Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена

Не активна оферта
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена

София – ЛюблянаЗалцбург – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – МюнхенВиена – София
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена
С тази екскурзия ще ви заведем до едни от най-красивите държави по Коледа,
с празничен дух като от детството на всички...
Залцбург, Мюнхен и Виена, поръсени със сняг, очароват с коледна магия на всеки ъгъл.
Аромат на пунш и греяно вино с канела, коледни пръчици, детски смях и светлинки създават неповторим вкус на Коледа. 
 
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 5.00 ч. по маршрут София – БелградЗагребЛюбляна. Столицата на Словения е толкова мъничка, че прилича на декор от приказка и даже си има и пазачи – дракони. Тя е събрала в себе си най-хубавото от влиянието на Венецианци, Австрийци и Балканци. Но най-примамливото е, че тук няма да тичате със списък на забележителности в ръка, зачертавайки поредния посетен обект. В Любляна няма световни забележителности, а само една приятелска, топла атмосфера, красиви сгради, уютни площади, живописни улички и разбира се… река! Стария град на Любляна е разположен от двете страни на река Любляница и около три основин площада: Горния, Средния (Mestni trg) и Стария площади, а около тях, на една ръка разстояние, са пръснати основните забележителности: Драконовият мост, катедралата Св. Николай, пл. Франц Прешерен, Тройния мост, Францисканския манатир и драматично надвисналия над града замък на Любляна. При възможност и по-ранно пристигане вечерна разходка в Стария град с екскурзовод на български език. Настаняване в хотел 3*** в района на Любляна. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. Отпътуване за Австрия.Пристигане в Залцбург - град на музиката и солта. Туристическата програма, с екскурзовод на български език,  започва от Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й  започва през 1077 г. и  продължава близо 6 века  до 1683 г., като многократно е  разширявана, достроявана и подновявана), абатството Св. Петър – един от най-старите бенедиктински манастири в немскоговорящия свят. С гробището на абатството е свързана една интересна легенда… за 6-те млади съпруги на богатия строител Себастиян Щумпфегер, всички умрели… от смях!  Родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант  Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно времеза самостоятелна разходка из приказно украсените улички в стария град и за посещение на Коледните базари.Настаняване в хотел 3* в района на Залцбург. Нощувка.
 
3 ден:  Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия с екскурзовод на български език до езерото Химзее и Мюнхен. Посещение на двореца Херенхимзее: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател. Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг IIрешава да построи на острова Херенхимзее-точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи.  Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща, е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. След посещение на двореца и разходка из острова продължаваме баварската приказка с отпътуване към Мюнхен – столицата на Бавария, разположен от двете страни на река Изар. Мюнхен е любопитен град с много лица и един от най-богатите и разнообразни на музеи градове в Европа. Тук можете да се пуснете по 13-метровата пързалка в Математическия факултет на Техническия университет. Казват, че сградата на факултета приличала на затвор. За да не е толкова скучна за студентите, решили да им осигурат бърз достъп от 4-тия етаж до партера, като изградили два парабулни улея по които те да могат да се спускат. Пак в Мюнхен е изключително интересния Музей на науката и техниката, Музеят на BMWи на футбулния клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата. Тук има толкова интересни кътчета и забележителности, че трябва предварително да си направим маршрут и списък, за да не порпуснем нито едно от тях. Нашият маршрут включва: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Петерскирхе и нейният великолепен бароков олтар, Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време за посещение на Коледния базар на Мариенплатц, където ще усетите немския коледен дух с аромата на глювайн, ром и канела, на коледни курабийки, джинджифилови кексове и захаросани ябълки.Връщане в хотела. Нощувка.
                                                                                                                       
4 ден: Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма на български език във Виена: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическата катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун с местен екскурзовод на български език: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на  една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена.  Свободно време за посещение на най-големия Коледен базар във Виена – организиран пред сградата на Кметството.Отпътуване за България.  
 
5 ден: Връщане в София , площад ,,Руски паметник“ на обяд.
 
Редовна цена:429лева
Промо цена:359 лева
ХИТ цена: 295 лева
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лева (заплащат се с втората вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от туристите за нощувка на рецепцията на хотела; информацияТУК
 
Обща цена на пътуването:355 лева /осн.пакет + пътни такси/
 
Общата цена включва:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 1 нощувка със закуска в района на Любляна в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Залцбург в хотел ***
* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
Цената не включва:
* екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее – 25 евро (при група мин. 20 души)
* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 20 евро
* посещение на Двореца Шонбрун  – 50 лева възрастен, 40 лева деца до 12 г. (резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация за екскурзията; при група минимум 25 души
* възможност за трансфер от/до гр. Пловдив – 30 лева /в двете посоки/
* възможност за избор на седалка – информация за доплащаниятаТУК
* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лева,  за туристи над 65 год. – 20 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* застраховка отмяна на пътуване
 
Депозит:100 лева – внася се при подписване на договора
Втора вноска:15 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия 
 
Оринтировъчни входни такси:
ЗАЛЦБУРГ
Къщата на Моцарт: 11 евро за възрастен; 4,50 евро за деца от 6-14 г.; 4 евро тийнейджъри до 18 г.
Крепоста Хоензалцбург: Фуникуляр в двете посоки и входна такса за крепоста – 12 евро; деца до 14 г. 6 евро
Дворецът Мирабел: вход свободен
Дворецът Хелбрун: 12,50 евро възрастен; 8 евро младежи 19 - 26 години; 5,50 евро деца 4 - 18 години
 
МЮНХЕН
Резиденцията на Кайзерите: 7 евро; за съкровищницата 7 евро
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 15 евро възрастни; 11 евро студенти
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 10 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) - безплатно
Съкровищницата: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Комбиниран билит: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид:
13,90 евро възрастни; 8,20 евро деца и младежи (6 – 19 г.), 12,90 евро студенти (19 – 25 г.)
Двореца Белведере: Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере:
20 евро възрастни, 17 евро студенти, деца и младежи (до 18 г.) – безплатно; 17 евро за над 65 г.
Зоологическата градина: 18,50 евро възрастни, 9 евро деца и младежи (6 – 19 г.), деца до 6 г. – безплатно.
 
 
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 1
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 2
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 3
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 4
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 5
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 6
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 7
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 8
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 9
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 10
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 11
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 12
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 13
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 14
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 15
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 16
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 17
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 18
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 19
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 20
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 21
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 22
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 23
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 24
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 25
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 26
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 27
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 28
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 29
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 30


Изпрати на приятел Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена Skype за Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена Обади се за Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена 02/ 951 6948
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 1
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 2
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 3
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 4
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 5
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 6
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 7
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 8
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 9
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 10
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 11
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 12
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 13
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 14
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 15
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 16
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 17
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 18
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 19
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 20
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 21
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 22
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 23
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 24
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 25
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 26
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 27
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 28
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 29
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена - Снимка 30
Made by: TaraSoft

Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена