4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа

4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа

София – ВенецияВеронаПадуа – София
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа
Дати

  • 27.10.2023 - 31.10.2023
  • 01.11.2023 - 05.11.2023
Цена: 295 лв.
Дати

  • 27.10.2023 - 31.10.2023
  • 01.11.2023 - 05.11.2023
Цена: 295 лв.

Насладете се на легендата за Монтеки и Капулети и Арена ди Верона, разходете се по Пиаца Сан Марко и Прато Дела Вале, помечтайте на Моста на влюбените.

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 22.00 ч. по маршрут София – БелградЗагребЛюбляна – Венеция.
.
ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ ВРАЦА, ДУПНИЦА, БЛАГОЕВГРАД или ПЛОВДИВ  – за повече подробности свържете се с нас.
.
2 ден:
За  дата 20.09.23 г.: След обед пристигане в курорта Лидо ди Йезoло, който в началото на ХХ век е бил едно малко и незначително селище в региона Венето. Близостта му с Венецианската лагуна и безкрайната пясъчна ивица в последствие го превръщат в един от най-привлекателните морски курорти, привличащ хиляди туристи всяко лято. Изцяло фокусиран върху туризма,Лидо Ди Йезело е много различен от другите италиански градове. Всичко в него е проектирано и създадено единствено с идеята да е най-удобно за туристите, което му придава една доста различна, дори нереална атмосфера. Има невероятна организация и ред, поради което човек се чувства спокоен и в безопасност и с удоволствие отмаря и се наслаждава на всички забавления, които предлага курортът, като десетките ресторанти, заведения за бързо хранене, кафенета и сладоледени салони, магазини и всякакви атракции. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
 
За дата 27.10.23г. и 01.11.23 г.: Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения. Любляна е град с душа и неописуем чар. Съществуват много легенди, свързани с нея, като на една от тях се дължи дори и символът на града – драконът на Любляна. Той може да бъде видян на доста места, а най-емблематичен от тях е известният Троен мост. Следобед настаняване в хотел в района на Венеция. Свободно време. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия на български език до Верона и Падуа. Туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се (отвън) Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона  продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за Падуа: заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Може да се види отвън параклисът „Скровени“, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпът до параклиса е ограничен); Базиликата „Св. Антоний“ – една от най-посещаваните поклoнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта си най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството;  бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големият площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за ВенецияТуристическа програма на български език във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи  вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като „Златната църква“. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават четири моста, най-популярен сред които е мостът Риалто. Свободно време. Следобед отпътуване за България.
 
5 ден: Връщане в България след обяд.
 
Редовна цена: 465 лева
Промо цена: 36лева
ХИТ цена: 295 лева
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро / 60 лв. (заплащат се с окончателната вноска)
* туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 355 лева/осн. пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в района на Венеция
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* корабче от и до Венеция – 30 евро (включва трансфер до морска гара Пунта Сабиони, корабче и автобусна такса за влизане във Венеция)
* екскурзия до Верона и Падуа – 30 евро (включва транспорт, туристическо обаслужване на български език и такси за влизане в градовете; осъществява се при минимум 25 туристи)
* разходка с лодка по Канале Гранде – 20 евро (при минимум 25 туристи)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за трансфер от/до гр.  Дупница; Благоевград; Враца или Пловдив – 20/30  лв. /в двете посоки
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 10 лв., за туристи над 65 год. – 20,00 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕсключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
ВЕНЕЦИЯ:
Разходка с лодка по Канале Гранде: 20евро
Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Националния археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 30евро възрастен; аудиогайд: 5 евро
Базиликата “Сан Марко”: вход 3 евро
Музея на базиликата “Сан Марко”: вход 7 евро
Златния олтар в базиликата “Сан Марко”: 5 евро
Съкровищницата в базиликата “Сан Марко”: 5 евро
Камбанарията на базиликата “Сан Марко”: 10 евро
ПАДУА
Базикиата „Сан Антонио“ - вход свободен
ВЕРОНА:
Арена ди Верона - 10 EUR
Къщата на Жулиета - 6 EUR
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 1
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 2
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 3
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 4
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 5
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 6
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 7
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 8
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 9
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 10
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 11
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 12
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 13
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 14
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 15
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 16
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 17
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 18
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 19
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 20
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 21
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 22
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 23


Изпрати на приятел 4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа Skype за 4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа Обади се за 4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа 02/ 951 6948
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 1
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 2
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 3
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 4
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 5
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 6
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 7
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 8
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 9
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 10
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 11
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 12
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 13
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 14
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 15
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 16
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 17
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 18
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 19
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 20
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 21
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 22
4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа - Снимка 23
Made by: TaraSoft

4*-звездно приключение във Венеция - Верона - Падуа