Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски

Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски

София – ЗагребЗалцбург – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – Хоеншвангау –Инсбрук – КРИСТАЛНИЯ СВЯТ НА СВАРОВСКИ – Любляна – София
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски
Дати

 • 11.10.2023 - 15.10.2023
Цена: 685 лв.
Дати

 • 11.10.2023 - 15.10.2023
Цена: 685 лв.
Още дати по програмата с БЕРХТЕСГАДЕН (Орловото око на Хитлер)  ТУК!
 
1 ден: Отпътуване от София, пл. “Руски паметник”в 5.00 ч. по маршрут София – БелградЗагреб – Требне.
.
ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ ВРАЦА   – за повече подробности свържете се с нас.
.
При безпрепятствено преминаване на границите кратка спирка в Загреб: град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централният площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване и настаняване в хотел 3* в района на Словения. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург - град на музиката и солта. Туристическата програма, с екскурзовод на български език,  започва от Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й  започва през 1077 г. и  продължава близо 6 века  до 1683 г., като многократно е  разширявана, достроявана и подновявана), абатството Св. Петър – един от най-старите бенедиктински манастири в немскоговорящия свят. С гробището на абатството е свързана една интересна легенда… за 6-те млади съпруги на богатия строител Себастиян Щумпфегер, всички умрели… от смях!  Родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант  Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Посещение на замъка Хелбрун, построен от Маркус фон Ситикус като лятно резиденция и място за непрестанни забавления. Основна атракция в градините на замъка, вече повече от 400 години, са така нар. водни игри. Водни струи извират по неочаквано време от неочаквани места. Дори масата за вечеря в градината била своеобразен фонтан, който правел номера на нищо не подозиращите гости на архиепископа. Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град на Залцбург. Настаняване в хотел в района на Баварски замъци. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Разходка в Южна Бавария по “Баварския романтичен път”. Разглеждане на замъците от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: Хоеншвангау (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: Нойшванщайн (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”.  Отпътуване за Линдерхоф – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Отпътуване за Инсбрук – диамантът на Тирол. Развитието на града започва през 12 в., когато тук е построен първия замък. Много стари сгради от средновековието са оцелели и до днес в сърцето на Стария град – най-очарователната част от Инсбрук.Сред бароковите и ренесансови постройки, боядисани в пастелни цветове, блести като истинско съкровище Златния покрив: построен по нареждане на Максимилиан I. Недалече от него се намира и Колоната на Св. Ана, издигната през 1706 г. Разходка в Стария град на Инсбрук, където още могат да се видят църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън), катедралата Св. Якоб, хотел Златния орел – един от най-старите и емблематични хотели в града, с над 600 годишна история, замъкът Хеблинг. Свободно време в Инсбрук. Посещение на Кристалния свят на Сваровски. След двореца Шонбрун във Виена, това е вторият най-посещаван музей (макар и частен)на Австрия. През 1995 г., за своя 100-годишен юбилей, собствениците на световноизвестната фирма "Сваровски" взели решение вълшебният свят на произвежданите от тях кристали да бъде показан в музей. Автора на проекта Андре Хелер, го разполага в приказна пещера. Музеят на пещерата вече има 16 помещения, в които чрез умело съчетаване на звук и светлина, е създаден един приказен свят. Тук можете да се любувате на всевъзможни кристали - от най-малкия с диаметър 0,8 мм до гиганта с диаметър 40 см и тегло 310 000 карата (62 кг), влезли в Книгата на Гинес. А още на входа ще бъдете приветствани от огромен алпийски гигант с големи кристални очи, от чиято уста блика кристална вода. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
5 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.
 
Редовна цена: 785лв.
Промоционална цена:730 лв.
ХИТ цена: 685 лв.
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се в офиса на фирмата с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 745 лв./осн.пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лв. на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувка със закуска на територията на Словения в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Баварски замъци в хотел ***
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия по Баварския романтичен път до замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 30 евро при група мин. 25 души (цената включва: транспорт, такса резервация, екскурзовод на български език; входните такси на посещаваните обекти не са включени в цената).
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за трансфер от/до гр. Враца  – 30  лв. /в двете посоки/
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 10 лв., за туристи над 65 год. – 20,00 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 1
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 2
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 3
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 4
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 5
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 6
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 7
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 8
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 9
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 10
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 11
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 12
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 13
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 14
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 15
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 16
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 17
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 18
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 19
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 20
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 21
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 22
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 23
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 24
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 25


Изпрати на приятел Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски Skype за Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски Обади се за Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски 02/ 951 6948
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 1
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 2
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 3
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 4
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 5
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 6
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 7
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 8
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 9
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 10
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 11
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 12
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 13
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 14
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 15
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 16
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 17
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 18
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 19
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 20
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 21
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 22
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 23
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 24
Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски - Снимка 25
Made by: TaraSoft

Приказки през есента: Екскурзия до Баварски замъци и Кристалния свят на Сваровски