Великденска екскурзия в Албания

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Великденска екскурзия в Албания
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Великденска екскурзия в Албания
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Великденска екскурзия в Албания

Не активна оферта
Великденска екскурзия в Албания

София – Дуръс – Круя – Тирана – Берат – София
Великденска екскурзия в Албания
Дати

 • 14.04.2023 - 17.04.2023
Цена: 345 лв.
Дати

 • 14.04.2023 - 17.04.2023
Цена: 345 лв.
Един различен Великден в не толкова далечната, но непозната Албания.
 
14.04.2023: Отпътуване в 06.00 ч. от площад Руски паметник в София по маршрут София - Перник - Кюстендил - Скопие - Охрид - Струга - Дуръс.
.
ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ ДУПНИЦА и БЛАГОЕВГРАД – за повече подробности свържете се с нас.
.
За Албания можем да кажем накратко, че тя е една от интересните и необикновени страни на Балканите, тъй като е останала почти недокосната от могъщата сила на глобализацията. Тя предлага невероятното съчетание от древна история и култура, неподправена красота, топли и гостоприемни хора. Навсякъде в Албания, човек може да си похапне добре с пресни и натурално отгледани зеленчуци и плодове и да опита ястия, характерни за турската, гръцката и средиземноморска  кухни. Любителите на рибата и морските дарове също ще бъдат приятно изненадани от предлаганото разнообразие. Късния следобяд пристигане в Дуръс. Настаняване в Hotel Kamomil 3+*.  Оценен от свойте гости с оценка МНОГО ДОБЪР 8,2 в booking.com. Изключително отзивчивите домакини на хотела ще направят вашия престой повече от приятен. Хотелът се намира точно на брега на морето, на крачка разстояние от мекия, ситен и топъл пясък на крайбрежната алея южно от Дуръс. Свободно време за първа среща с Адриатическо море. Вечеря. Нощувка. 
 
15.04.2023: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащение екскурзия до Берат и Дуръс с екскурзовод на български език. Първа спирка - пешеходна разходка в Берат – който е обявен за град-музей и е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът е популярен с прозвището „град на хиляди прозорци“, защото всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината Томор и „гледат“ към новия град. На хълма се издига една от най-големите крепости в Албания - Кале, която представлява своеобразен каменен архив на различни исторически епохи и е свързана с Българската история. Легендата за крепостта разказва за двамата братя гиганти Томор и Шпираг, които се влюбили в една и съща девойка. В стремежа да спечелят сърцето и, те започнали да се карат, а боговете се разгневили и ги превърнали в камъни. Момичето се огорчило и започнало да плаче, а от сълзите й потекла река Осъм, която разделя града между двете планини. В атмосферата на стария Берат цари един особен уют на едно отминало време, в което животът течал бавно като по калдъръми, а самата разходка по тези улици е като пътуване във времето. Къщите са красиви, старинни, дори новите къщи, които се строят трябва да имат типичния за града стил. Отвличащи вниманието са ръчните плетива и шевици, закачени по дуварите за продан. Разхождайки се от външната страна на крепостните стени ще откриете невероятна панорама към новия Берат, която може да подкрепите с напитка в автентичните кафенета. За любителите на изкуство и история, стария град предлага прекрасно запазени стенописи от ХIV-ХVIвек ­в църквите „Св. Константин и Елена”, „Св. Богородица Влахернска” и „Св. Никола”. В Националния музей Онуфри е поместена зографска изложба, посветена на най-известният албански зограф от XVIвек. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време за разходки и почивкa. Вечеря.
Вечерна разходка в Дуръс /допълнително доплащане/ – най-древният град на територията на днешна Албания, нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия, а днес е втори по големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт.  В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Интересни забележителности са руините на крепостната стена, амфитеатъра от римско време, джамията Фатух, културния център, както и старите военни бункери около плажа. Разходка по красиво осветената крайбрежна алея. Нощувка.
 
16.04.2023: Свободно време или по желание и срещу допълнително доплащане екскурзия с екскурзовод на български език до Тирана и Круя. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български език: централният площад Скендербег с паметника на албанския национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя през ХV век., джамията на Етем бей - една от най-ценните сгради, която датира от края на осемнадесети век. Тук се намират също старинната Часовникова кула, правителствените сгради и Президентството, Народното събрание, Кметството, редом с многобройни уютни ресторантчета и кафенета. От другата страна на площада са най-големите музеи в страната, включително Националния исторически музей, който е украсен с огромен социалистически стенопис на победоносните партизани. Забележителнае православната катедрала „Възнесение Христово”, чиито стъклен “ореол” около главния вход свети приятно синьо през нощта, а камбанарията е с формата на свещи. Ще имате възможност да запалите свещ след Великденската литургия. Отпътуване за Круя -  малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Забележителна е крепостта, която е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи.  Запознаване с традиционния албански пазар с малки сувенирнимагазини, дървени автентични постройки и множество кафенета. Следобед връщане в хотела. Свободно време за разходка по широката плажна алея. Празнична Великденска вечеря в ресторанта на хотела с традиционно меню и музикална програма с DJ. Нощувка.
 
17.04.2023: Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за България с кратък престой в столицата и най-големия град на Северна Македония– Скопие. Пешеходна разходка в съвременния център: реконструираният площад Македония и новите скулптурни композиции. Туристическата програма в Скопие ще се изпълни според зависимост от ситуацията към момента на посещението. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Дати
Редовни цени
на основен пакет
Промо 
Цени на основен пакет
14.04.2023 - 17.04.2023
415 лв.
345 лв.
28.04.2023 - 01.05.2023
450 лв.
375 лв.
06.05.2023 - 09.05.2023
450 лв.
375 лв.
 
Програма за Майски празници ТУК!
 
Задължителни такси:
* пътни и гранични такси - 20 евро/ 40 лева  (заплащат се по банка с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 385 лв. /ОСН.ПАКЕТ + ПЪТНИ ТАКСИ/
 
Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 3 нощувки в хотел Kamomil 3*
* 3 закуски на блок маса
* 2  стандартни вечери на блок маса
* ВЕЛИКДЕНСКА  ВЕЧЕРЯ с празнично меню на блок маса;  DJ програма и алкохолна напитка по избор (бира или вино)
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Круя и Тирана – 15 евро/30 лв. (при минимум 20 души)
* Екскурзия с екскурзовод на бълг. език до Берат и Дуръс – 15 евро/30 лв. (при минимум 20 души)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за трансфер от/до гр.  Дупница или Благоевград – 20/30  лв. /в двете посоки
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* Мед. застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за туристи над 65 год. – 16 лв.
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
Берат: Музей на Онуфри – 400 албански леки; Крепостта – 300 албански леки;
Круя: Музеят на Скендербег – 300 албански леки;
Дуръс: Амфитеатъра –  около 200албански леки;
Входните такси се заплащат на място в албански леки. Препоръчителна е обмяната на валута от България!
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Ориентировъчни валутни курсове: 1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/.
 
Описание на хотела: Kamomil 3*+++
Хотел Kamomilе разположен на плажа на дългия пясъчен бряг на юг от Дуръс и предлага цветни климатизирани стаи с морски изглед.  Всяка стая разполага с телевизор с плосък екран и собствена баня с вана или душ. Всички помещения имат излаз на балкон. Wifi връзката е безплатна на терторията на хотела. В хотел Kamomil 3*** има бар с лятна тераса и ресторант, с гледка към морето, където се сервират албански и италиански специалитети. Частният плаж на хотела предлага безплатно ползване на чадъри и шезлонги. Награден от посетителите се през booking.comс оценка Много добър 8,2. Отзиви можете да видите ТУК!
 
Фирмени документи:
Застраховка Отговорност на туроператора
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 1
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 2
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 3
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 4
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 5
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 6
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 7
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 8
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 9
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 10
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 11
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 12
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 13
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 14
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 15
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 16


Изпрати на приятел Великденска екскурзия в Албания Skype за Великденска екскурзия в Албания Обади се за Великденска екскурзия в Албания 02/ 951 6948
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 1
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 2
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 3
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 4
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 5
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 6
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 7
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 8
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 9
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 10
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 11
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 12
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 13
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 14
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 15
Великденска екскурзия в Албания - Снимка 16
Made by: TaraSoft

Великденска екскурзия в Албания