Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна

Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна

Варна – Порто – Сантяго де Компостела - Гимараеш – Брага - Баталя – Фатима – Обидош– Синтра –Кабо да Рока - Ещорил – Лисабон – Варна
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна
Дати

 • 22.10.2024 - 29.10.2024
Цена: 2576 лв.
Дати

 • 22.10.2024 - 29.10.2024
Цена: 2576 лв.
Португалия ще Ви плени още от пръв поглед с интересните места, които можете да посетите , с красивата природа, богата история, интересна култура и много вкусна кухня.
Не можем да си представим Португалия без fadoи  без атмосферата на casa  dofado“ – малки ресторантчета, разположени едно до друго, където всяка вечер  започва с емоционална среща с португалското фадо. Порто – втория по големина град в Португалия, разположен на река Доро, известен с едноименното вино .Сърцето на Порто е Рибейра – стария град е лабиринт от малки калдаръмени улички, които ще Ви отведат до църкви, дворци, магазинчета и къщи с цветни фасади. Сантяго де Компостела – главния град на област Галисия и трето по святост място за християните, след Йерусалим и Рим, крайна цел  на поклонническия маршрут Камино де Сантяго. Гимараеш – първата португалска столица и средновековна Брага, наречена « религиозна столица на Португалия», заради многобройните си катедрали и църкви, ще Ви очароват. Обидош – града на кралиците, тъй като традиционно е бил подаряван от португалските крале на техните кралици, наричан още и « Сватбения град «  и португалска столица на шоколада. Не пропускайте да опитате традиционния португалски ликьор джинжа – вишни, накиснати в алкохол, заедно с вода, захар и канела, който се сервира в малки шоколадови чашки. Баталя – с един от най – впечатляващите и оригинални манастири  в Португалия – Санта Мария да Виктория. Фатима – столица на католическата вяра и място, където се срещат поклонници от цял свят. Синтра – райската градина на Португалия, Кабо да Рока – най – западната точка на континента, където земята среща океана. Лисабон – магнетичен, завладяващ, романтиен, леко тайнствен , богат на история, с прекрасна и оригинална архитектура, пълен кулинарни изкушения, като пастел де белем и бакалайо.Не пропускайте кулата Белем, манастира Джеронимуш, Разпятието на  Христос и парка на нациите, Паметника на откривателите, най – дългия мост в Европа – Вашку да Гама, асансьора Сан Жуста и легендарния жълт трамвай 28. Както се пее в една тъжна фадо песен – Лисабон плаче, когато някой го напусне, а на тези, които го напускат им е мъчно за Лисабон.
 
22.10.2024: Варна – Порто
Среща на летище Варна, два часа преди полета. Директен полет от Варна до Порто. Кацане на летище Порто. Трансфер.
Туристическа обиколка на град Порто (вкл. в цената). - вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро. От площада пред Съдебната палата се отправяме към основните забележителности-старата гара декорирана с керамичните плочки (азулежу), Камбанарията "Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците)-най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата на Порто - една от най-старите сгради, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. По средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежния булевард – мястото, край устието на реката, където се е родил градът. Ще видим и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на р. Доро, построен по проект на създателя на Айфеловата кула  Густав Айфел. Свободно време. Вечеря. Нощувка в района на Порто.
 
23.10.2024: Сантяго де Компостела
Закуска. Свободно време  или възможност за допълнителна екскурзия:
Допълнителна екскурзия до Сантяго де Компостела - главният град на областта Галисия и третото по святост място за християните след Йерусалим и Рим. Катедралата в Сантяго де Компостела е крайната цел на поклонническия маршрут Камино де Сантяго, тръгваш от южна Франция. В продължение на векове съхраняваните в катедралата мощи на Св. Яков действат като магнит за поклонници от цяла Европа приели този дълъг път. Обиколката на града продължава покрай двореца Хелмирес, сградата на старата кралска болница и площадите на града. Свободно време. Вечеря. Нощувка в района на Порто.
 
24.10.2024: Гимараеш и Брага
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:
Допълнителна екскурзия до Гимараеш и Брага -  Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага. Първата Португалска столица - Гимараеш е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139 г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Бароковата базилика Бон Жезус де Монте се намира на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината. Свободно време. Вечеря. Нощувка в района на Порто.
 
25.10.2024: Баталя, Фатима, Обидош
Закуска. Отпътуване по посока Порто за разглеждане на Баталя, Фатима и Обидош.
Посещение на Баталя, Фатима и Обидош (вкл. в цената) - Обидош- малко, живописно градче, закътано сред крепостни стени и живописни улички. Известен като градът на кралиците, както и като португалската столица на шоколада, тук можете да опитате ликьор от вишни и ръчно направени шоколадови бонбони. Отпътуване за Назаре- популярна туристическа атракция поради живописните плажове. Градът е разделен на три части: A Praia – частта, по протежение на плажа, O Sítio – стария град на скалата над морето и Pederneira – стария град на хълма. Разглеждане на  Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Исус, който носи кръста. Вечеря. Нощувка в района на Фатима.
 
26.10.2024:  Синтра, Кабо да Рока, Ещорил
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до:
Допълнителна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил - Започваме деня със Синтра- наречена „Райската градина на Португалия“ или „най-красивото място в Португалия“ по думите на Ханс Кристиян Андерсен. Отпътуване за  Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, където земята среща океана. От тук са отпътували великите португалски мореплаватели в търсене на нови хоризонти и богатства. Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/. Фотопауза при казино Ещорил. Тук се намира и плажа Гиншу, популярен сред сърфистите с огромните си вълни. Вечеря. Нощувка в района на Фатима.
 
27.10.2024: Лисабон
Закуска. Отпътуване към Лисабон.
Туристическа обиколка на Лисабон (вкл. в цената) -  Автобусна и пешеходна разходка сред най-известните забележителности на Лисабон. Започваме със спирка при символа на града - кулата Белем. Следвайки течението на р.Тежу се отправяме към паметника на Откривателите и шедьовърът на португалското изкуство - манастира Жеронимуш(отвън), построен със средства спечелени от Вашку да Гама при пътуванията му в Индия. Кратка спирка при най-известната сладкарница в Лисабон – Pasteis de Belem, булевард Либердаде, площад Росио, най-големия площад на града- Пласа де Комерсио със статуята на Краля-Реформатор Жозе 1-ви. Свободно време за разходка из стария квартал Алфама. Свободно време. Нощувка в района на Лисабон.
 
28.10.2024: Лисабон
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до:
Допълнителна екскурзия до Евора – Историческото бижу на Португалия, част от групата на най-древните европейски градове. Евора е град, в чиято архитектура може да се наблюдава отпечатъка на всеки век. Диапазонът на културно наследство тук e от средновековно, през местния преходен, до готически и ренесансов, човек може да открие богато разнообразие от история, култура и забележителности, концентрирано само върху няколко квадратни километра.  А и неслучайно португалците се обръщат към Евора като един от най-важните исторически центрове в страна и още по-неслучайно всичко това е под закрилата на ЮНЕСКО.
Връщане в хотела. Нощувка в Лисабон.
 
29.10.2024:  Лисабон - Варна
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Лисабон. Директен полет за Варна.
 
STANDARD ROOM - Цените са на база BB,HB ( закуска и закуска и вечеря)
Дата
Човек в двойна стая
Единична стая
22.10.2024
2576 лв
3726 лв
 
Резервации:
 • Депозит 30% платен към TO до 24 часа след резервиране
 •  Доплащане 21 дни преди тръгване
 •  Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
Цената включва:
 • Самолетен билет Варна – Порто / Лисабон – Варна с авиокомпания European Air Charter;
 • регистриран багаж 20 кг/  ръчен багаж максимум 5 кг ;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в района на Порто, хотели 3/4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в района на Фатима, хотели 3/4*; 
 • 2 нощувки със закуски в Лисабон, хотели 3/4*;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Обзорна екскурзия на Лисабон;
 • Посещение на Фатима, Баталя и Обидош;
 • Туристическа обиколка на Порто;
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • Представител на туроператора по време на престоя.
Цената не включва:
 • Допълнителна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока - 130 лева за възрастен/ 80 лева за дете до 11,99г.
 • Допълнителна екскурзия до Гимараеш и Брага - 90 лева за възрастен/60 лева за дете до 11.99г.
 • Допълнителна екскурзия до Сатнтяго де Компостела - 130 лева за възрастен/80 лева за дете до 11,99г.
 • Допълнителна екскурзия до Евора - 140 лева за възрастен/ 70 лева за дете до 11.99г.
 • Слушалки по време на туровете - около 14 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не използват слушалки и не се таксуват)
 • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
 • Курортна такса – 2,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
 • Горивни такси – начисляват се 21 дни преди отпътуването
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО!
* Минимален брой туристи: 120 човека;
* Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
* Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
* Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
* При въвеждането на санитарни мерки за влизане и пребиваване в страната на дестинацията – здравни протоколи, изисквания за ваксина, тестове и сертификати, туристите ще бъдат информирани.
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 1
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 2
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 3
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 4
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 5
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 6
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 7
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 8
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 9
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 10
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 11
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 12
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 13
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 14
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 15
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 16
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 17
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 18
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 19
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 20
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 21
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 22
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 23
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 24
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 25


Изпрати на приятел Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна Skype за Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна Обади се за Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна 02/ 951 6948
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 1
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 2
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 3
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 4
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 5
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 6
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 7
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 8
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 9
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 10
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 11
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 12
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 13
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 14
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 15
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 16
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 17
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 18
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 19
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 20
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 21
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 22
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 23
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 24
Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна - Снимка 25
Made by: TaraSoft

Португалия от А до Я с директен чартърен полет от Варна