Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
 • 02/ 951 6948
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!

Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!

София – Комо – Тремедзо – Беладжио – Лаго Маджоре – Изола Бела – Стреса – Милано – Сирмионе – Бардолино – Гарда – София
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!
Дати

 • 23.05.2023 - 28.05.2023
 • 11.07.2023 - 16.07.2023
 • 14.08.2023 - 19.08.2023
 • 20.09.2023 - 24.09.2023
 • 18.10.2023 - 22.10.2023
Цена: 615 лв.
Дати

 • 23.05.2023 - 28.05.2023
 • 11.07.2023 - 16.07.2023
 • 14.08.2023 - 19.08.2023
 • 20.09.2023 - 24.09.2023
 • 18.10.2023 - 22.10.2023
Цена: 615 лв.
Не бихте опознали Италия истински, ако не сте посетили красивите италиански езера
Комо, Маджоре и Гарда с примамващи, романтично сгушени градчета,
аристократични вили и пищни паркове.
 
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 00.00 ч. по маршрут София – БелградЗагребЛюблянаВенеция. Пристигане следобед в района на Венеция. Настаняване в хотел. Нощувка.
.
ЗА НЯКОИ ДАТИ ИМА ТРЪГВАНЕ ОТ ВРАЦА И ПЛОВДИВ  – за повече подробности свържете се с нас.
.
В топлите месеци нощувката е в курорта Лидо ди Йезoло, През почти цялата година курорта е доста оживен. Крайбрежната улица на Лидо ди Йезоло е дълга 7 км, цялата населена с множество ресторантчета, пицарии, пъбове, магазини и бутици. Плажът и морето са на една ръка разстояние от всеки хотел. Пристигането и настаняването в хотела е в ранния следобед, така че да има време да си починете, да се разходите, да полежите на плажа дори и да опитате вкусната италианска кухня. В случаите, в които спим извън курорта, настаняването е в отлични хотели (в повечето случаи 4*), в населени места, в които също има какво да се види, къде да се разходите и да опитате от местната кухня, извън опорочените туристически места. Нощувка
 
 
2ден:Закуска. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. „Пещерата на Катул” е най-голямата патрицианска вила, открита в Северна Италия. Тя свидетелства за богатството и лукса в онези дни. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино Iде ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Разходка в Бардолино: китно селце, известно с реномираното вино от областта. Тук можем да се насладим на езерната красота с чаша вино в ръка. Денят завършва в градчето Гарда, дало името и на езерото. То е малко, но оживено; тесните калдъръмени улички и малките  площади са напълно освободени от автомобилен трафик, изпълнени с множество кафенета и ресторанти. Историческия център на Гарда е заобиколен от стари средновековни стени, които обграждат малък площад – някогашното пристанище на града. На площада има няколко красиви исторически сгради: Палацо дел Капитани (15 век)в готическо венециански стил; Палацо дел Фрегозо, построен за богато семейство от Генуа; Палацо Парлоти, с неговата ложа проектирана от самия Санмикели. Свободно време за разходка в Гарда. Следобед отпътуване за Милано. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Един ден, посветен на езерото Комо. Красиво пътешествие в миналото: XVI и XVIIIв. – така може да се определи разходката около Лаго ди Комо – най-известното, пленяващо с фамозните си вили и градини, езеро в Италия. То е третото по големина в страната, емблема на Ломбардия, разположено в полите на Алпите. Тук са родени Плиний Стари и Плиний Млади, папа Инокентий XI, физикът Алесандро Волта и много други известни политици, художници и поети. Малко известен е фактът, че покрай бреговете му изживява последните си дни и Пенчо Славейков. Той умира в градчето Брунате, разположено точно над гр. Комо. Туристическа програма на български език в най-големия град на езерото Комо: Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Асунта, Кметството (Бролето), църквите Св. Фиделий и Св. Абондий, музея  на Алесандро Волта. По желание изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков; църквата, в която е било опято тялото на поета, и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България осем години след смъртта му. Разходка с корабче по езерото със спирки в най-известните градчета. Комо е най-известно с прелестните оригинални градини край езерото и красивите вили с богата история, датиращи в сегашния си вид от 16 век. Някои имат предистория, стигаща до римско време, в годините на Плиний Млади. Много от тях имат внушителни градини, в които се срещат редки тропически растения. Най-известната от тях е Вила ДЕсте, построена през 1568 г., а сега луксозен хотел. Само гостите на хотела могат да се насладят на вътрешната й красота, но ние ще можем да видим и да се разходим в намиращите се наблизо градини на Тремедзо. Знаменитата градина на вила Карлота е единствената край езерото, която трябва да се види на всяка цена: тя е построена за миланския търговец Джорджо Клеричи през 1690 г. и заема площ от повече от 70 000 кв.м. Италианската градина със стъпалата, фонтаните и скулптурите, е създадена по същото време. Пътешествието продължава със спирка в най-романтичното кътче на езерото: градчето Беладжио! Гледката, която се разкрива към бреговете на езерото от тесните калдъръмени улички, е уникална. Най-впечатляваща тук е вила Мелци: построена в неокласически стил като лятна резиденция на Франциско Мелци, вицепрезидент на Наполеон. Паркът разполага с оранжерия, параклис и японска градина и е засаден с големи рододендрони. Тук най-уникални са статуите, сред които са се разхождали редица знаменити композитори. Връщане в Комо и обратно в хотела. Нощувка.
 
4 ден: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. Пристигане в Стреза: някогашното рибарско селищеднес привлича с чудесните си вили от 18век, сред които Сант Амброджио и Вила Дукале (датираща от 1770 г.)Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromeesвече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. Разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите: Изола Бела и Изола Мадре. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Най-малкият от Боромеовите острови е Изола Пескатори, обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование. Тук можете да опитате типичната за региона кухня и винаги пресните морски деликатеси (панорамен тур с корабчето около острова).Връщане в хотела. Нощувка.
 
 
5 ден: Закуска.Туристическа програма на български език в Милано индустриална и модна столица на Италия: Площада и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Свободно време. Вечерта отпътуване за България. Прехода Милано – София може да се осъществи срещу доплащане и с полет на Rayan Air/ Wizz Air. За подробности свържете се с агенцията.
 
6 ден: Връщане в София късния следобед / привечер.
 
Редовна цена: 795,00 лева
Промоционална цена: 715 лева
ХИТ цена: 615 лв.
                    
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лв. (заплащат се по банка с окончателната вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК
 
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 675 лв. /осн.пакет + пътни такси/
 
Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
ОБЩАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD,  микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Венеция
* 3 нощувки със закуски в хотел4* в района на Милано
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 
ОБЩАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия до езерото Комо и спирки в Тремедзо и Беладжио – 30 евро (вкл. транспорт, екскурзоводско обслужване и билети за корабчетата)
* екскурзия до езерото Маджоре със спирки на Изола Бела и Изола Мадре – 30 евро (вкл. транспорт, екскурзоводско обслужване и билети за корабчетата)
* панорамна обиколка с корабче на полуострова Сирмионе – 10 евро
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 
Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* възможност за трансфер от/до гр. …………….. – …………  лв. /в двете посоки/
* възможност за избор на седалка – информация ТУК
* доплащане за единична стая 25 евро за нощувка
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност - 10 лв., за туристи над 65 год. – 20,00 лв.
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ– сключва се до 3 дни след подписване на договора и най-малко 10 дни преди датата на отпътуване за покритие на Ковид. Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията). Застрахователната премия е ориентировъчно около 3% от стойността на пътуването.
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
* входна такса за вила Карлота(езерото Комо) – 12 евро
* входна такса за вила Мелци (езерото Комо) – 8евро
* входна такса за двореца и градините Боромео(Изола Бела)– 20евро
* входна такса за двореца и градините на Изола Мадре – 17евро
* комбиниран билет за Изола Бела и Изола Мадре – 28евро
* фуникуляр от и до Брунате – 5,70 евро
Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 1
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 2
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 3
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 4
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 5
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 6
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 7
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 8
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 9
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 10
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 11
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 12
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 13
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 14
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 15
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 16
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 17
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 18
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 19
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 20
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 21
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 22
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 23
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 24
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 25
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 26
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 27


Изпрати на приятел Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! Skype за Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! Обади се за Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! 02/ 951 6948
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 1
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 2
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 3
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 4
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 5
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 6
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 7
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 8
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 9
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 10
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 11
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 12
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 13
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 14
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 15
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 16
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 17
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 18
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 19
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 20
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 21
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 22
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 23
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 24
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 25
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 26
Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете! - Снимка 27
Made by: TaraSoft

Екскурзия Италиански езера – дар от Боговете!