Почивка в Дуръс, Албания

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Почивка в Дуръс, Албания
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Почивка в Дуръс, Албания
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Почивка в Дуръс, Албания

Почивка в Дуръс, Албания

София – Дуръс – Круя – Тирана – Берат – Скопие – София
Почивка в Дуръс, Албания
Ситен пясък, морски бриз, разнообразна храна – това е реалността!
Дуръс – автентичен и неподправен, едновременно модерен и старинен.
Почивка такава, каквато трябва да бъде. Ще ви настаним в семейния хотелKamomile 3*+++,с модерно обзаведени стаи, с изчистен дизайн, с прекрасна лятна тераса на самия плаж, с изглед към безгрижно/безкрайно безбрежносинята вода на Адриатическо море. Отзивчив персонал, вкусна храна, бързо и качествено обслужване. Хотелът се намира точно на брега на морето, на крачка разстояние от мекия, ситен и топъл пясък на крайбрежната алея южно от Дуръс. Частният плаж на хотела предлага безплатно ползване на чадъри и шезлонги. В огромния южен залив пасторалната картина се допълва от няколко кораба, устремили се към лазурния хоризонт.
Една почивка на дълга, широка плажна ивица с коктейл в ръка – ах, каква мечта!
 
1 ден: Отпътуване в 03.00 ч. от хотел Тримонциум, Пловдив, и в 06.00 ч. от площад Руски паметник в София по маршрут София - Перник - Кюстендил - Скопие - Охрид - Струга - Дуръс. За Албания можем да кажем накратко, че тя е една от интересните и необикновени страни на Балканите, тъй като е останала почти недокосната от могъщата сила на глобализацията. Тя предлага невероятното съчетание от древна история и култура, неподправена красота, топли и гостоприемни хора. Навсякъде в Албания, човек може да си похапне добре с пресни и натурално отгледани зеленчуци и плодове и да опита ястия, характерни за турската, гръцката и средиземноморска  кухни. Любителите на рибата и морските дарове също ще бъдат приятно изненадани от предлаганото разнообразие. Късния следобяд пристигане в Дуръс. Настаняване в хотел Kamomil 3*+++.Свободно време за първа среща с Адриатическо море. Вечеря. Нощувка. 
 
2 ден: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 
 
3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Берат и Дуръс с екскурзовод на български език. Първа спирка - пешеходна разходка в Берат – който е обявен за град-музей и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът е популярен с прозвището „град на хиляди прозорци“, защото всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината Томор и „гледат“ към новия град. На хълма се издига една от най-големите крепости в Албания - Кале, която представлява своеобразен каменен архив на различни исторически епохи и е свързана с Българската история. Легендата за крепостта разказва за двамата братя гиганти Томор и Шпираг, които се влюбили в една и съща девойка. В стремежа да спечелят сърцето и, те започнали да се карат, а боговете се разгневили и ги превърнали в камъни. Момичето се огорчило и започнало да плаче, а от сълзите й потекла река Осъм, която разделя града между двете планини. В атмосферата на стария Берат цари един особен уют на едно отминало време, в което животът течал бавно като по калдъръми, а самата разходка по тези улици е като пътуване във времето. Къщите са красиви, старинни, дори новите къщи, които се строят трябва да имат типичния за града стил. Отвличащи вниманието са ръчните плетива и шевици, закачени по дуварите за продан. Разхождайки се от външната страна на крепостните стени ще откриете невероятна панорама към новия Берат, която може да подкрепите с напитка в автентичните кафенета. За любителите на изкуство и история, стария град предлага прекрасно запазени стенописи от ХIV-ХVI век ­в църквите „Св. Константин и Елена”, „Св. Богородица Влахернска” и „Св. Никола”. В Националния музей Онуфри е поместена зографска изложба, посветена на най-известният албански зограф от XVI век. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря.
 
Вечерна разходка в Дуръс /допълнително доплащане/ – най-древният град на територията на днешна Албания, нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия, а днес е втори по големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт.  В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Интересни забележителности са руините на крепостната стена, амфитеатъра от римско време, джамията Фатух, културния център, както и старите военни бункери около плажа. Разходка по красиво осветената крайбрежна алея. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 
 
5 ден: Закуска. Свободно време или по желание екскурзия с екскурзовод на български език до Тирана и Круя /допълнително доплащане/. Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Забележителна е крепостта, която е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи.  Запознаване с традиционния албански пазар с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета.  Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български език: централният площад Скендербег с паметника на албанския национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя през ХV век., джамията на Етем бей - една от най-ценните сгради, която датира от края на осемнадесети век. Тук се намират също старинната Часовникова кула, правителствените сгради и Президентството, Народното събрание, Кметството, редом с многобройни уютни ресторантчета и кафенета. От другата страна на площада са най-големите музеи в страната, включително Националния исторически музей, който е украсен с огромен социалистически стенопис на победоносните партизани. Забележителна е православната катедрала „Възнесение Христово”, чиито стъклен “ореол” около главния вход свети приятно синьо през нощта, а камбанарията е с формата на свещи.Следобед връщане в хотела. Свободно време за разходка по широката плажна алея. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден: Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България с кратък престой в столицата и най-големия град на Северна Македония – Скопие. Пешеходна разходка с екскурзовод на български език в съвременния център: реконструираният площад Македония и новите скулптурни композиции. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Промоционални цени на основен туристически пакет:
Дати
Възрастен в двойна стая
Трети възрастен в стая
Дете 0 – 2.99 г. с двама възрастни на спалня
Дете 3-11.99 г. с двама възрастни на доп. легло
Единична стая
08.09 - 13.09.2020
359 лв.
289 лв.
139 лв.
189 лв.
489 лв.
15.09 - 20.09.2020
359 лв.
289 лв.
139 лв.
189 лв.
489 лв.
22.09 - 27.09.2020
359 лв.
289 лв.
139 лв.
189 лв.
489 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни и гранични такси - 30 евро/60 лева на човек (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
Обща промоционална цена на пътуването:
419 лв.  /осн.пакет + пътни такси/ за възрастен настанен в двойна стая
349 лв.  /осн.пакет + пътни такси/за трети възрастен в стая
199 лв.  /осн.пакет + пътни такси/ за Дете 0 – 2.99 г. с двама възрастни
249 лв.  /осн.пакет + пътни такси/ за  Дете 3 - 11.99 г. с двама възрастни на доп. легло
549 лв.  /осн.пакет + пътни такси/ за  Единична стая      
 
Общата промоционална цена включва:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* 5 нощувки със закуски в хотел Kamomil 3*
* 5 вечери на блок маса/без включени напитки/
* безплатно ползване на чадъри, шезлонги и плажни кърпи
* Кратка разходка в Скопие
* туристическо и информационно обслужване на български език
* медицинска застраховка с лимит 2000 евро
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Допълнителни услуги по желание:
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Круя и Тирана – 15 евро/30 лв. (при минимум 20 души)
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Берат и Дуръс – 15 евро/30 лв. (при минимум 20 души)
* Трансфер от и до Пловдив (хотел Тримонциум) – 30 лв. на човек
* Входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* Мед. застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност 10 лв., за туристи над 65 г. 20 лв.
* Доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* Възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* Застраховка Отмяна на пътуване
 
Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди отпътуване
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
*Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
 * всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси: 
Берат: Музей на Онуфри – 200 албански леки; Крепостта – 100 албански леки;
Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки;
Дуръс: Амфитеатъра –около200 албански леки;
Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара;
Входните такси се заплащат на място в албански леки. Препоръчителна е обмяната на валута от България!
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Ориентировъчни валутни курсове:1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/.
 
Описание на хотела:
Описание на хотела: Kamomil 3*+++
Хотел Kamomilе разположен на плажа на дългия пясъчен бряг на юг от Дуръс и предлага цветни климатизирани стаи с морски изглед.  Всяка стая разполага с телевизор с плосък екран и собствена баня с вана или душ. Всички помещения имат излаз на балкон. Wifiвръзката е безплатна на терторията на хотела. В хотел Kamomil3*** има бар с лятна тераса и ресторант, с гледка към морето, където се сервират албански и италиански специалитети. Награден от посетителите се през booking.comс оценка Отличен 8,6. Отзиви можете да видите ТУК!
 
Фирмени документи:
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 1
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 2
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 3
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 4
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 5
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 6
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 7
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 8
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 9
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 10
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 11
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 12
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 13
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 14
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 15
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 16
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 17
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 18
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 19
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 20
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 21
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 22
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 23
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 24
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 25
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 26
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 27
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 28


Изпрати на приятел Почивка в Дуръс, Албания Skype за Почивка в Дуръс, Албания Обади се за Почивка в Дуръс, Албания 02/ 951 6948
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 1
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 2
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 3
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 4
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 5
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 6
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 7
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 8
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 9
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 10
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 11
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 12
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 13
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 14
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 15
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 16
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 17
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 18
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 19
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 20
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 21
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 22
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 23
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 24
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 25
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 26
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 27
Почивка в Дуръс, Албания - Снимка 28
Made by: TaraSoft

Почивка в Дуръс, Албания