Екскурзия за Св. Валентин в Рим

Skype Me™! fb phone 02/ 951 6948
  • 02/ 951 6948
Екскурзия за Св. Валентин в Рим
Име:
E-mail:
Телефон:
Маршрут:
Дата на отпътуване:
Брой хора:
Допълнителни изисквания:
Валидация
Код от картинката:
Екскурзия за Св. Валентин в Рим
Име:
E-mail:
Oтзив:
Kачете снимка:
Екскурзия за Св. Валентин в Рим

Не активна оферта
Екскурзия за Св. Валентин в Рим

София - Рим - София
Екскурзия за Св. Валентин в Рим
Дати

  • 14.02.2018 - 18.02.2018
Цена: 294 EU
Дати

  • 14.02.2018 - 18.02.2018
Цена: 294 EU
В древността столица на най- могъщата, най-голямата и най-дълго просъществувалата империя в класическата западна цивилизация - Римската империя,
а днес - столица на Италия, Рим съществува от близо 3 хилядолетия.
La Cittа Eterna (Вечният град) ревниво пази своята хилядолетна история,
дописвана през вековете и от патриции, и от роби и недоразказана и до днес,
защото всеки, бил в Рим и усетил атмосферата му,
допълва историята му със своята лична - със свой почерк и от свое име.
Добре дошли в първия град в света, провъзгласен за Република!
 
 
14.02.2018Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 07:00 ч. Пристигане на летище Рим (Фиумичино), в 08:00ч. Трансфер от летището до хотела (срещу допълнително заплащане). По възможност настаняване веднага в хотел San Giusto 3*, централно разположен на пл. Болоня до спирка на метрото. Кратка разходка и първи стъпки в Рим – Вечният град, който от древността е смятан за центъра на света, а днес безспорно е центърът на католизма. Ще разгледаме базиликата Сан Джовани ин Латерано, която датира още от IV в. – времето на Константин I. Тя е официалната катедрала на Рим, една от четирите велики базилики на Рим и една от 12-те папски базилики в целия свят. В непосредствена близост до базиликата се намира една от най-ценните забележителности в РимСанта Скала („Светите стъпала”) –мраморнитe стълби от двореца на Пилат Понтийски, по които е минал самият Христос, за да бъде изправен пред съд. Стъпалата са пренесени в Рим през ранния IV век от Света Елена – майката на Константин I. Всички 28 мраморни стъпала на стълбата са облечени в дърво като са оставени малки процепи отстрани, през които се вижда мраморът. Позволено е да бъдат изкачени само на колене. Стълбището е сред най-почитаните християнски светини в света. Програмата продължава към базиликата Санта Мария Маджоре. Според легендата, през 352 г. папа Либерий имал видение – Дева Мария му наредила да построи църква, посветена на нея, на място, покрито със сняг. Доста сериозно желание, особено през лятото и като се има предвид, че в Рим по принцип рядко вали сняг. Легендата разказва обаче, че на 5 август над хълма Есквилин завалял сняг и Либерий построил базиликата, която по-късно станала една от четирите главни базилики на Рим. Следващата светиня по маршрута е църквата „Сан Пиетро ин Винколи” (в превод „Свети Петър в окови”). В църквата като реликва се съхраняват веригите, с които е бил окован Св. Петър преди мъченичеството му. В базиликата се намира гробницата на папа Юлий II, елемент от която е известната скулптура на Микеланджело „Мойсей“. Около обяд връщане в хотела. Свободно време, в което може да посетите някои от най-интересните площади в Рим. Тази приказна вечер можете да посветите на романтична разходка с любимия човек под меките светлини на фонтана Ди Треви или да изпиете по чаша вино, седнали на Испанските стълби например – идеалният декор за празника на любовта. Нощувка.
 
15.02.2018: Закуска. Пешеходна туристическа програма в Рим с местен екскурзовод: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя.; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око (окул) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога ще се завърнеш отново в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, която през XVIII в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Нощувка.
 
16.02.2018Закуска. Разходка във Ватикана (с местен екскурзовод на български език)– най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през XVIв. от папа Юлии II  и катедралата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”. Свободно време. Нощувка.
 
17.02.2018Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Вечния град. В този ден можете да посетите хълма Авентино с чудната портокалова градина – едно от най-романтичните места в Рим, и да надникнете през знаменитата „ключалка на Рим”, за да видите три държави едновременно: Италия, Ватикана и Малтийския орден. Можете да посетите и базиликата „Света Сабина” – в нея се намира едно от най-ранните изображения на Христовото разпятие, датиращо още от V век. Друго интересно място е хълмът „Джаниколо”, от където се вижда във величествена панорама цял Рим. На площад „Гарибалди”, редом до паметника на самия Джузепе Гарибалди се намира и бюстът на Капитан Петко Войвода. Можете да се потопите в атмосферата на живописния квартал Трастевере, недалеч от центъра на града, за да вкусите типични италиански ястия или просто да изпиете по едно италианско еспресо. Тук между цветните сгради и китни площади ще почувствате истинския пулс на Рим. На площад “Санта Мария ин Трастевере” ще видите най-стария фонтан в града, до който се намира и едно от бижутата на града – средновековната базилика „Санта Мария”. Свободно време. Нощувка.
 
18.02.2018Закуска. Трансфер до летището. Полет в 08:40 ч. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 11:45 ч.
 
Редовна цена: 339евро/ 665лв.
Промоционална цена: 294 евро / 575лв.
 
Цената включва:
* самолетен билет София – Рим – София с АК Wizzair
* летищни такси
* голям салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 55 x 40 x 23 см
*4 нощувки със закуски в Рим в централно разположения хотел San Giusto 3*
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език /за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт/
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път /банковите реквизити са посочени в договора/.
 
Задължителни допълнителни такси:
* сити такса в размер на 4 евро на вечер на човек за хотел 3* - заплаща се на място лично от туристите на рецепцията на хотела
 
Допълнителни услуги по желание:
*трансфер летище – хотел – летище: 29 евро/ 57 лв. в двете посоки
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лв., за лица над 65 г. – 16 лв.
* доплащане за единична стая – 60 евро/ 118 лв.
*куфар за чекиране до 20кг – 110лв. в двете посоки
*куфар за чекиране до 32 кг – 135лв. в двете посоки
* посещение на Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ - 40 евро / 79 лв.
* слушалки по време на обиколката с местен екскурзовод – 2 евро
* входни такси за туристическите обекти
* застраховка отмяна на пътуване
 
Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.
 
Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Посещението на Ватиканските музеи (по желание) се заявява и заплаща задължително при резервация за екскурзията и се осъществява при минимум 15 туристи!
* За осъществяването на туристическата програма е необходимо ползването на градски транспорт.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата.
* Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в полетните разписания.
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 300 лв. на човек, доплащане до 29.01.2018 г. 
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 1
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 2
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 3
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 4
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 5
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 6
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 7
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 8
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 9
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 10
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 11
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 12
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 13
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 14
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 15
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 16
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 17
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 18
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 19
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 20
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 21
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 22
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 23
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 24


Изпрати на приятел Екскурзия за Св. Валентин в Рим Skype за Екскурзия за Св. Валентин в Рим Обади се за Екскурзия за Св. Валентин в Рим 02/ 951 6948
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 1
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 2
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 3
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 4
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 5
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 6
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 7
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 8
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 9
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 10
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 11
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 12
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 13
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 14
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 15
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 16
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 17
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 18
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 19
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 20
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 21
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 22
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 23
Екскурзия за Св. Валентин в Рим - Снимка 24
Made by: TaraSoft

Екскурзия за Св. Валентин в Рим