Града на изкуствата и науките, Валенсия

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Града на изкуствата и науките, Валенсия
City of Arts and Sciences - Градът на изкуствата и науките  www.cac.es/home
Работно време:
понеделник – петък 09.00 - 18.00 ч.
почивни дниипразници – 10.00 - 14.00 ч.
 
Oceanogràfic     www.cac.es/oceanografic
Той е най-големият аквариум в Европа и съдържа представители на основните морски екосистеми в света. Всяка сграда се идентифицира със следните водни среди: Средиземно море, влажните зони, умерени и тропически морета, океани, Антарктика, Арктика, острови, Червено море, както и делфинариум с 24 милиона литра вода и дълбочина 10.5 м.
27.90 € възрастни, 21.00 € деца до 12 г.
 
Hemisfèric  www.cac.es/hemisferic
Това е грандиозно строителство, проектирано от Сантяго Калатрава с яйцевиден покрив с дължина над 100 m, съдържащ във вътрешността си голяма сфера, която представлява прожекционната зала. Хемисферата предлага разнообразна програма за IMAX, астрономически презентации и цифрови прогнози, развлекателни предавания в изключителна обстановка, която е уникална в света.
8.80 € възрастни, 6.85 € деца до 12 г.
 
Príncipe Felipe Science Museum  www.cac.es/museo
Интерактивният музей е една от най-посещаваните забележителности в Испания и световна отправна точка за интерактивната наука. Неговата основна цел е стимулиране на любопитството с критично мислене и в същото време изненадващо забавление за публиката с неговото съдържание от света на науката, технологиите и околната среда.
Грандиозната сграда за изложби на настоящите научни и технически въпроси се разпростира на площ над 26000 м2 и от откриването си през 2000 г. до сега е посетена от над 27 млн. туристи.
8.00 € възрастни, 6.20 € деца до 12 г.
 
Комбинирани:
Hemisfèric &Science Museum12.60 € възрастни,9.60 € деца до 12 г.
Hemisfèric & Oceanogràfic 30.30 € възрастни,23.00 € деца до 12 г.
Science Museum & Oceanogràfic 29.70 € възрастни,22.55 € деца до 12 г.
 
Umbracle – изложбена зона разположена на повече от 17500 м2 с езера, пътеки, зелени площи. Събрани са растителни видове характерни за Средиземноморието на региона на Валенсия и от тропическите страни. Тук ще видите и интересна изложбена алея - Art Promenade на съвременни скулптури от международно признати артисти, а "Градината на астрономията" е зона за свободен достъп в рамките на Umbracle, която допълва с други елементи Града на изкуствата и науките, свързани с астрономията.
 
Palau de les Arts Reina Sofía – палата на изкуствата Рейна София ( гледа се отвън). Иновативната архитектура на тази сграда е разположена на37 000 м2. Тя е проектирана на няколко платформи с различни височини, с пътеки и растителност, които се достигат чрез панорамни асансьори и стълбища в интериора на метални рамки от двете страни на сградата. Оградена е от 87000 м2 зелена площ и се състои от 4 зали: Main Hall - основната зала побира над 1400 души и е предназначена основно за оперни спектакли; Master Hall побира около 400 души и е специално разработен за концертите на малки музикални групи; Auditorium събира над 1400 души; Martín y Soler Theatre е посветена на приложните изкуства с капацитет около 400 души.
 
Ágora - новата икона на Града на изкуствата и науките е универсално пространство с възможност за провеждане на разнообразни събития, а мулти-функционалната надстройка е планирана за провеждането на конгреси, конференции, концерти и представления. В тази сграда се провежда и специалната програма на Коледа с ледена пързалка и детски спектакли.
Агората е домакин на Valencia Fashion Week (VFW), където дизайнерите на Валенсия показват своите модни идеи.

Made by: TaraSoft

Града на изкуствата и науките, Валенсия