Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере

Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере

София – Монтекатини – Сиена – Сан Джиминяно – Чинкуе Tере – Лука – Флоренция – София
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере
Живописни селца с червени керемидени покриви, лозя, кипарисови и маслинови горички, древни етруски поселища, средновековни и ренесансови градчета
- вече сте в красивата Тоскана...
и в добавка пет селца между небето и морето в слънчева Лигурия.
 
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник,  в 22:00 ч. (за дата 14.10 отпътуването е в 01:00 ч. на 13.10. срещу 14.10.) по маршрут София – БелградЗагребВенеция - Монтекатини.
За следните дати възможност за отпътуване и връщане /срещу допълнително заплащане/:
17.09. - от Враца
14.10. - от Видин, Враца
 
ден: Пристигане в Монтекатини привечер. Освен живописни лозя, прочути по цял свят вина и невероятно вкусна храна, Тоскана дължи славата си и на многобройните си минерални извори. Най-известни и най-големи сред тях са тези в градчето Монтекатини Терме. То се намира на около 50 км от Флоренция и на толкова от Пиза, което означава, че сте на пренебрежимо малко разстояние от едни от най-големите културни съкровищници на Италия. Най-популярният спа център в града е Тетучо – намира се на главната улица, където са кметството и туристическият информационен център. Настаняване в хотел 3* в Монтекатини. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Под слънцето на Тоскана: една от най-красивите области на Италия, която успешно разделя парите от притежателите им още от Средновековието. Тук човек може да похарчи всичко, което има, колкото и да има! Старинни замъци, вили, 5-звездни хотели, скъпи ресторанти, уникални вина – Тоскана предлага всичко! Но също така и безброй музеи и галерии, романтични улички из старинни градове, малки и закътани ресторантчета, с безобразно вкусна храна!
По желание екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно на български език. Сиена – вечната съперница на Флоренция по красота, шедьоври на изкуството и културата, виното и кухнятаДокато Флоренция поразява моментално,Сиена се пропива у вас бавно, след като сте я осмислили. Тя е като пленителна дама, която само загатва, но не ти казва нещата. Погледната от високо, Сиена поразява веднага с Пиаца дел Кампо – визитната картичка на града, неговият главен площад, по форма приличащ на голяма отворена раковина. Именно тук два пъти в годината се провежда прочутото Палио – изискано зрелище с езда на коне. Около площада са разположени красивите дворци Санседони и Публико, където се намира и Кметството. В Сиена отваря врати най-старата банка в света, работеща и до момента. Това е Монте дей Паски ди Сиена, която от 1472 г. до днес никога не е затваряла врати. Бижуто на Сиена обаче е катедралата Дуомо. Ако вече сте разгледали Флоренция, с изненада ще установите, че нейната катедрала в сравнение с тази в Сиена изглежда направо спартански. Сиенската Дуомо смайва още с богато декорираната си мраморна фасада. Истински ще ахнете обаче, когато влезете вътре. По пода са разстлани 56 мозаечни пана на 40 художници от сиенската школа. Завършването на всичките отнело общо 600 години. Тук се съхраняват шедьоври на Микеланджело, Донатело и Пизано, фрески на Пинтурикио и великолепна колекция от книги в библиотеката Пиколомини. В Сиена още можете да разгледате Базиликата Сан Доменико, Извора Фонте Бранда, къщата на Св. Катерина, Крепостта Санта Барбара, известна още като крепостта на Медичите. Свободно време. Отпътуване за Сан Джиминяно: с множеството кули, извисяващи се над хоризонта, Сан Джиминяно е едно от най-емблематичните и разпознаваеми места в Тоскана. Във всяко кътче на света живее някой, който мечтае да посети тази оживяла средновековна картичка. Наричан още Средновековния Манхатън, той дължи своята слава на невероятното количество кули, издигнати над покривите над малкия град, почти 70 в годините на най-голям разцвет. Днес те са само 14, но силуета на Сан Джиминяно е все така впечатляващ. Задължително, при посещението на града, трябва да опитате и произвежданото тук повече от 1200 години изискано бяло вино Vernaccia di San Gimignano. В центъра, на площада се наредете и на опашка за най-вкусното джелато в Италия, приготвено от един от 75-те най-добри майстори на сладолед в света. Разходката в града започва от Пиаца дел  Цистерна и продължава с Пиаца Дуомо, Катедралата, Новото и Старото кметство, църквата на Св. Августин. Свободно време. Връщане в Монтекатини. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. По желание  екскурзия до Чинкуе Тере и Лука на български език.
Чинкуе тере – петте земи, „нанизани“ подобно на бисери в огърлица по Лигурския бряг.В продължение на векове, до не много отдавна, тези селца били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове през планините. Местните са преобразили негостоприемния пейзаж, като са построили сгушените къщи в пастелно розово, синьо и охра, които се спускат съвсем до брега сред назъбени скали, или са кацнали по склонове със зашеметяваща гледка отвисоко. Днес Чинкуе тере е резерват и в селата няма да видите автомобили: не е редно те да развалят пейзажа и звука на това крайбрежно съвършенство. До всяко от селцата обаче лесно и бързо можете да достигнете с влак. Монтеросо е най-оживеното от тях, с чудесен плаж със ситен чакъл. В скалите на плажа ще видите изсечена огромната фигура на Атлас, подпрял света на раменете си. Във Вернаца се разходете из спретнатото малко пристанище с разноцветните лодки на местните рибари. Пийте по нещо в Бара на любовта в Манарола, с тераса над ръба на скалата и красива гледка към морето. Разходете се из тесните, стръмни улички с висящо разноцветно пране в Риомаджоре и вдъхнете от аромата на виещите се пред къщите розови храсти. При възможност и по желание разходка с лодка из лазурното синьо море на Чинкуе тере –емоция, която не можем да не споделим: както се казва вятър в косите, блясък в очите, солени пръски и една съвсем различна гледка към 5-те селца, сгушени между морето и небето!Ако искате да усетите истинската същност на Чинкуе тере, то тази разходка е задължителна!Връщане с влака в Ла Специя и отпътуване за Лука, родният град вдъхновил Пучини. Лука е известен с добре запазените си ренесансови крепостни стени, които опасват старинният център и с тесните си калдъръмени улички. Това е градът на меките пастелни цветове, на елегантните църкви и дворци в готически и ренесансов стил, на фините фасади, на витрините в стил Ар Нуво и разбира се, на музиката. Първото музикално училище датира още от 787 г. (и да! Не сме изпуснали единицата отпред случайно). Други интересни обекти в Лука са катедралата "Сан Мартино", църквите "Сан Микеле ин Форо", "Сан Фердиано", Стария амфитеатър, Часовниковата кула, Ботаническата градина, Академията на науките, основана през 1584 г, родната къща на Пучини. Свободно време за разходка. Връщане в Монтекатини. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Независимо дали сте ценител на изкуството, на музиката, на модата, на хубавите гледки или хубавата храна, Флоренция все ще е мечтаната дестинация… Не наричайте флорентинците тосканци. Ще се обидят. Те са нещо повече… флорентинците създават ренесансовия и неокласическия стил в архитектурата, които коренно променят облика на градове като Рим, Париж и Лондон. Флорентинските банкери финансират много от испанските и португалските експедиции по време на Великите географски открития. Двата американски континента са наречени на името на флорентински писател, който твърди че е техен откривател и картограф – Америго Веспучи. Операта е измислена във Флоренция. И това е само една малка част от наследството на този град. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се (отвън) църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св. Дева Мария с букет лилии в ръцете/ - една от най-големите църкви в света, Палазо Векио, Понте Векио. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на галерия „Уфици” с местен екскурзовод на български език, сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Свободно време. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Отпътуване за България . Връщане в София късно вечерта.
 
Редовна цена: 570,00 лева
Промоционална цена: 442 лева
ХИТ цена: 395 лева
                    
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лева (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща цена на пътуването: 45лева /осн.пакет + пътни такси/
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Монтекатини
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
* екскурзия на български език до Сиена и Сан Джиминяно – 25 евро (при минимум 20 души)
* екскурзия на български език до Чинкуе тере и Лука – 25 евро (при минимум 20 души)
* целодневна карта за влак от Ла Специя до всяко от 5-те селца на Чинкуе тере – 16 евро
* разходка с лодка между селцата на Чинкуе тере – 30 евро (при група минимум 10 души)
* посещение на галерия Уфици - 45 евро/ 88 лева (включва такса резервация, местен екскурзовод на български език и  входна такса) - заявява се при резервация за екскурзията, заплаща се с втората вноска и се осъществява при група мин. 15 души
* слушалки за туристическата програма във Флоренция – около 2 евро
* възможност за трансфер от/до гр. Враца – 20 лева /в двете посоки/
* възможност за трансфер от/до гр. Видин – 30 лева /в двете посоки/
* възможност за трансфер от/до гр. Пловдив – 30 лева /в двете посоки/
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* медицинска застраховка с по-висок лимит - 10 лева, за туристи над 65 год. – 20 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* застраховка Отмяна на пътуване
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
ФЛОРЕНЦИЯ
Базиликата „Санта Кроче“: 8 евро; за лица между 11-17г. – 6 евро; за лица под 11г. - безплатно
Kатедралата “Санта Мария дел Фиоре”– вход свободен
 
СИЕНА
Катедралата на Сиена – работно време – 10:30 – 19:00 ч.
Вход за катедралата и библиотеката в нея – 5 евро
Вход за катедралата и библиотеката в нея, когато подът е открит – 8 евро (27.06 – 31.07 и 18.08 – 28.10)
Баптистерията на Сиена (разположена точно зад Катедралата) – работно време – 10:30 – 19:00ч.
Редовна цена ( включваща посещение на покрива на катедралата и всички обекти в комплекса ) – 20 евро ; за лица между 7 – 11 г. – 5 евро
Палацо Публико – работно време – 10:00 – 19:00 ч. – цена – 9 евро
 
САН ДЖИМИНЯНО
Катедралата на Сан Джиминяно (Collegiata) – работно време – 10:00 – 19:00 ч.
( понеделник – петък ) – 4 евро
Комбиниран билет за Катедралата и музея за църковно изкуство – 6 евро
 
ЛУКА
Катедралата “Сан Мартино „ – 3 евро
Билет за 5 паметника ( катедралата и ризницата, музей, църква Сан Джовани и Репарата, археологическата зона и камбанарията ) – 7 евро
Семеен билет ( до 5 члена ) – 20 евро
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 1
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 2
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 3
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 4
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 5
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 6
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 7
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 8
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 9
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 10
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 11
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 12
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 13
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 14
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 15
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 16
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 17
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 18
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 19
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 20
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 21
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 22
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 23
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 24
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 25
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 26
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 27
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 28
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 29
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 30
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 31


Изпрати на приятел Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере Skype за Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере Обади се за Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере 02/ 951 6948
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 1
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 2
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 3
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 4
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 5
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 6
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 7
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 8
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 9
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 10
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 11
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 12
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 13
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 14
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 15
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 16
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 17
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 18
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 19
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 20
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 21
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 22
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 23
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 24
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 25
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 26
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 27
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 28
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 29
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 30
Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере - Снимка 31
Made by: TaraSoft

Под слънчевите лъчи на Тоскана и Чинкуе Тере