът на Медузата (Жерико) и Великата одалиска на Ингрес, заедно с  трансцендентни шедьоври  от Рафаел, Тициан,  изящните стенописи на Ботичели, небезивестната творба  „Умиращият роб“ на Микеланджело и невероятната скулптура Амур и Психея на Канова.
Безспорно, Лувърът привлича милиони туристи – дали заради Мона Лиза, Микеланджело или Тициан,  скулптури и картини,  съкровищата от древността, мозайките и фигурките от Византийската империя или експонати от модерната ислямска колекция, Венера Милоска или Нике от Самотраки, или дори заради Дан Браун и Шифърът на Леонардо, и маршрутът за туристи, специално копиран от страниците на книгата за всички фенове, не е съвсем статистически оформено, но истината е, че няма значение какво Ви влече към Лувъра и какви са Вашите предпочитания и интереси, ЛУВЪРЪТ е място, което задължително трябва да разгледате – за много малко туристически места е редно да се ползва глагол, предвещаващ императивност,  но тук наистина трябва да дойдете, да отделите време за това уникално място, дори само, за да погледнете към известната стъклена пирамида, висока 21 метра, която служи за вход на Лувъра и заема специално място в сърцата на всички известни фотографи и истински ценители на изкуството.
Разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) –  различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е  кабаре “Мулен Руж“, плас “Пигал“ . Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре „Мулен Руж“. Нощувка.    
                   
04.04.2023 г.: Закуска. По желание посещение на:
двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав.  Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи  оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. 
Всеки малък корниз, таван или врата в интериора са украсявани с грандиозни, импозантни стенописи, мрамор, позлата и дърворезби, взаимствали символи от гръцката и римската митология. Апартаментите на краля и на кралицата, например, включват стаи, посветени на Херкулес, Венера, Диана, Марс и Меркурий. Разкошът и изобилието достигат своя връх в Galerie des Glaces (Огледалната зала), 75-метрова бална зала със 17 огромни огледала от едната страна, а от друга, равен брой прозорци с изглед към градините и залязващото слънце.
Преди няколко години, замъкът е бил подложен на цялостна реставрация на стойност 400 милиона евро.Този дворец-мечта е място, което заслужава само една секунда внимание, а после сами ще искате да се наслаждавате на всеки един детайл с часове.  
Отпътуване и разглеждане на Амиен, разположен между Париж и Брюксел, във френския регион Пикардия. Градът и неговата околност са известни като „цветната долина на Франция“. Тя е живописно разположен на река Сома, а мрежата от преплитащи се канали й придават невероятно очарование. Каналите са прокопани още от времето на римляните, а днес са под защитата на ЮНЕСКО. Пешехoдна разходка в централната част на града: Катедралата „Notre Dame“, Музей на местното декоративно изкуство. Нощувка.
 
05.04.2023 г.: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Брюксел– град на изкуствата, на комиксите, на Европейския съюз, на северната архитектура, на пържените картофки, на бирата и мидите. Дали ще го харесате, или не, никой не може да Ви каже, но със сигурност  не бихте го сравнили с друг град и не бихте го забравили. Главният площад „Гран плас“ е „най-красивият театър в света“ според Жан Кокто. Обкръжен е с красиви исторически сгради, принадлежащи на различни занаятчийски гилдии. Впечатляваща е сградата на кметството на централния площад, не само със съвършените пропорции на зданието, но и с множеството скулптури, украсяващи фасадата и несравнимата красота на кулата, чийто връх е превзела статуята на Свети Архангел Михаил. Тук на всеки две години през август известният огромен цветен килим с размери 77 х 24 метра, с над 500 000 бегонии украсява града и привлича към себе си милиони туристи с приказната си красота. Няма да пропуснем  един от символите на Брюксел – закачливата статуя на Манекен Пиз-или пикаещото във фонтан  момченце, което за всеки празник на града е с различни одежди. Ще се разходим  до закритите галерии "Св.Юбер" с множество кафенета и магазини, за да опитаме една от 100 вида бири или пралини  от прочутия белгийски шоколад,  да се полюбуваме на изделия от брюкселска дантела. Трансфер до летище Шарлероа/Брюксел. Отпътуване от Брюксел за София. в 21:40 ч.. Пристигане в София в 01:15 ч..
 
Възрастен в двойна/
тройна стая 
Възрастен в единична стая 
Дете до 12 г. с двама възрастни
1095 лв. 
1495 лв. 
1045 лв.
Задължителни такси:
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 1095 лв.
 
Първа вноска: 50 %на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* Самолетен билет Брюксел - София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални размери 40 см х30 см х 20см;
* Чекиран багаж от 20 кг.;
* 6 нощувки със закуски в хотели;
* Автобусен транспорт по програмата;
* Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
* Медицинска застраховка.
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* Входните такси на посещаваните туристически обекти:
* Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация за час/– 100 лв., до 26 г. – 50 лв.;
* Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 50 лв., за лица до 26 години- безплатно;
* Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско/– 270л в.;
* Трансфер от летище София – 35 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
Горепосочените цени за входни такси, багаж и трансфер  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*
*Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.
Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  20 туристи.
 
При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца


Изпрати на приятел Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца Skype за Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца Обади се за Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца 02/ 951 6948
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца
Made by: TaraSoft

Любляна - Залцбург - Страсбург - Париж - Двореца " Версай" - Амиен - Брюксел