Маргарита Цанева, Попово

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Маргарита Цанева, Попово
Посетил: Париж

Незабравима пролет в Париж


Естественият човешки стремеж да търси непознатото,неизвестното понякога тласка човека да тръгне по пътя на този копнеж. Европа! Едно земно райско кътче!...
Виена, Мюнхен, Париж, замъците по р. Лоара, Женева, Лозана, Веве, Монтрьо ... са част от този рай, където човек, природа и история са някак равнопоставени, защото еднакво съвършени са творенията в тях.

Преломен момент в живота ми като пътешественик бе срещата ми с Париж.
На прага на шейсетте сбъднах една смела мечта. Но този миг за мен беше изключителен и
заради това, че прегърнах детето си. България прогони чедата си и ги пръсна по света, а
близките им с надежда ще чакат завръщането им."Утре-то (както казва Габриел Гарсия
Маркес) не е гарантирано за никого - нито млад, нито стар."Днес може да е последният път,
когато виждаш човека, когото обичаш.
Скъпи сине, липсваш ни и много те обичаме!...
За нас е вече малко бъдното
и с твойто бъдеще живеем.
Мечтите ни ще бъдат сбъднати,
ако чрез теб ний се гордеем.

Пролет в Париж! Двойно сбъдната мечта! Душата ми е така притихнала, спокойна и щастлива... Ликувах блажено сред тази съвършена красота и топлината на обичащия син. Любувах се на Триумфалната арка, на първообраза на готиката „Нот'р Дам", на един от символите на Париж - Мон Мартр, на монументалната църква „Сакре Кьор", часове наред наблюдавах величествената гледка на мегаполиса от най-високата конструкция, сътворена от човешки ръце- Айфеловата кула ( висока ЗООм), обходих с поглед панорамно Стария и Новия Париж от височината на Новата арка.Усетих красотата и величието на този световен културен център чрез Лувъра, чрез пешеходна разходка в латинския квартал, Шан-з-Елизе, площад"Канкорд" и вълнуваща разходка с корабче по Сена.
Няма да забравя срещата с друга група българи, които скрито ни завидяха, че в нашия маршрут планирания престой в Париж е 4 дни, а в техния само 2.
Да усетиш духа на Париж,неговото съвършенство и красота е истинско щастие, за което и 4 дни са недостатъчни.
ЩАСТЛИВЦИ!Да!Цялата група от гр.Попово и останалите ни спътници се чувствахме истински щастливци, че бяхме част от този интересен маршрут из Западна Европа, който фирма "Sun Travel" ни организира с любезното съдействие на г-жа Ивелина Маркова. Перфектна организация, коректност, почтеност и професионализъм. Благодаря на фирма"SUN TRAVEL" и организаторите на това пътуване,че ни направиха съпричастни с културата и традициите на всички държави, които посетихме. За отличната организация по време на екскурзията,за всеотдайността и високия професионализъм на г-ца Ирена Илиева-президент на фирмата,отличен гид на групата и приятел-едно голямо БЛАГОДАРЯ!
За мен преживяното е скъп спомен от една незабравима пролет в Париж и Европа. ИЗЖИВЕЙТЕ ГО И ВИЙ!

ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ!
Маргарита Цанева Учител-пенсионер от гр.Попово


За информация: 02/ 951 6948
Made by: TaraSoft

Маргарита Цанева, Попово