Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ.

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ.
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ.
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ.

Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ.

София – Дуръс – Круя – Тирана – Берат – София
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ.
Дати

 • 17.06.2023 - 24.06.2023
Цена: 595 лв.
Дати

 • 17.06.2023 - 24.06.2023
Цена: 595 лв.
Ситен пясък, морски бриз, разнообразна храна – това е реалността!
Дуръс – автентичен и неподправен, едновременно модерен и старинен.
Почивка такава, каквато трябва да бъде. Ще ви настаним в семейния хотел Kamomile 3*+++, с модерно обзаведени стаи,  с изчистен дизайн, с прекрасна лятна тераса на самия плаж, с изглед към безгрижно/безкрайно безбрежносинята вода на Адриатическо море. Отзивчив персонал, вкусна храна, бързо и качествено обслужване. Хотелът се намира точно на брега на морето, на крачка разстояние от мекия, ситен и топъл пясък на крайбрежната алея южно от Дуръс. Частният плаж на хотела предлага безплатно ползване на чадъри и шезлонги. В огромния южен залив пасторалната картина се допълва от няколко кораба, устремили се към лазурния хоризонт.
Една почивка на дълга, широка плажна ивица с коктейл в ръка – ах, каква мечта!
 
17.06.2023 г.: Отпътуване в 06.00 ч. от площад Руски паметник в София по маршрут София - Перник - Кюстендил - Скопие - Охрид - Струга - Дуръс. За Албания можем да кажем накратко, че тя е една от интересните и необикновени страни на Балканите, тъй като е останала почти недокосната от могъщата сила на глобализацията. Тя предлага невероятното съчетание от древна история и култура, неподправена красота, топли и гостоприемни хора. Навсякъде в Албания, човек може да си похапне добре с пресни и натурално отгледани зеленчуци и плодове и да опита ястия, характерни за турската, гръцката и средиземноморска  кухни. Любителите на рибата и морските дарове също ще бъдат приятно изненадани от предлаганото разнообразие. Късния следобяд пристигане в Дуръс. Настаняване в хотел Kamomil3*+++. Свободно време за първа среща с Адриатическо море. Вечеря. Нощувка. 
 
18.06.2023 г.: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 
 
19.06.2023 г.: Закуска. По желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Берат и Дуръс с екскурзовод на български език. Първа спирка - пешеходна разходка в Берат – който е обявен за град-музей и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът е популярен с прозвището „град на хиляди прозорци“, защото всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината Томор и „гледат“ към новия град. На хълма се издига една от най-големите крепости в Албания - Кале, която представлява своеобразен каменен архив на различни исторически епохи и е свързана с Българската история. Легендата за крепостта разказва за двамата братя гиганти Томор и Шпираг, които се влюбили в една и съща девойка. В стремежа да спечелят сърцето и, те започнали да се карат, а боговете се разгневили и ги превърнали в камъни. Момичето се огорчило и започнало да плаче, а от сълзите й потекла река Осъм, която разделя града между двете планини. В атмосферата на стария Берат цари един особен уют на едно отминало време, в което животът течал бавно като по калдъръми, а самата разходка по тези улици е като пътуване във времето. Къщите са красиви, старинни, дори новите къщи, които се строят трябва да имат типичния за града стил. Отвличащи вниманието са ръчните плетива и шевици, закачени по дуварите за продан. Разхождайки се от външната страна на крепостните стени ще откриете невероятна панорама към новия Берат, която може да подкрепите с напитка в автентичните кафенета. За любителите на изкуство и история, стария град предлага прекрасно запазени стенописи от ХIV-ХVI век ­в църквите „Св. Константин и Елена”, „Св. Богородица Влахернска” и „Св. Никола”. В Националния музей Онуфри е поместена зографска изложба, посветена на най-известният албански зограф от XVI век. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
20.06.2023 г.: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Вечерна разходка в Дуръс /допълнително доплащане/ – най-древният град на територията на днешна Албания, нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия, а днес е втори по големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт.  В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Интересни забележителности са руините на крепостната стена, амфитеатъра от римско време, джамията Фатух, културния център, както и старите военни бункери около плажа. Разходка по красиво осветената крайбрежна алея. Нощувка. 
 
21.06.2023 г.: Закуска. Свободно време или по желание екскурзия с екскурзовод на български език до Тирана и Круя/допълнително доплащане/. Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Забележителна е крепостта, която е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи.  Запознаване с традиционния албански пазар с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета.  Отпътуване за столицата на Албания Тирана. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български език: централният площад Скендербег с паметника на албанския национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя през ХV век., джамията на Етем бей – една от най-ценните сгради, която датира от края на осемнадесети век. Тук се намират също старинната Часовникова кула, правителствените сгради и Президентството, Народното събрание, Кметството, редом с многобройни уютни ресторантчета и кафенета. От другата страна на площада са най-големите музеи в страната, включително Националния исторически музей, който е украсен с огромен социалистически стенопис на победоносните партизани. Забележителна е православната катедрала „Възнесение Христово”, чиито стъклен “ореол” около главния вход свети приятно синьо през нощта, а камбанарията е с формата на свещи. Следобед връщане в хотела. Свободно време за разходка по широката плажна алея. Вечеря. Нощувка.
 
22.06.2023 г.: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
23.06.2023 г.: Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
24.06.2023 г.: Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Програма за 5 нощ. ТУК.
 
Редовна цена: 725 лв
Промоционална цена: 650 лв
ХИТ цена: 595 лв.
                    
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се по банка с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 655 лв. /ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 7 нощувки в хотел Kamomil 3*
* 7 закуски на блок маса
* 7 вечери на блок маса/без включени напитки/
* безплатно ползване на чадъри и шезлонги на плажа
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Круя и Тирана – 15 евро/30 лв. (при минимум 25 души)
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Берат и Дуръс – 15 евро/30 лв. (при минимум 25 души)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 16 лв., за туристи над 65 год. – 32,00 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Берат: Музей на Онуфри – 400 албански леки; Крепостта – 300 албански леки;
Круя: Музеят на Скендербег – 300 албански леки;
Дуръс: Амфитеатъра –  около 200 албански леки;
Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара;
Входните такси се заплащат на място в албански леки. Препоръчителна е обмяната на валута от България!
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Ориентировъчни валутни курсове: 1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/.
 
Описание на хотела: Kamomil 3*+++
Хотел Kamomilе разположен на плажа на дългия пясъчен бряг на юг от Дуръс и предлага цветни климатизирани стаи с морски изглед.  Всяка стая разполага с телевизор с плосък екран и собствена баня с вана или душ. Всички помещения имат излаз на балкон. Wifi връзката е безплатна на терторията на хотела. В хотел Kamomil 3*** има бар с лятна тераса и ресторант, с гледка към морето, където се сервират албански и италиански специалитети. Частният плаж на хотела предлага безплатно ползване на чадъри и шезлонги. Награден от посетителите се през booking.comс оценка МНОГО ДОБЪР 8,2. Отзиви можете да видите ТУК!
 
Фирмени документи:
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 1
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 2
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 3
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 4


Изпрати на приятел Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. Skype за Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. Обади се за Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. 02/ 951 6948
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 1
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 2
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 3
Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ. - Снимка 4
Made by: TaraSoft

Почивка в Албания – Дуръс - 7 нощ.