Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна

Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна

Варна – Катания – Сиракуза – Ното – Модика – Рагуза – Агридженто – Мазара дел Вало – Палермо – Монреале – Чефалу – Месина – Етна – Таормина – Катания - Варна
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна
Дати

 • 25.03.2024 - 01.04.2024
 • 29.09.2024 - 06.10.2024
 • 06.10.2024 - 13.10.2024
 • 13.10.2024 - 20.10.2024
Цена: 1715 лв.
Дати

 • 25.03.2024 - 01.04.2024
 • 29.09.2024 - 06.10.2024
 • 06.10.2024 - 13.10.2024
 • 13.10.2024 - 20.10.2024
Цена: 1715 лв.
Сицилия е любов от пръв поглед.
Сицилия е запазила своя дух и колорит.Екзотична растителност, стари барокови градчета, невероятна кухня, следи от древни култури. Сицилия е земя на митове и легенди, докосната от вечността. Катания – градът от лава и мрамор , сгушен в подножието на Етна. Сиракуза ще Ви очарова с чудноватата смесица от различни стилове – най – вече гръцки и римски, заедно със стария град Ортиджа, разположен на остров. Ното – бароковото бижу на Сицилия. Модика – един от най – красивите градове в южна Италия, в който се произвежда един от най – прочутите шоколади в страната, още от Средновековието.Наречен е още градът на стълбите, тъй като стария град е като амфитеатър . Рагуза – разположен в южната част на Сицилия, градът е известен с бароковата си архитектура, благодарение на която е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Очарователния Агридженто, известен с уникалната си „ Долина на храмовете „ е едно от малкото места в света с много ранна древногръцка архитектура. Палермо – столицата на Сицилия е прочут със своето архитектурно и норманско културно наследство и фантастични ресторанти. Монреале – разположен на висок хълм, с фантастични гледки от почти всяка точка на града, Монреале е известен със своята катедрала, в градежа на която се преплитат нормански, арабски, класически и византийски елементи. Чефалу – известен с уличките, старите църкви, цветята по балконите, които ще Ви пренесат в Средновековието, скалния масив Ла Рока, на който арабите са построили крепост, както и с хубавите си пшсъчни плажове. Таормина – перлата в короната на Сицилия.
 
1 ден: Варна – Катания
Среща на Летище Варна. Директен полет до Катания. Трансфер и настаняване в хотел в района на Сиракуза или Рагуза.
 
2 ден: Сиракуза и Ното
Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на Сиракуза и Ното.
Посещение на Сиракуза - Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието.
Посещение на Ното - В ранният следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в района на Сиракуза или Рагуза.
 
3 ден: Модика и Рагуза
Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на Модика и Рагуза.
Посещение на Модика - Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните.
Посещение на Рагуза - Градът е разделен на две части. В едната част няма забележителности, тя се е появила след земетресението през 1693 г. Другата част, наречена Рагуза Ибла, се разполага на хълма и е възстановена в средновековния си вид от местните жители след земетресението. Настаняване в хотела в района на Агридженто. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Агридженто и Мазара Дел Вало
Закуска. Отпътуване за екскурия до Агридженто.
Посещение на Агридженто – Ще разгледате една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Посещение на Мазара Дел Вало - Мазара дел Вало e земеделски и риболовен център, разположен в провинция Трапани, Югозападна Сицилия. Като основан още по времето на финикийците град, той има древна и богата история, която личи в останалите запазени в него много древни руини и красиви сгради от Средновековието. Настаняване в хотела в района на Палермо/ Чефалу. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Палермо и Монреалре
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Палермо и Монреале.
Посещение на Палермо – Разходка из столицата на Сицилия. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър.
Посещение на Монреале - Посещение на Катедралата на града – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет. Вечеря. Нощувка в района на Палермо/ Чефалу.
 
6 ден: Чефалу и Месина
Закуска. Отпътуване за Чефалу и Месина.
Посещение на Чефалу – Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието, на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в.
Посещение на Месина - Разходка из Месина - третият по големина град в Сицилия и столица на провинцията Месина. Религиозните здания в Месина са няколко – катедралата на Месина от 12-ти век разрушавана и построявана два пъти - след земетресение (1908г.) и бомбардировки (1943г.), Annunziata dei Catalani – със засилен арабски архитектурен стил, Santa Maria degli Alemanni – било е параклис на тевтонските рицари. Настаняване в хотела в района на Етна или Катания. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден: Етна и Таормина
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Етна и Таормина.
Посещение на Етна - Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1910 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.
Посещение на Таормина – Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдетосе придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време за разходка по живописните улички на града. Връщане в хотела в района на Етна или Катания. Вечеря. Нощувка.
 
8 ден: Закуска. Трансфер до летище Катания. Прибиране в България с директен полет Катания-Варна.
 
STANDARD ROOM - Цените са на база НB( закуска и вечеря)
Дата
Човек в двойна стая
Единична стая
25.03.2024 – 01.04.2024
1715 лв
2209 лв
29.09.2024 – 06.10.2024
1765 лв
2259 лв
06.10.2024 – 13.10.2024
1785 лв
2289 лв
13.10.2024 – 20.10.2024
1785 лв
2289 лв
 
Резервации:
 •  Депозит 30% платен към TO до 24 часа след резервиране
 •  Доплащане 21 дни преди тръгване
 •  Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
Цената включва:
 • Самолетен билет с директен полет до Катания с авиокомпания European Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Регистриран 20 кг багаж и малък ръчен багаж до 6 кг с размери 55 х 40 х 20 см;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в района на Сиракуза/Рагуза в Hotel Panorama или подобен 3/4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Агридженто в Hotel Pini или подобен 3/4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в района на Палермо/ Чефалу в Hotel Santa Lucia или подобен 3/4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в района на Катания/Етна Hotel Biancaneve или подобен 3/4*;
 • Туристическа обиколка на Сиракуза и Ното;
 • Туристическа обиколка на Модика и Рагуза;
 • Туристическа обиколка на Агридженто и Мазара дел Вало;
 • Туристическа обиколка на Палермо и Монреале;
 • Туристическа обиколка Чефалу и Месина;
 • Туристическа обиколка на Етна и Таормина;
 • Транспорт с лицензиран автобус по целият маршрут;
 •  Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 •  БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.
Цената не включва:
 • Входна такса за църквата Марторана в Палермо – около 4 евро;
 • Входна такса за Катедралата в Монреале – около 4 евро;
 • Входна такса за катакомбите на Капуцините – около 10 евро;
 • Входна такса за Театро Масимо – около 13 евро;
 • Входна такса за Агридженто – около 13 евро;
 • Билет за въжения лифт и джипове в Етна – около 78 евро за възрастен/50 евро за дете (4-11.99 г.);
 • Входна такса за Гръцкия театър в Таормина – около 13 евро;
 • Бакшиши за шофьорите на автобусите – около 2/3 евро на ден на човек;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета; Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
 • Общинска такса – заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация между 2 и 4 евро на човек на вечер;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО!
 • Минимален брой туристи: 120 човека;
 • Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
 • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
 • При въвеждането на санитарни мерки за влизане и пребиваване в страната на дестинацията – здравни протоколи, изисквания за ваксина, тестове и сертификати, туристите ще бъдат информирани.
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 1
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 2
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 3
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 4
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 5
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 6
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 7
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 8
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 9
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 10
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 11
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 12


Изпрати на приятел Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна Skype за Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна Обади се за Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна 02/ 951 6948
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 1
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 2
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 3
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 4
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 5
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 6
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 7
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 8
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 9
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 10
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 11
Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна - Снимка 12
Made by: TaraSoft

Сицилия от А до Я 2024 - ДУШАТА НА ИТАЛИЯ - с полет от Варна