Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.

Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.

София – Дуръс – Круя – Тирана – Берат – Скопие – София
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.
Дати

 • 06.09.2023 - 10.09.2023
 • 14.09.2023 - 18.09.2023
 • 20.09.2023 - 24.09.2023
 • 27.09.2023 - 01.10.2023
Цена: 395 лв.
Дати

 • 06.09.2023 - 10.09.2023
 • 14.09.2023 - 18.09.2023
 • 20.09.2023 - 24.09.2023
 • 27.09.2023 - 01.10.2023
Цена: 395 лв.
Ситен пясък, морски бриз, разнообразна храна – това е реалността!
Дуръс – автентичен и неподправен, едновременно модерен и старинен.
Почивка такава, каквато трябва да бъде. Ще ви настаним в един от семейните 3* хотели, с модерно обзаведени стаи,  с изчистен дизайн, с прекрасна лятна тераса на самия плаж, с изглед към безгрижно/безкрайно безбрежносинята вода на Адриатическо море. Отзивчив персонал, вкусна храна, бързо и качествено обслужване. Хотелите се намира точно на брега на морето, на крачка разстояние от мекия, ситен и топъл пясък на крайбрежната алея южно от Дуръс. Частните плажове на хотелите предлага безплатно ползване на чадъри и шезлонги.
Една почивка на дълга, широка плажна ивица с коктейл в ръка – ах, каква мечта!
 
1 ден: Отпътуване в 06.00 ч. от площад Руски паметник в София по маршрут София - Перник - Кюстендил - Скопие - Охрид - Струга - Дуръс.
.
 
 ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ ДУПНИЦА и БЛАГОЕВГРАД – за повече подробности свържете се с нас. 
 
.
За Албания можем да кажем накратко, че тя е една от интересните и необикновени страни на Балканите, тъй като е останала почти недокосната от могъщата сила на глобализацията. Тя предлага невероятното съчетание от древна история и култура, неподправена красота, топли и гостоприемни хора. Навсякъде в Албания, човек може да си похапне добре с пресни и натурално отгледани зеленчуци и плодове и да опита ястия, характерни за турската, гръцката и средиземноморска  кухни. Любителите на рибата и морските дарове също ще бъдат приятно изненадани от предлаганото разнообразие. Късния следобяд пристигане в Дуръс. Настаняване в хотел Kamomil 3*.Свободно време за първа среща с Адриатическо море. Вечеря. Нощувка. 
 
2 ден: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря.Нощувка. 
 
3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Берати Дуръс с екскурзовод на български език. Първа спирка - пешеходна разходка в Берат – който е обявен за град-музей и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът е популярен с прозвището „град на хиляди прозорци“, защото всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината Томор и „гледат“ към новия град. На хълма се издига една от най-големите крепости в Албания - Кале, която представлява своеобразен каменен архив на различни исторически епохи и е свързана с Българската история. Легендата за крепостта разказва за двамата братя гиганти Томор и Шпираг, които се влюбили в една и съща девойка. В стремежа да спечелят сърцето и, те започнали да се карат, а боговете се разгневили и ги превърнали в камъни. Момичето се огорчило и започнало да плаче, а от сълзите й потекла река Осъм, която разделя града между двете планини. В атмосферата на стария Берат цари един особен уют на едно отминало време, в което животът течал бавно като по калдъръми, а самата разходка по тези улици е като пътуване във времето. Къщите са красиви, старинни, дори новите къщи, които се строят трябва да имат типичния за града стил. Отвличащи вниманието са ръчните плетива и шевици, закачени по дуварите за продан. Разхождайки се от външната страна на крепостните стени ще откриете невероятна панорама към новия Берат, която може да подкрепите с напитка в автентичните кафенета. За любителите на изкуство и история, стария град предлага прекрасно запазени стенописи от ХIV-ХVI век ­в църквите „Св. Константин и Елена”, „Св. Богородица Влахернска” и „Св. Никола”. В Националния музей Онуфри е поместена зографска изложба, посветена на най-известният албански зограф от XVI век. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря.
 
Вечерна разходка в Дуръс /допълнително доплащане/ – най-древният град на територията на днешна Албания, нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия, а днес е втори по големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт.  В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Интересни забележителности са руините на крепостната стена, амфитеатъра от римско време, джамията Фатух, културния център, както и старите военни бункери около плажа. Разходка по красиво осветената крайбрежна алея. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия с екскурзовод на български език до Тирана и Круя. Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Забележителна е крепостта, която е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи.  Запознаване с традиционния албански пазар с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета.  Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български език: централният площад Скендербег с паметника на албанския национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя през ХV век., джамията на Етем бей - една от най-ценните сгради, която датира от края на осемнадесети век. Тук се намират също старинната Часовникова кула, правителствените сгради и Президентството, Народното събрание, Кметството, редом с многобройни уютни ресторантчета и кафенета. От другата страна на площада са най-големите музеи в страната, включително Националния исторически музей, който е украсен с огромен социалистически стенопис на победоносните партизани. Забележителна е православната катедрала „Възнесение Христово”, чиито стъклен “ореол” около главния вход свети приятно синьо през нощта, а камбанарията е с формата на свещи. Следобед връщане в хотела. Свободно време за разходка по широката плажна алея. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България с кратък престой в столицата и най-големия град на Северна Македония – Скопие. Пешеходна разходка с екскурзовод на български език в съвременния център: реконструираният площад Македония и новите скулптурни композиции. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Редовна цена: 590 лв
Промоционална цена: 515 лв
ХИТ цена: 395 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро/ 40 лв. (заплащат се по банка с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 435 лв./ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 4 нощувки в хотел Kamomil 3* 
* 4 закуски на блок маса
* 4 вечери на блок маса/без включени напитки/
* безплатно ползване на чадъри, шезлонги и плажни кърпи
* Кратка разходка в Скопие.
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Круя и Тирана – 15 евро/30 лв. (при минимум 20 души)
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Берат и Дуръс – 15 евро/30 лв. (при минимум 20 души).
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за трансфер от/до гр.  Дупница или Благоевград – 20/30  лв. /в двете посоки
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Берат: Музей на Онуфри – 400 албански леки; Крепостта – 300 албански леки;
Круя: Музеят на Скендербег – 300 албански леки;
Дуръс: Амфитеатъра –около 200 албански леки;
Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара;
Входните такси се заплащат на място в албански леки. Препоръчителна е обмяната на валута от България!
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Ориентировъчни валутни курсове: 1 лв. = 60 ALL /албански леки/; 1 лв. = 31 MKD /македонски денара/.
 
Описание на хотела:
Хотел Kamomilе разположен на плажа на дългия пясъчен бряг на юг от Дуръс и предлага цветни климатизирани стаи с морски изглед.  Всяка стая разполага с телевизор с плосък екран и собствена баня с вана или душ. Всички помещения имат излаз на балкон. Wifi връзката е безплатна на терторията на хотела. В хотел Kamomil 3*** има бар с лятна тераса и ресторант, с гледка към морето, където се сервират албански и италиански специалитети. Награден от посетителите се през booking.com с оценка Отличен 8,6. Отзиви можете да видите ТУК!
 
Фирмени документи:
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 1
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 2
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 3
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 4
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 5
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 6
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 7
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 8
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 9
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 10
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 11
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 12
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 13
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 14
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 15
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 16
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 17
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 18
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 19
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 20
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 21
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 22
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 23
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 24
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 25
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 26
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 27
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 28


Изпрати на приятел Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. Skype за Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. Обади се за Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. 02/ 951 6948
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 1
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 2
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 3
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 4
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 5
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 6
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 7
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 8
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 9
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 10
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 11
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 12
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 13
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 14
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 15
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 16
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 17
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 18
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 19
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 20
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 21
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 22
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 23
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 24
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 25
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 26
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 27
Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ. - Снимка 28
Made by: TaraSoft

Мини Почивка в Албания – Дуръс - 4 нощ.