ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика

ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика

София – Енфида - София
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика
Дати

 • 10.05.2024 - 17.05.2024
 • 15.05.2024 - 22.05.2024
 • 16.05.2024 - 23.05.2024
 • 22.05.2024 - 29.05.2024
Цена: 997 лв.
Дати

 • 10.05.2024 - 17.05.2024
 • 15.05.2024 - 22.05.2024
 • 16.05.2024 - 23.05.2024
 • 22.05.2024 - 29.05.2024
Цена: 997 лв.
Дати през цялата година от 10.05.2024 до 07.11.2024 г.
 
Да поставим начало на пътуванията в ...Тунис..
Да зареем поглед в необятната синева на Средиземно море, да вдъхнем сладостния аромат на жасмин, да се потопим в приказките на Шехерезада..в Тунис...
Тунис е мястото, на което можете да се отдадете на заслужена почивка на плажа в селектираните ни хотели или да опознаете богатствата на страната, датиращи хилядолетия назад в историята с полет от София, а защо не и от Варна!
В Тунис всички предлагани хотели си имат собствени пясъчни плажове...
Нашите хотели са разположени в Хамамет или в Сус ( трети по големина град в страната), като трансфера от чартърното летище Енфида е около 45 минути и за двата курорта.
А знаете ли, че Тунис е най – светската арабска страна....
Че оттук тръгва Арабската пролет....Че в Тунис има министерство на жената, каквото няма дори и в развитите западни демокрации.... Ако от тунизийската територия се премахне площта на Сахара, то ще остане точно 111 хил. кв. км, колкото България!
Знаете ли, че най – престижните професии в Тунис са на учител, лекар или военен, и то само ако са на държавна длъжност. Представителите на тези професии живеят в най – престижните градски квартали, които в много случаи носят името „ зитуна „  или маслина.
Маслината е на почит в тази страна, като първите трактати за нея са написани още в древността от брата на Ханибал , който я е изучавал години наред. Знаете ли, че камилата е животното, което е на почит в Тунис.Изразът :“Имаш очи на камила“ е всъщност най – голям комплимент и ако се вгледате ще видите, че тези животни имат наистина ...невероятни очи.В тази страна през есента се организира ( в един оазис наречен Дуз) и фестивал на камилата. В Тунис, в град Кайруан се намира третата по святост за мюсюлманите джамия в света, след тези в Мека и Медина. В Ел Джем пък се намира най – добре запазения  римски амфитеатър в  Африка и трети такъв в света след тези в Рим и Верона.
 
1 ден: Събиране на Летище София - Терминал 1 за полет София – Енфида. Пристигане на летище Енфида. Трансфер до избрания хотел. Настаняване.
В периода от пристигането в хотела до настаняването, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела.
 
2 ден: Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна екскурзия.
 
3 ден: Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителни екскурзия.
 
4 ден: Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителни екскурзия.
 
5 ден: Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителни екскурзия.
 
6 ден: Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна екскурзия.
 
7 ден: Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна екскурзия.
 
8 ден: Закуска. Tрансфер до летище за полет Енфида – София.
 
ЦЕНИ НА ЗАПИТВАНЕ СПОРЕД ИЗБРАНИЯТ ОТ ВАС ХОТЕЛ И ДАТА!
 
Резервации:
 •  Депозит 30% платен към TO до 24 часа след резервиране
 •  Доплащане 21 дни преди тръгване
 •  Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета
Цената включва:
 • Самолетен билет до/от Енфида с включени летищни такси;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
 • 7 нощувки в Тунис в 3***; 4**** или 5 ***** хотели
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ДА ВИ ЗАПОЗНАЕМ С ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС ХОТЕЛИ.
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • Представител на туроператора.
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини
Цената не включва:
 • Сахара и нейната магия - двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята - 230 лв. / 230 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Разходка с пиратски кораб (полудневна) - 100 лв. / 50 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Разходка с катамаран (полудневна) - 100 лв. / 50 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Кайруан и Ел Джем (целодневна екскурзия) - 120 лв. / 60 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Шоу спектакъл 1001 нощ в ресторант Шехерезада (за хотели в Сус) - 120 лв. / 60 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Шоу спектакъл 1001 нощ в ресторант Шехерезада (за хотели в Хамамет) - 110 лв. / 50 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия) - 145 лв. / 80 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Целодневна екскурзия до Кап Бон - 130 лв. / 90 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета.
Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 120 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.
 
Допълнителни екскурзии:
 
Сахара и нейната магия - Двудневна екскурзия с една нощувка в оазис в пустинята
Цена за възрастен или дете: 230 лева
Започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара- най-голямото пясъчно море в света. Там ще яздим камили, ще се любуваме на удивителните пейзажи в оазисите с финикови палми, ще видим как живеят троглодитите – хората, избрали за битието си подземни пещери в пустинята вместо удобствата на съвременния град, ще попаднем и сред декора на филмовата мегапродукция „Междузвездни войни”.
По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.
През първия ден:
Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и трети в света ( след Рим и Капуа ) амфитеатър в Северна Африка. Римският колизеум е с диаметър 128 метра и капацитет за внушителните 35 000 зрители. Колизеумът е бил изграден през IIIвек по времето на римския император Гордиан I, има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.
Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата.
Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци - През XIVвек роденият в Тунис арабски учен и историк Ибн Халдун пише, че берберите са могъщ, смел и многоброен народ, обитаващ Магреб от незапомнени времена. Селцето Матмата е сигурно най-неоспоримият пример за приспособимостта на човека, за умението му да превръща недостатъците на природната среда в предимство, за способността му да създава дом навсякъде и при всякакви условия. Ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители.
Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.
 
ВАЖНО: Джип сафари – включено в цента. По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 50 динара/ 17 ЕВРО на човек, АТВ – 50 динара/17 ЕВРО за 1 човек и 70 динара/ 24 ЕВРО за двама, делтапланер при подходящи условия – 70 динара/ 24 ЕВРО на човек.
На място се заплаща по 1 динар за снимане на всеки от посещаваните обекти.
 
На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.
Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още”Замъкът на слънцето “. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад… място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.
Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.
След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. . Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим , трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан / ЮНЕСКО / Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.
 
Кайруан и Ел Джем (целодневна екскурзия)
Цена за възрастен: 120 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 60 лева
Екскурзията започва с посещение на Кайруан - най-святото за мюсюлманите място в Магреб и 4-ят по святост град за исляма. Ще разгледаме Окба джамия / Голямата джамия, издигната заедно с града през 670 г., и ще се отдадем на шопинг, а след това продължаваме обиколката на Кайруан с посещение на водните резервоари на града – построени преди повече от 1000 години. Продължаваме нашият маршрут до Ел Джем , където се намира най-добре запазения и трети в света амфитеатър. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор”. Вечерта се връщаме в хотела.

Цената включва:
Трансфер; екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва:
Разходи от личен характер.
 
Тунис + Картаген и Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия)
Цена за възрастен: 145 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 80 лева
Разглеждане на старата част на Тунис, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIIIвек /ЮНЕСКО/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност.
Обяд (без включени напитки).
Съвсем близо до столицата Тунис е самият Картаген- перлата на Средиземно море, изкъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността. Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. От римският период в Картаген най – добре са запазени термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатъра на Адриан.
Разглеждане на римските бани на Антонин и руините на един от най-знаменитите градове в древността, възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
Посещение на арт градчето Сиди Бу Саид – средиземноморско вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е "властелинът на изкуството".
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – билков чай с ментови листа и кедрови ядки, или цитронада с пресни бадеми или да закупите сувенири.
 
Целодневна екскурзия до Кап Бон
Цена за възрастен: 130 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 90 лева
Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис.
Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).
Екскурзията продължава към Керкуан (30 км)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).
Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки.
Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената).
Цената включва:
Трансфер; екскурзоводско обслужване на български език и входен билет.
Цената не включва:
Разходи от личен характер.
 
Полудневна екскурзия - Фригиа зоопарк
Цена за възрастен: 70 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 35 лева
FriguiaParkе частна зоологическа градина в Тунис, открита на 11 ноември 2000 г. близо до град Буфича.
Зоологическата градина на Фригия се намира между градовете Енфида и Буфиша. Заема площ от 360 000 кв. м, за сравнение Московският зоопарк (вторият по големина зоопарк в Русия) заема 220 000 кв. м. В зоопарка са представени 61 вида от фауната на африканския континент. Общо зоологическата градина съдържа 420 животни.
Паркът Фригия е първият парк за диви животни в Тунис, където всички животни се държат в относителна свобода, което позволява да се запазят естествените инстинкти и социалното поведение на представения вид.
В допълнение към загражденията за животни в парка Фригия можете да видите шоу на морски лъвове, етническо шоу на зулусите, а през 2010 г. в парка беше открит първият делфинариум в Тунис.
Цената включва:
Трансфер; екскурзоводско обслужване на български език и входен билет.
Цената не включва:
Разходи от личен характер.
 
Разходка с пиратски кораб (полудневна)
Цена за възрастен: 100 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 50 лева
Едно вълнуващо плаване, спектакъл със пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещтне това морско приключение. Върнете се назад във времето, когато сте мечтали да се качите на подобен кораб, да бъдете част от пиратско приключение, да покорявате нови брегове, да търсите скрити съкровища…

Разходка с катамаран (полудневна)
Цена за възрастен: 100 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 50 лева
Няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води.
Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис. Насладете се на вълнуващото плаване и неповторимото усещане за свобода, по време на което ще ви бъдат сервирани безалкохолни напитки и плодове, под звуците на приятна музика!
Опъваме платната за незабравима морска разходка, по време, на която да се отпуснете в приятно безгрижие. Изживейте усещането да плавате, задвижвани единствено от вятъра на борда на ветроходен катамаран и удоволствието да достигнете до красиви заливи, достъпни единствено по вода.
Екскурзията започва след закуска, връщането в хотелите е за обяд.
 
Шоу спектакъл 1001 нощ в ресторант Шехерезада (за хотели в Сус)
Цена за възрастен: 120 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 60 лева
Изживейте една мечтана вечер в Хамамет, като се насладите на вечеря и шоу спектакъл на живо, базиран на известната народна приказка „Хиляда и една нощ“
Цената включва:
Трансфер; шоу – програма; вечеря.
Цената не включва:
Разходи от личен характер.
 
Шоу спектакъл 1001 нощ в ресторант Шехерезада (за хотели в Хамамет)
Цена за възрастен: 110 лева
Цена за дете до 11.99 г.: 50 лева
Изживейте една мечтана вечер в Хамамет, като се насладите на вечеря и шоу спектакъл на живо, базиран на известната народна приказка „Хиляда и една нощ“
Цената включва:
Трансфер; шоу – програма; вечеря.
Цената не включва:
Разходи от личен характер.
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 1
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 2
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 3
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 4
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 5
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 6
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 7
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 8
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 9
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 10
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 11
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 12
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 13
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 14
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 15
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 16
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 17
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 18
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 19
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 20


Изпрати на приятел ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика Skype за ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика Обади се за ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика 02/ 951 6948
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 1
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 2
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 3
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 4
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 5
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 6
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 7
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 8
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 9
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 10
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 11
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 12
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 13
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 14
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 15
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 16
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 17
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 18
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 19
ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика - Снимка 20
Made by: TaraSoft

ТУНИС - 8 дни /7 нощувки ALL INCLUSIVE почивка с дъх на екзотика