Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала

Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала

София – Солун – Аспровалта – Пещерата Ангитис – Кавала – София
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала
Дати

  • 26.05.2023 - 28.05.2023
Цена: 175 лв.
Дати

  • 26.05.2023 - 28.05.2023
Цена: 175 лв.
Отваряме ПРИЕМНА за подписване на договри на място! 
Сред клиентите ни има такива, които не могат да се справят с подписването на договор по мейл. Специално за тях отваряме приемна!
Място, на което можете да отидете да си получите договора и да го подпишете!
За повече информация на тел: 0896752283
 
1 ден: Отпътуване от София в 7:30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански –Кулата - Солун. Пристигане в Солун около обяд. Туристическа програма в града с екскурзовод на български език: Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, а днес музей; паметника на Александър Македонски, по-известен като Александър Велики – един от най-великите пълководци в историята; Археологическия музей, комплекса Галериус, Агората; църквата “Св. Димитър” – най-голямата православна църква в Солун, където се намират мощите на Свети Димитър – покровителя на града; Ротондата- храм, посветен на Непобедимото Слънце, покровителя на Диоклециан и Галерий; главният площад „Аристотел“- на който са разположени най-известните солунски хотели, множество магазини и приятни кафенета; крайбрежният булевард на „Победата” и прочутата Солунска митница и др.. Свободно време за самостоятелно разглеждане, шопинг или обяд. Следобяд отпътуване за Аспровалта около 16:00 ч.. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка
 
2 денПо желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Пещерата Ангитис. Фотопауза при Лъвът на Амфиполис - най-големият и емблематичен археологически паметник на Амфиполис и пазителна  древната гробница. Продължаваме към пещерата, която била проход и подслон на хора и животни през различните епохи. Човешкото присъствие в пещерата е от праисторически времена. До днес са изследвани около 12 км. От 2000-та година,  откакто е отворена пещерата, посетителят може да се наслаждава на  първите 500 метра на този уникален феномен, разположен над реката. В декора на пещерата доминират бели и червени фигури на сталактити в различни форми. Изключително интересна е "Залата на колелото", която днес е свързана с основната част на пещерата с дълъг коридор и дължи името си на голямото хидравлично колело с диаметър 8 м., което е покривало нуждите за вода и за напояване в региона още от времето на османската империя. Впечатляващ е и сводестият отвор, откъдето бликват със сила водите в долината, създавайки хладен оазис с дъбове, тополи и върби около пещерата. Среща се изобилие от риби, прилепи и някои по-големи бозайници, като видри и южноамерикански гризачи. Завръщане в Аспровалта. По желание около 14.00 ч. Празничен обяд  в ресторанта на хотела /срещу допълнително заплащане/. Домашно приготвено печено агнешко по традиционна семейна  гръцка рецепта./срещу допълнително заплащане/. Свободно време. Нощувка.
 
3 денСутринта отпътуване за Кавала в 10:00 ч. Туристическа програма на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд  и разходка. Ранния следобед около 14:30 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на площад Руски паметник.
 
Редовна цена: 299 лв
Промоционална цена: 259 лв
ХИТ цена: 175 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни и гранични такси 20 евро / 40 лв.на човек (заплащат се по банка с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 215 лв./ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 100 лв на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* пътни такси
* туристическа програма в Солун, Кавала 
* 2 нощувки  в хотел Argilos* в Аспровалта с климатик, телевизор и хладилник /включени в цената/
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия до Пещерата Ангитис – 10 евро/ 20 лв при минимум 20 души
* Входни такси за туристическите обекти: вход за пещерата 5 евро/ 10 лв.
* Празничен обяд – 18/25 евро - 36/ 50 лева ( заявява се при резервация, заплаща се на  място) /осъществява се  при събрана група от минимум 20 човека/ 
 
Примерно Меню за Празничен обяд
Вариант 1: 25 евро/ 50 лв.
Зелена салата(марули, репички, лук, краставици) 
Печено Агнешко с картофи или ориз
Десерт
Хляб
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро
 
Вариант 2: 18 евро/ 36 лв.
Зелена салата(марули, репички, лук, краставици) 
Пилешка пържола с картофи или ориз
Десерт
Хляб
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро
 
Вариант 3: 18 евро/ 36 лв.
Зелена салата(марули, репички, лук, краставици) 
Свинска пържола с картофи или ориз
Десерт
Хляб
Включена 1 напитка по избор: чаша бяло/червено вино, чаша узо или чаша ципуро
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 6 лв., за туристи над 65 год. – 18 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Описание на хотела:
Хотел Argilos се намира в курортното селище Аспровалта в Северна Гърция. Според гръцкото законодателство хотела е с категория два ключа. Заобиколен изцяло от зеленина хотелът предлага на своите гости пълно спокойствие по време на техния отдих. Известен сред свойте гости с изключително гостоприемния си персонал и чистота. Не случайно оценен от посетителите си с рейтинг ОТЛИЧЕН 8.8 в Booking.com  Хотела предлага настаняване в просторни двойни, тройни и четворни стаи, всяка от които разполага с балкон с изглед към градината, дървена мебелировка и теракотна настилка, сателитна телевизия и хладилник. В част от  стаите има обособен кухненски кът. Икономичен вариант за вашата ваканция изцяло съобразен съотношение цена – качество.
Препоръчваме на нашите туристи да прочетат отзивите на клиенти почивали в хотел Аргилос чрез Booking.com. Така сами ще си създадете реални впечатления от хотела и ще можете да направите обективен избор за вашата почивка. Линк към страницата на хотела в booking.com ТУК!
 
Фирмени документи:
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 1
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 2
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 3
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 4
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 5
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 6
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 7
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 8
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 9
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 10
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 11
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 12
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 13
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 14
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 15
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 16
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 17
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 18
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 19
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 20


Изпрати на приятел Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала Skype за Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала Обади се за Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала 02/ 951 6948
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 1
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 2
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 3
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 4
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 5
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 6
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 7
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 8
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 9
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 10
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 11
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 12
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 13
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 14
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 15
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 16
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 17
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 18
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 19
Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала - Снимка 20
Made by: TaraSoft

Майски празници - екскурзия Солун – Пещерата Ангитис – Кавала