Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.

Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.

София – Дуръс – Круя – Тирана – Берат – Скопие – София
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.
Дати

 • 24.05.2024 - 28.05.2024
 • 01.09.2024 - 06.09.2024
 • 06.09.2024 - 11.09.2024
 • 11.09.2024 - 15.09.2024
 • 19.09.2024 - 23.09.2024
Цена: 490 лв.
Дати

 • 24.05.2024 - 28.05.2024
 • 01.09.2024 - 06.09.2024
 • 06.09.2024 - 11.09.2024
 • 11.09.2024 - 15.09.2024
 • 19.09.2024 - 23.09.2024
Цена: 490 лв.
Ситен пясък, морски бриз, разнообразна храна – това е реалността!
Дуръс – автентичен и неподправен, едновременно модерен и старинен. Почивка такава, каквато трябва да бъде. Ще ви настаним в семейния хотел Kamomile3*+++, с модерно обзаведени стаи, изчистен дизайн, с прекрасна лятна тераса на самия плаж, с изглед към безгрижно/безкрайно безбрежносинята вода на Адриатическо море. Отзивчив персонал, вкусна храна, бързо и качествено обслужване. Хотелът се намира точно на брега на морето, на крачка разстояние от мекия, ситен и топъл пясък на крайбрежната алея южно от Дуръс. Частният плаж на хотела предлага безплатно ползване на чадъри и шезлонги. В огромния южен залив пасторалната картина се допълва от няколко кораба,устремили се към лазурния хоризонт.
 
Една почивка на дълга, широка плажна ивица с коктейл в ръка – ах, каква мечта!
 
1 ден: Отпътуване в 00:00 ч. от площад Руски паметник в София по маршрут София - Перник - Кюстендил - Скопие - Охрид - Струга - Дуръс. За Албания можем да кажем накратко, че тя е една от интересните и необикновени страни на Балканите, тъй като е останала почти недокосната от могъщата сила на глобализацията. Тя предлага невероятното съчетание от древна история и култура, неподправена красота, топли и гостоприемни хора. Навсякъде в Албания, човек може да си похапне добре с пресни и натурално отгледани зеленчуци и плодове и да опита ястия, характерни за турската, гръцката и средиземноморска  кухни. Любителите на рибата и морските дарове също ще бъдат приятно изненадани от предлаганото разнообразие. Пристигане в Дуръс около обяд. Настаняване в хотел Kamomil3*+++. Свободно време за първа среща с Адриатическо море. Вечеря. Нощувка. 
 
2 ден: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 
 
3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Берат и Дуръс с екскурзовод на български език. Първа спирка - пешеходна разходка в Берат – който е обявен за град-музей и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът е популярен с прозвището „град на хиляди прозорци“, защото всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината Томор и „гледат“ към новия град. На хълма се издига една от най-големите крепости в Албания - Кале, която представлява своеобразен каменен архив на различни исторически епохи и е свързана с Българската история. Легендата за крепостта разказва за двамата братя гиганти Томор и Шпираг, които се влюбили в една и съща девойка. В стремежа да спечелят сърцето и, те започнали да се карат, а боговете се разгневили и ги превърнали в камъни. Момичето се огорчило и започнало да плаче, а от сълзите й потекла река Осъм, която разделя града между двете планини. В атмосферата на стария Берат цари един особен уют на едно отминало време, в което животът течал бавно като по калдъръми, а самата разходка по тези улици е като пътуване във времето. Къщите са красиви, старинни, дори новите къщи, които се строят трябва да имат типичния за града стил. Отвличащи вниманието са ръчните плетива и шевици, закачени по дуварите за продан. Разхождайки се от външната страна на крепостните стени ще откриете невероятна панорама към новия Берат, която може да подкрепите с напитка в автентичните кафенета. За любителите на изкуство и история, стария град предлага прекрасно запазени стенописи от ХIV-ХVI век ­в църквите „Св. Константин и Елена”, „Св. Богородица Влахернска” и „Св. Никола”. В Националния музей Онуфри е поместена зографска изложба, посветена на най-известният албански зограф от XVI век. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря.
 
Вечерна разходка в Дуръс /допълнително доплащане/ – най-древният град на територията на днешна Албания, нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия, а днес е втори по големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт.  В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Интересни забележителности са руините на крепостната стена, амфитеатъра от римско време, джамията Фатух, културния център, както и старите военни бункери около плажа. Разходка по красиво осветената крайбрежна алея. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Свободно време или по желание екскурзия с екскурзовод на български език до Тирана и Круя /допълнително доплащане/. Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Забележителна е крепостта, която е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи.  Запознаване с традиционния албански пазар с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета.  Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български език: централният площад Скендербег с паметника на албанския национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя през ХV век., джамията на Етем бей - една от най-ценните сгради, която датира от края на осемнадесети век. Тук се намират също старинната Часовникова кула, правителствените сгради и Президентството, Народното събрание, Кметството, редом с многобройни уютни ресторантчета и кафенета. От другата страна на площада са най-големите музеи в страната, включително Националния исторически музей, който е украсен с огромен социалистически стенопис на победоносните партизани. Забележителна е православната катедрала „Възнесение Христово”, чиито стъклен “ореол” около главния вход свети приятно синьо през нощта, а камбанарията е с формата на свещи.Следобед връщане в хотела. Свободно време за разходка по широката плажна алея. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България с кратък престой в столицата и най-големия град на Северна Македония – Скопие. Пешеходна разходка с екскурзовод на български език в съвременния център: реконструираният площад Македония и новите скулптурни композиции. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Дати и цени:
Дата
На човек в двойна стая
Трети възрастен в стая
Дете 2 г. -11.99 г. с двама възрастни
Единична стая
24.05.2024 – 28.05.2024 - 4 нощ.
490 лв.
440 лв.
390 лв.
810 лв.
11.09.2024 – 15.09.2024 - 4 нощ.
490 лв.
440 лв.
390 лв.
810 лв.
19.09.2024 – 23.09.2024 - 4 нощ.
490 лв.
440 лв.
390 лв.
810 лв.
01.09.2024 – 06.09.2024 - 5 нощ.
590 лв.
530 лв.
470 лв.
990 лв.
06.09.2024 – 11.09.2024 - 5 нощ.
590 лв.
530 лв.
470 лв.
990 лв.
Отстъпките за деца са приложими при настаняване с двама пълноплащащи човека.
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро/ 40 лева (заплащат се с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 530 лв. /ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 4 нощувки в хотел Kamomil 3*
* 4 закуски на блок маса
* 4 вечери на блок маса /без включени напитки/
* безплатно ползване на чадъри и шезлонги на плажа
* Кратка разходка в Скопие
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* туристическо и информационно обслужване на български език
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). 
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Круя и Тирана – 15 евро (при минимум 25 души)
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Берат и Дуръс – 15 евро (при минимум 25 души).
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, , освен ако в конктетна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
* настаняването е възможно в единични, двойни,тройни и фамилни стаи
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Берат: Музей на Онуфри – 400 албански леки; Крепостта – 300 албански леки;
Круя: Музеят на Скендербег – 300 албански леки;
Дуръс: Амфитеатъра –около 300 албански леки;
Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара;
Входните такси се заплащат на място в албански леки. Препоръчителна е обмяната на валута от България!
* Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Ориентировъчни валутни курсове:1 лв. = 60 ALL /албански леки/; 1 лв. = 31 MKD /македонски денара/.
 
Описание на хотела:
Хотел Kamomilе разположен на плажа на дългия пясъчен бряг на юг от Дуръс и предлага цветни климатизирани стаи с морски изглед. Всяка стая разполага с телевизор с плосък екран и собствена баня с вана или душ. Всички помещения имат излаз на балкон. Wifiвръзката е безплатна на терторията на хотела. В хотел Kamomil3*** има бар с лятна тераса и ресторант, с гледка към морето, където се сервират албански и италиански специалитети. Награден от посетителите се през booking.comс оценка Отличен 8,1 Отзиви можете да видите ТУК!
 
Голем ( Golem)
Голем е неголямо градче на Северното крайбрежие на Албания, близо до Дуръс. Сега е популярен морски курорт с широки пясъчни плажове. В градчето има основно съвременни здания, преобладават хотели, жилищни домове и къщи за гости. Между тях има множество ресторанти, барове и магазинчета за сувенири. Ресторантите се отличават с превъзходна домашна кухня. Климатът е отличен, чисто топло море и прекрасен въздух, тъй като заливът на Голем е обкръжен от планина и борови горички. Развлеченията не са много, но пък Дуръс ( вторият по големина град в Албания)е на 7 километра. 
 
 Интересни и любопитни факти за Албания:
 • Това е една много слънчева страна. По-точно тук има приблизително същия брой слънчеви дни годишно като в Испания — около 300.
 • Местната валута е албанският лек.  Името лек се свързва с Александър Велики, чието име често се съкращава като Лека на албански. Портретът на Александър е изобразен на аверса (лицето) на монетата от 1 лек, докато на реверса (гърба) той е изобразен на кон.
 • Албания има население от 2,8 милиона души.Интересно е, че в страната живеят по – малко албанци, отколкото извън нея.
 • Православният Великден, католическата Коледа и мюсюлманският Курбан-байрам са официални празници тук.
 • Малко повече от половината албанци са мюсюлмани, останалите са предимно християни от различни деноминации. Всички се разбират добре помежду си, няма конфликти на религиозна основа.
 • Планините покриват почти 70% от Албания
 • По времето на комунистическия лидер  Енвер Ходжа в страната са построени за около двадесетина години 170 000 бункера, които никога не са се използвали
 • "Добър вечер, Енвер Ходжа". Така е започвала едночасовата телевизионна програма в Албания по времето на параноичния диктатор, управлявал балканската държава в продължение на 40 години, защото само той е имал телевизор. Дали е виц или истина - не е ясно и до днес. 
 • В цялата страна няма нито един „McDonald’s“.
Тирана
Днес Тирана е малък приятен град, който постепенно се превръща в привлекателна туристическа дестинация. Столицата на Албания може да се обиколи за един ден и да се разгледат паметниците, историческите сгради и парковете. 
Центърът на града е площад Скендербег, който носи името на националния герой на Албания – Георги Кастриоти – Скендер бег, който през 15 век успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя.
На площада е джамията Етем бей - забележителна сграда от края на 18 век. По време на комунизма е била закрита, но не е разрушена, както останалите  религиозни храмове. 
Главна забележителност на Тирана е древният замък, който е на 700 години. Наричат го още крепостта на Юстиниан. 
Националния исторически музей е създаден сравнително скоро, преди 40 години, но вече е запълнен с интересни експонати. 
Бункерът на Енвер Ходжа е сравнително нова забележителност. В бункера има няколко стаи за комунистическите лидери - високопоставени чиновници, генерали и др. Този бункер е построен поради параноята на комунистическото ръководство. 
Обликът на Тирана е много интересен, защото са смесени няколко култури - албанска, турска, италианска и съветска. 
 
Фирмени документи:
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 1
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 2
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 3
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 4
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 5
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 6
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 7
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 8
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 9
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 10
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 11
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 12
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 13
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 14
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 15
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 16
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 17
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 18
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 19
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 20
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 21
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 22
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 23
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 24
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 25
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 26
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 27
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 28


Изпрати на приятел Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. Skype за Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. Обади се за Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. 02/ 951 6948
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 1
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 2
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 3
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 4
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 5
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 6
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 7
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 8
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 9
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 10
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 11
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 12
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 13
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 14
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 15
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 16
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 17
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 18
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 19
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 20
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 21
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 22
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 23
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 24
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 25
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 26
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 27
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 28
Made by: TaraSoft

Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.