Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис

Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис

София – Енфида – Сус – Дуга – Тестур – Табарка – Айн Драхем – Джебба – Ел Кеф – Мактар – Кайруан – Ел Джем – Сус - София
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис
Дати

 • 10.05.2024 - 17.05.2024
 • 07.06.2024 - 14.06.2024
 • 11.07.2024 - 18.07.2024
 • 09.08.2024 - 16.08.2024
 • 13.09.2024 - 20.09.2024
Цена: 1899 лв.
Дати

 • 10.05.2024 - 17.05.2024
 • 07.06.2024 - 14.06.2024
 • 11.07.2024 - 18.07.2024
 • 09.08.2024 - 16.08.2024
 • 13.09.2024 - 20.09.2024
Цена: 1899 лв.
ДАТИ от 10.05.2024 до 07.11.2024 г.
 
Да поставим начало на пътуванията в ...Тунис..
Да зареем поглед в необятната синева на Средиземно море, да вдъхнем сладостния аромат на жасмин, да се потопим в приказките на Шехерезада..в Тунис... По следите на финикийците, римляните, берберите и арабите, избрали земите на Тунис за свои дом през вековете. Един пълен поглед на историята и културата на перлата на Магреба - за ценители . А знаете ли, че Тунис е най – светската арабска страна.... Че оттук тръгва Арабската пролет.... Че в Тунис има министерство на жената, каквото няма дори и в развитите западни демокрации... Ако от тунизийската територия се премахне площта на Сахара, то ще остане точно 111 хил. кв. км, колкото България! Знаете ли, че най – престижните професии в Тунис са на учител, лекар или военен, и то само ако са на държавна длъжност. Представителите на тези професии живеят в най – престижните градски квартали, които в много случаи носят името „ зитуна „  или маслина. Маслината е на почит в тази страна, като първите трактати за нея са написани още в древността от брата на Ханибал , който я е изучавал години наред. Знаете ли, че камилата е животното, което е на почит в Тунис.Изразът :“Имаш очи на камила“ е всъщност най – голям комплимент и ако се вгледате ще видите, че тези животни имат наистина ...невероятни очи.В тази страна през есента се организира ( в един оазис наречен Дуз) и фестивал на камилата. Колоритния Сус – трети по големина град в страната с неговата пъстроцветна Медина. Древния град Дуга, напомнящ за Помпей , княжески град, обитаван от нумидийски принцове, включен в списъка на ЮНЕСКО, ще Ви очарова. В Тунис, в град Кайруан се намира третата по святост за мюсюлманите джамия в света, след тези в Мека и Медина В Ел Джем пък се намира най – добре запазения  римски амфитеатър в  Африка и трети такъв в света след тези в Рим и Верона.
 
ДЕН 1: ЕНФИДА
При пристигането ви на летището, ще бъдете посрещнати от Вашия професионален екскурзовод и ще бъдете трансферирани директно до хотела за престой в Хамамет. Вечеря и нощувка в хотел в Сус.
 
ДЕН 2: СВОБОДНО ВРЕМЕ В СУС
Възможност за допълнителна екскурзия на място: Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид. Вечеря и нощувка в хотел в Сус.
 
ДЕН 3: СВОБОДНО ВРЕМЕ В СУС
Възможност за допълнителна екскурзия на място. Вечеря и нощувка в хотел в Сус.
 
ДЕН 4: СУС – ДУГА – ТЕСТУР – ТАБАРКА
Започваме пътуването си в Дуга, град Туга, включен в списъка на ЮНЕСКО, построен върху издигната местност с изглед към плодородна равнина, някога столица на важна либико-пуническа държава. Процъфтява под Римско и византийско управление, но запада през ислямския период. Внушителните руини, които се виждат днес, дават известна представа за ресурсите на малък римски град в покрайнините на империя. След обяд продължаваме към Тестур, малък град, разположен в северната част на Тунис. Градът е кацнал на хълмовете на долината Меджерда. Известен е през римския период като Тичила, което означава зелената трева, тъй като се намира в устието на Силянската долина. Той е възстановен през 1500 г. от мюсюлмански и еврейски бежанци от Андалусия, които му придават отличителен характер в сградата и оформлението. Днес това е популярно поклонение за евреите, които посещават гробницата на равин Фраджи Чават. Завършваме деня си в Табарка и отиваме директно да се настаним в хотела и да вечеряме. Вечеря и нощувка в хотел Golden Yasmin Mehari Tabarka или подобен.
 
ДЕН 5: ТАБАРКА – АЙН ДРАХЕМ – ДЖЕББА – ЕЛ КЕФ
След закуска ще се насладим на обстойно посещение на Табарка, този крайбрежен град, разположен в северозападен Тунис, близо до границата с Алжир. Табарка е била окупирана по различно време от бербери, пуници, гърци, римляни, араби, генуезци и османци. Градът е доминиран от крайбрежна скала, върху която има останки от генуезки замък. Националистическият лидер Хабиб Бургиба, по-късно президент на Тунис след обявяването на независимостта, е бил заточен в Табарка от френските колониални власти през 1952 г.. След обяд в Табарка ще продължим да откриваме още от Красивият северозападен пейзаж на Тунис в Айн Драхем, докато шофирате през неговите великолепни зелени планини. След това ще спрете в Джебба, известен също като Тигиба Буре, е град и древен археологически обект се намира в Bājah, Тунис. В края на деня ще пристигнем в Ел Кеф, където ще се настаним в хотела си и ще вечеряме. Вечеря и нощувка в хотел LesPinsLeKefили подобен.
 
ДЕН 6:  ЕЛ КЕФ – МАКТАР – КАЙРУАН
На този ден ще посетим и разгледаме обстойно Ел Кеф, този стар град е построен върху скалистата стена на планината Джебел Дир. Ел Кеф е временната столица на Тунис по време на Втората световна война. Това е бил командният център на Националния фронт за освобождение по време на войната за независимост на Алжир срещу французите през 50-те години на миналия век. След обяд в Ел Кеф ще продължим до Мактар, или наричан още Мактарис заради археологическия си обект, той е основан от берберските нумидианци като отбранителен пост срещу картагенската експанзия. В края на Третата пуническа война, заселен е от много пунически бежанци след унищожаването на Картаген от римляните през 146 г. пр.н.е. По време на римско управление той получава статут на свободен град при Юлий Цезар през 46 г. пр. н. е. и става римска колония през 146 г. сл. Хр. Продължеваме след това към Кайруан, където ще се настаним в хотела си и ще вечеряме. Вечеря и нощувка в хотел GoldenYasminKasbahKairouanили подобен.
 
ДЕН 7: КАЙРУАН – ЕЛ ДЖЕМ – СУС
След закуска ще посетим Кайруан, където ще преминем през старата Медина на Кайруан до Голямата джамия на Кайруан, разположена в средата на Медина и построена от арабския генерал Укба Ибн Нафи през 670 г. сл. Хр. Мястото привлича хиляди местни и международни посетители заради великолепната си архитектурна и духовна стойност. Следващото посещение е водното място Аглабид, където два големи басейна и няколко цистерни са оцелели през вековете, след като са служили по време на десетилетия на оскъдна питейна вода ресурси. Вечеря и нощувка в хотел в Сус
 
ДЕН 8: ТРЪГВАНЕ
След закуска и в зависимост от часовете на полета можете да се насладите на свободно време преди трансфера до летището.
 
ЦЕНИ НА ЗАПИТВАНЕ СПОРЕД ИЗБРАНАТА ОТ ВАС ДАТА!
 
Резервации:
 •  Депозит 30% платен към TO до 24 часа след резервиране
 •  Доплащане 21 дни преди тръгване
 •  Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
Цената включва:
 • Самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг / 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter;
 • 3 нощувки на база All Inclusive в Riadh Palms 4* или подобен в Сус;
 • 1 нощувки на база HB вGolden Yasmin Mehari Tabarka 4* или подобен в Табарка;
 • 1 нощувки на база HB в Les Pins Le Kef 4* или подобен в Кеф;
 • 1 нощувка на база HB в Golden Yasmin Kasbah Kairouan 4* или подобен в Кайруан;
 • 1 нощувка на база All Inclusive в Riadh Palms 4* или подобен в Сус;
 • Обиколка на Кайруан;
 • Обиколка на Дуга;
 • Обиколка на Тестур;
 • Обиколка на Табарка;
 • Обиколка на Джебба;
 • Обиколка на Ел Кеф;
 • Обиколка на Ел Джем;
 • Посещение на амфитеатъра Ел Джем;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • Представител на туроператора.
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини.
 
Цената не включва:
Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
 • Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия) – 145 лв. / 80 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Целодневна екскурзия до Кап Бон – 130 лв. / 90 лв. за дете до 11,99 г.;
 
Задължителни доплащания:
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара.
                
Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 120 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
 
Допълнителни екскурзии:
 
Тунис + Картаген и Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия)
Цена за възрастен – 145 лева
Цена за дете до 11.99 г. – 80 лева

Разглеждане на старата част на Тунис, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIIIвек /ЮНЕСКО/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност.
Обяд (без включени напитки).
Съвсем близо до столицата Тунис е самият Картаген- перлата на Средиземно море, изкъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността. Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. От римският период в Картаген най – добре са запазени термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатъра на Адриан.
Разглеждане на римските бани на Антонин и руините на един от най-знаменитите градове в древността, възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
Посещение на арт градчето Сиди Бу Саид – средиземноморско вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е "властелинът на изкуството".
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – билков чай с ментови листа и кедрови ядки, или цитронада с пресни бадеми или да закупите сувенири.
 
Целодневна екскурзия до Кап Бон
Цена за възрастен -130 лева
Цена за дете до 11.99 г. – 90 лева

Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканскотокрайбрежие на Тунис.
Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).
Екскурзията продължава към Керкуан (30 км)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).
Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. 
Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената).
Цената включва
Трансфер; екскурзоводско обслужване на български език и входен билет.
 
 Цената не включва
Разходи от личен характер.
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 1
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 2
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 3
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 4
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 5
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 6
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 7
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 8
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 9
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 10
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 11
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 12
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 13
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 14
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 15
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 16
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 17


Изпрати на приятел Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис Skype за Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис Обади се за Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис 02/ 951 6948
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 1
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 2
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 3
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 4
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 5
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 6
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 7
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 8
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 9
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 10
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 11
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 12
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 13
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 14
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 15
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 16
Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис - Снимка 17
Made by: TaraSoft

Римската Империя и Картаген в Модерен Тунис