МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш

МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш

София – Маракеш – Бен Хаду - Уарзазат – каньонът Тодра и Тинхир - Ерфуд – Ерг Чеби – Маракеш – Казабланка – Рабат – Мекнес – Фес – Шефшауен – Фес - София
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш
Дати

 • 19.04.2024 - 26.04.2024
 • 03.05.2024 - 10.05.2024
 • 18.10.2024 - 25.10.2024
Цена: 1950 лв.
Дати

 • 19.04.2024 - 26.04.2024
 • 03.05.2024 - 10.05.2024
 • 18.10.2024 - 25.10.2024
Цена: 1950 лв.
Мароко – страна, излязла като от приказките от 1001 нощ, тайнствена, мистериозна, загадъчна и екзотична, с мирис на подправки, жасмин иарган.
Мароко е приказка, съчетаваща култура, история, великолепни градове и вкусна храна. 
Представете си, че попадате в машина на времето, която ви връща назад в миналото. Първите сигнали, които сетивата ви улавят са топли слънчеви лъчи, наситен пикантен дъх на подправки, нежно докосване на фин кафтан, червеникави къщи, които се сливат с цвета на пустинния пясък.
Това е Мароко. Всъщност това е само малка част от Мароко, но е онази, която създава първото впечатление и грабва вниманието като насища сетивата и изпълва хоризонта. А после... сребристите върхове на вълните, които от едната страна изпраща Атлантическия океан, а от друга Средиземно море, и които рисуват по финия пясък на крайбрежието, опитвайки да достигнат подножието на планината Атлас или да утолят вечната жажда на Сахара. Така виждат Мароко птиците. Най – подходящо време за посещение в тази страна е през пролетта и през есента
Маракеш – Розовия град - втора имперска столица, разположен в подножието на Високите Атласи, които осигуряват вода за града.Оттук е бил пътя на керваните, което допринася за развитието на града.Днес Маракеш е голям, модерен град , с изключително добре запазен исторически център.Отивайки в този град не може да не посетите най – колоритния площад – Джемаа ел Фна – площада на отсечените глави, където са се извършвали публичните екзекуции в миналото.Днес оттам започва медината, на площада има змиеукротители , ресторанти и различни малки магазинчета.Не пропускайте да разгледате градската Медина, където можете да намерите най – висококачествения арган, градините Мажорел,джамията Кутубия, двореца Бахия.
  Някога Айт Бен Хаду било укрепено селище по керванния маршрут от Маракеш за Сахара. Оттук се движели керваните на търговците, които стигали от единия до другия край на пустинята.Това е една от най – добре запазените берберски крепости в южно Мароко. Навремето Уарзазат, наричан също Врата на пустинята, е само малък контролно-пропускателен пункт, посещаван от африкански търговци по пътя им към Европа. Тогава тишината тук била наистина осезаема и можела да се чуе по думите на берберите. Най-популярният маршрут до Уарзазат е от Маракеш през внушителния Атлас, чиито заснежени върхове са фон на града, разположен близо до Сахара. Кулинарна класика в Мароко са тажините, нещо като българските гювечи, но с конусовидна форма на капака. В тях се приготвят различни видове меса, обикновено придружени не със зеленчуци, а с различни плодове – сини сливи, сушени кайсии, стафиди, ананаси, нещо като месо с ошаф. Характерният кускус обикновено се сервира отделно. Много популярно е и ястие с пилешко или пъдпъдъче месо със стафиди и бадеми, поставено в кори за баница, поръсени с пудра захар – нещо като щрудел с месо. Каньонът Тодра  е издълбан от двете реки Тодра и Даде и става най-впечатляващ край Тинерхир, където в продължение на 600 метра, стените на каньона са на разстояние 10 метра една от друга, като се извисяват на 160 метра височина и сменят цветовете си с напредването на деня, според легендата. В древността малкият град Ерфуд  е бил близо до границата с Алжир . Служел е като добре укрепен пост на френските войски.  Днес е център, от който тръгват туристите, яздейки камили към пясъчните дюни на Шеби и Мерзуга, за да наблюдават залеза над пустинята и да вечерят и нощуват в бедуинска палатка. Тук е и база по пътя на ралито Париж-Дакар.
Казабланка – малко рибарско селище в началото на ХХ век, днес е най – големия град в Мароко с население от 7 милиона души, разположен на брега на Атлантическия океан. Най – впечатляваща безспорно е джамията Хасан II, построена през 1993 г. от бащата на сегашния крал , разположена на брега на океана.Построена изцяло с местни материали, единствено полюлеите са внос от Мурано в Италия. Рабат – последната, четвърта  от имперските столици и  настояща на кралство Мароко.Разположена на брега на Атлантика и на устието на р. Боу Регрек.Изключително красив, много чист и подреден град.Тук не пропускайте Казбата на Рабат,Мавзолеят на МохамедV - впечатляващ паметник от бял мрамор,посветен на султана,предвождал мароканците до получаване на независимостта от Франция. Един от националните символи на Мароко е Кулата на Хасан II. Червената каменна кула се извисява на 44 м височина. На всеки от шестте етажа има по една стая и широка рампа,която минава през вътрешността на сградата. По нея султанът е можел да се качва, яздейки.
 Плажовете Еш-Шиана и Схират в Рабат са най- посещаваните. Мекнес – мароканския Версай – основан през XVIIвек, той е една от четирите имперски столици.Не можете да подминете и да не се насладите на красотата на Баб ел Мансур – портата на победителя.Мекнес е познат и като „ Градът на стоте минарета „ заради многото си джамии.Най – известната от тях е Джемаа ел Кебир.В Мекнес можете да разгледате целия старинен град. Основната забележителност в него разбира се, е дворецът и неговите градини. Към тях можете да прибавите и кралските конюшни, които са сред най-впечатляващите по света. Те заемат огромна площ и могат да поберат 12 000 коня - факт, достоен за възхищение. Фес – първата имперска стлица на Мароко , център на ислямската култура и образование. Университетът „Ал Карауин“ е включен в книгата на Гинес като най – стария университет(действащ и до днес), в който можете да получите академична степен. Ал Карауин е построен през 859г. като медресе. Той е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Най – забележителна в града е градската Медина – това е най – голямото пространство в света без достъп на автомобили.Хем пазар, хем средище на занаяти, тук най – колоритни са работилниците за обработване и боядисване на кожи.Боядисват се само кожите на животни, които могат да се консумират според Корана – камили, крави, овце и кози. В сърцето на планината Риф, в северната част на Мароко се намира място, оцветено в палитра от хипнотизиращи сини нюанси. Това е древния град Шефшауен – живописен, различен, вдъхновяващ. През 15 век невероятният Син град е построен като крепост. Името му „Шефшауен“ буквално означава „гледайте рогата“, което олицетворява двете планини наоколо. Можете да се разберете с местните хора на испански – голяма част от тях го говорят, а френски знаят по-високо образованите. В старата част на града, известна като Медина, можете да се насладите на всички нюанси на синьото. Дори улиците и стените вътре в домовете на хората са в синя краска, така че не е трудно да се разбере защо често наричат Шефшауен „Синята перла на Мароко“.
 
 
1 ден: София - Маракеш
Среща на Летище София за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището в Маракеш. Продължителност на трансфера до хотела – около 20 минути. Обзорен тур на Маракеш включващ джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад Джемаа Ел Фна, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.
Възможност за допълнителни мероприятия:
 • Посещение на градините Мажорел - Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, “импресионистична градина”, “катедрала от форми и цветове”. Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Маракеш - Бен Хаду - Уарзазат  (преход около 200 км, 4 часа)
След закуска напускане на хотела и потегляне към Уарзазат през каньона на река Тишка и високите Атласи. Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска – един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в цяло Южно Мароко, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Лабиринт от колоритни улички и живописни пасажи се преплитат между крехките кални къщи и създават неповторима атмосфера. Тук в Atlas Studio са заснети части от филми любими на милиони хора, като "Мумията", "Гладиатор", "Принцът на Персия" и още, и още. Отпътуване за Уарзазат – малък марокански град, един карамелен оазис под ярко синьото африканско небе. До него ще стигнем по "Пътя на Хилядата Казби", осеян с още от тези красиви укрепления, които можем да определим като берберски замъци, направени от кирпич. Уарзазат – Разположен в Атласките планини, известен със своите килими “Ouazguita” с геометричен дизайн и червено-оранжеви шарки на черен фон. Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. Настаняване в хотел Ouarzazate Le Riad 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Уарзазат - Каньонът Тодра и Тинхир - Ерфуд - Ерг Чеби  (преход около 430 км, 6,5 часа)
Закуска. Освобождаване на хотела.
 • Отпътуване за каньона на река Тодра и град Танхир. Пътят ни преминава през оазиса Ел Джорф. Проломът е издълбан от двете реки Тодра и Даде и става най-впечатляващ край Тинерхир, където в продължение на 600 метра, стените на каньона са на разстояние 10 метра една от друга, като се извисяват на 160 метра височина и сменят цветовете си с напредването на деня, според легендата. Отпътуване за Ерфуд – наречен още "Портата на пустинята". В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Отпътуване по пътя на ралито Париж-Дакар, посока алжирската граница и гр. Мерзуга, за да попаднем в плен на мистериозния изоставен свят сред безкрайните пясъчни дюни - Ерг Чеби, където живеят берберски племена. Настаняване в началото на пустинята в лагер Kasbah Laila 4* или подобен. Типична мароканска берберска вечеря. Нощувка.
*Препоръчва се подготовка на нужния багаж за една вечер! Основният багаж остава в автобуса.
 
4 ден: Ерг Чеби - Маракеш  (преход около 550 км, 8 часа)
Рано сутринта възможност за допълнителна екскурзия в дюните Ерг Чеби.
След закуска отпътуване за Маракеш. Привечер пристигане и настаняване в хотел Hotel Farah Marrakech 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Маракеш - Казабланка  (преход около 250 км, 3 часа)
Закуска. Отпътуване за Казабланка – туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица. Разходка по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, величествената джамия на Hassan II (при възможност посещение с допълнителен вход), преминаване с автобус през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк Арабска лига със своите палмови дървета. Настаняване в хотел Suisse 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден: Казабланка - Рабат - Мекнес - Фес  (преход около 300 км, 4 часа)
Закуска. Отпътуване за Рабат. Панорамна обиколка на града, включваща Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан, а по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване към приказния Мекнес (под закрилата на ЮНЕСКО), създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Отпътуване за очарователния Фес - музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените занаятчийски квартали. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден: Фес - Шефшауен - Фес  (преход около 220 км в посока, 3 часа)
Закуска. Допълнителна екскурзия до Шефшауен - синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф - районът е известен с отглеждането на хашиш. По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъкват на приказния фон. Връщане във Фес. Вечеря. Нощувка.
 
8 ден: Фес - София
Закуска. Трансфер до летището във Фес за директен чартърен полет до София.
 
STANDARD ROOM - Цените са на база НB(закуска и вечеря)

Дата
Човек в двойна стая
Единична стая
19.04.2024
1950
2490
03.05.2024
2190
2560
18.10.2024
2170
2560
 
 
Резервации:
 •  Депозит 30% платен към TO до 24 часа след резервиране
 •  Доплащане 21 дни преди тръгване
 •  Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Маракеш – Фес - София с авиокомпания European air charter с включени летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 6 кг
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел Hotel Farah Marrakech 4*или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в Hotel Ouarzazate le Riad 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в лагер в района на Мерзуга в Kasbah Laila 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел Hotel Suisse Casablanca 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери във Фес Heritage boutique hotel 4*. Golden Tulip Thaght 4*. Menzeh Zalagh 4* или подобен;
 • Посещение и обиколка на Маракеш;
 • Посещение на Фес;
 • Посещение на Мекнес;
 • Посещение и разглеждане на Ерфуд, Танхир и каньона на р. Тодра;
 • Посещение и обиколка на Уарзазат и Бен-Хаду – спирка за снимки;
 • Посещение и обиколка на, Рабат и Казабланка;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини;
Цената не включва:
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 79 лв с включена входна такса;
 • Допълнителна екскурзия до Шефшауен– 100 лева за възрастен / 90 лева за дете до 11,99 г.;
 •  Входна такса на джамията „Хасан ІІ“– 13 евро на човек – заплаща се на място
 • Бакшиш от 20 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО!
 • Минимален брой туристи: 160човека;
 • Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
 • Българските граждани, пътуващи за Мароко, е необходимо да притежават международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Мароко поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • При въвеждането на санитарни мерки за влизане и пребиваване в страната на дестинацията – здравни протоколи, изисквания за ваксина, тестове и сертификати, туристите ще бъдат информирани.
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш - Снимка 1
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш - Снимка 2
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш - Снимка 3


Изпрати на приятел МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш Skype за МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш Обади се за МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш 02/ 951 6948
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш - Снимка 1
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш - Снимка 2
МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш - Снимка 3
Made by: TaraSoft

МАРОКО ОТ А ДО Я 2024 - полет от София до Маракеш